Saaresta Merenelävä

Raamatulla homoja päähän

Eräs kristillisdemokraatiksi itsensä nimeävä kirjoittaja kirjoitti blogin, jonka pääasiallinen sisältö on iso nippu raamatunlauseita kopypeistattuna ja  ilmoitus miksi vääräuskoiset eivät saa kommentoida.  Raamatunkohdat eivät liity homoseksuaalisuuteen vaan väärintekijöihin, jumalattomiin ja matelijoihin mutta eiköhän yhteys tule selväksi.

Kertokaa nyt minulle, lihaa kalaa kasviksia sienä ja äyriäisiä syövälle heteromiehelle, miksi eri uskontojen ääritulkintoihin hurahtaneet ovat niin kiinnostuneita toisten ihmisten seksuaalisuudesta?

"Ateistien ja kristillisen jumalan kieltävien agnostikkojen on turha tulla tähän blogiin kommentoimaan..."

Viitatun blogistin on turha tulla tähän blogiin kommentoimaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siellä on sitten Halla-aho implisiittibannissa...

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Niinpä. Nämä homofobikot eli Raamatulla homoja lyövät ovat itse piilohomoja jotka kiihottuvat helvetisti homoseksuaalisuudesta, mutta eivät hyväksy sitä puolta itsessään. Tästä on ihan tietteellistä tutkimusta . Eli jaksavat vuodesta toiseen kiihottua homoudesta ja etsivät sitten Raamatusta tuomioita.

Mutta kun se mörkö on itsessä sisällä niin me muut saamme edelleen lukea näitä kiimaisia satuolennoista tukea hakevia saarnaajia. Vuodesta toiseen ja aina yhtä kiimaisena.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onhan tuota selvitetty ja tuohon päädyttykin.

Yleisemmin kyllä ajattelen, että näiden ihmisten erilaisuudensietokyky (suhteessa itseensä) on kovin minimalistinen. Yleensähän samat piirit lyövät päähän maahanmuuttajia, eri uskontoa olevia, erivärisiä, uskonnottomia, suomenruotsalaisia, kehitysvammaisia ja mitä nyt keksivät kiusata.

Tunnustamatta itselleen että (onneksi) ovat itse vähemmistö. Kaikkihan me olemme.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Onhan se ihan loogista että täytyy olla piilohomo, että jaksaa olla homojen kimpussa vuodesta toiseen. Normaali hetero ei tunne sitä pitää tulikiven katkusia synnin saarnoja toisten seksuaalielämästä ymmärtämättä että oikeasti se on oma lehmä joka saa kiiman ja vihan aikaiseksi . Säälin kyllä heitä. Ei liene helppoa elää asian kanssa jota ei kykene itsessään hyväsymään. Siihen varmaankin tarvitsee jotain kättä pidempää eli Raamattua.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eipä minua niin kovasti edes kiinnosta raamattu, joten eipä olisi kommentoitavaakaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen kirjan joskus kahlannut läpi, helvetin tylsästi ja epäselvästi kirjoitettu ja täynnä sisäisiä ristiriitoja. Mielummin luen Vonnegutia.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Kerokaa nyt minulle, lihaa kalaa kasviksia sienä ja äyriäisiä syövälle heteromiehelle, miksi eri uskontojen ääritulkintoihin hurahtaneet ovat niin kiinnostuneita toisten ihmisten seksuaalisuudesta?"

Ja kun olisivatkin kiinnostuneita vain seksuaalisuudesta, mutta kun aina keskustelu jotenkin "lipsahtaa" siihen, millaiset värkit kenelläkin on ja mitä ihmettä nuo ihmiset makuuhuoneissaan puuhailevat.

Sitten vielä on ne homot tai transihmiset ja seta, puhumattakaan kaikesta muusta uhkaavasta, sekoittavat kaikkien identiteetit ja kohta kaikki ihmiset ovat "friikkejä", maailman loppu tulloo =)

Elämme pimeitä aikoja.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta on hauskinta/säälittävintä, että "oikeina" luterilaisina tai uskovaisina esiintyvät haukkuvat arkkipiispaa ja kirkkoa koko ajan. Monet heistä kuuluvat joihinkin epämääräisiin kirkolle vieraisiin herätysliikkeisiin. Osa toki on myös kirkon jäseniä. Kirkossahan on sisälläkin kaikenlaisia erikoisia patavanhoillisia kuppikuntia, joita taitaa kiinnostaa eniten kirkon virkatehtävät, ei niinkään yhteinen uskonkäsitys.

Sitten jotkut evankelisluterilaisen seurakunnan ulkopuoliset "kirkkokriitikot" pitävät näitä marginaalihuutelijoita esimerkkinä luterilaisesta ajattelutavasta ja uskontulkinnasta.

Käytännössä kaksi yhtään mistään ymmärtämätöntä porukkaa huutelee toisilleen asiasta, joka ei heille varsinaisesti kuulu ollenkaan. Jos ei usko evankelisluterilaisen kirkon oppeihin, voi ihan hyvin lähteä hihhuloimaan omaan kerhoonsa. Jos taas ei koe kristinuskoa mielekkääksi, miksi pitää siitä vouhottaa noiden hörhöjen kanssa? :D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Anteeksi off tobic, mutta reistaileeko tämä alusta muillakin kuin minulla?

Saan jatkuvasti sen ilmoituksen, jossa kerrotaan jonkin menneen vikaan. En meinaa välillä päästä vastaamaan saamiini kommentteihin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Juu mutta ei hätää, "parhaat ihmisemme ovat korjaamassa asiaa".

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Säikähdin jo, että syntieni tähden jokin korkeampi voima on sotkenut usarini:o/

Juha Hämäläinen

Onhan se ylevää, kun pääsee kieltämään jonkun vääränlaisen ystävän omalla mielikuvitusystävällään. Siinä tuntee voimaa ylhäältä ja alhaalta yhtäaikaa...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Joka härjillä ajaa, se härjistä puhuu.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jaa-a Eero,Eero..avasit juuri mielikuvitukseni pohjattoman syvän ja varsin siivottoman kuilun..meinaan,että,jotkut eivät tyydy pelkästään siihen härjillä ajamiseen vaan myös härkivät niitä..olet sinäkin Eero senverran ikämies,että tiedät mitä härkiminen tarkoittaa..nii ja taivas varjele sentään..nykyäänhän me syödäänkin härkistä..ihan suoraan suuhun vaan ja kaikki tykkää oli suuntautuneisuus mikä tahansa..jopa kristillisdemokraatitkin...eiku nyt meni oudoks..en viitti poistaa kummiskaan. :)))

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vanha perinteinen sananlasku aikaisemmasta uskonnollisemmasta Suomesta, missä sinänsä piilee totuuden siemen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Voihan Jannet... Muuten näin vinkkinä uskovaisten kanssa jutellessa ateisti-sanaa kannattaa välttää tai tulee nopeasti kylmää olkapäätä. Maailmankaikkeuteen jumalana uskovana panteistina saa heistä irti paljon enemmän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tarvitse olla edes ateisti. Suuronen näytti pitävän agnostikkojakin jumalankieltäjinä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Itte en kiellä enkä myönnä mutta niin vaan kirjoituskielto oli.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä kysymyksen esitit. Olen lähes koko aikuisikäni ihmetellyt mikä v..tu noita himouskovaisia riivaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jokainen puoluepolitiikko tekee työtä puolueensa eteen parhaaksi katsomallaan tavalla. Niin Suuronen kuin Koivulakin. Iloitkaamme.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä. Ja kirkon eteen. Yle 28.10.2014:

Kirkosta eroaminen kiihtyy jälleen – katso kaikkien aikojen eropiikit

Ihmisiä eroaa parhaillaan kirkosta kuluvan vuoden ennätysvauhtia. Eroamisen syynä on mitä ilmeisimmin kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen kommentti, jossa hän ilmoittaa, että kristillisdemokraatit eivät tule olemaan mukana sellaisessa hallituksessa, joka tekisi lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliitosta.

https://yle.fi/ylex/uutiset/kirkosta_eroaminen_kii...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sanottakoon nyt vielä että minulla on monia ystäviä ja tuttavia, jotka ovat uskossa. Fiksuja, avoimia ja kouluttautuneita ihmisiä. Useimmat kristittyjä, toiset muslimeja ja pari hinduakin. En ole uskonnonvastainen, vaikka itse olenkin jumalaton pakana jonka ei sovi ääripäiden blogeissa hillua.

Yksikään näistä tuttavistani ei vetelisi toista päin korvia raamatulla, koraanilla tai vedalla, luulen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Koivula taas julkaissut ja uhriutuu.

Eikä edes anna minun kommentoida, kun ilmeisesti hän suuttui suorista huomautuksistani aikaisemmasta.

Mutta yhtä kaikki, näiden uskovaisten kanssa ei vaan voi keskustella tämän syyn takia, koskee ihan mitä tahansa uskontoja:

https://imgur.com/a/2oaYW

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Raamattu on oivallinen kirja ammentaa neuvoja elämää varten.

Kun luen Raamattua, opin, miten minun tulisi vihamieheeni suhtautua, kuinka kohdella lähimmäistäni ja auttaa apua tarvitsevaa. Profeetta Suuronen nostaa itsensä tämän sanoman yläpuolelle. Hän kirjoitti ennen kovin paljon muun muassa turvapaikanhakijoita vastaan. Sain bannin blogiinsa jo tuolloin muistuttaessani häntä Kristityn vastuusta.

Raamatussa on hyviä neuvoja ihmisille, lukijan noudatettaviksi. Mutta ihan eri lajikkeensa ovat nuo kristilliset (KD). He ovat fundamentalisteja, jotka ajattelevat, että voivat Raamatusta ammentaa neuvoja siihen, miten naapurin Sepon tulee elämänsä viettää. Sirkasta puhumattakaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Meinasin blogistilta tiedustella, että mihin muuhun Raamattua voi käyttää, mutta sullahan oli ihan passeli vastaus. Profeetta-maininta saattaa loukata viimeisen profeetan seuraajia ja vähän särähtää minunkin korvissani, mutta suosittelin silti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Raamattua voi käyttää kurkistaakseen, mitä ihmiset ovat vuosisatojen takana ajatelleet ja mihin uskoneet. Kulttuurisena teoksena mielenkiintoinen ja avaa myös tällaiselle pakanalle sellaisten ihmisten näköaloja, jotka katsovat maailmaa eri silmin kuin mitä itse tekee. Sama koskee tietysti kaikkien "kirjanuskontojen" kirjoja.

Mutta että tyystin toisessa ajassa ja yhteiskunnassa kirjoitetusta tekstistä voisi löytää jotain ohjeita nykypäivän lainsäädännölle, pidän ajatusta absurdina.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #25

On myös todella törkeää, että nämä uskossaan seonneet vaativat muita elämään sen satukirjansa mukaan. Ei riitä että he itse niin tekisivät. Homoushan on heille hyvä ase tässä asiassa ja kiiman lisäksi se on kätevä väline. Siitä viis, onko heillä oikeutta puuttua muiden elämään ja vaatia elämään heidän omassa sadussa ja mielikuvitus olentojensa maailmassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Netti on pullollaan videoita, joissa erilaiset maallikot kertovat saaneensa profetioita. Muistelen Suurosen kauan sitten linkanneen yhden tuollaisen videon. Toki voi olla niinkin, että videon julkaisi joku muu Suurosen blogissa.

Mutta ylipäätään pidän profeettoina ihmisiä, jotka nostavat itsensä Raamatun yläpuolelle ja kertovat muille, poimivat lauseita eri puolilta Raamattua ja muodostavat lauseista kuulijakunnalle oman tulkintansa, jota hän edellyttää muiden noudattavan totuudellisena. Mitä muutakaan he olisivat? Ovatko nuo sitten oikeita vai vääriä profeettoja, voimme miettiä omassa mielessämme.

En tiedä, ketä tarkoitat viimeisenä profeettana. Jeesushan ei ollut viimeinen profeetta, sillä Paavali, Johannes ja Pietari jatkoivat Jeesukselta kesken jäänyttä työtä ja täydensivät julistusta. Paavalin 1. kirje Timoteukselle alkaa kovin mahtipontisilla sanoilla: "Paavali, Kristuksen Jeesuksen apostoli, jonka Jumala, meidän pelastajamme, ja Kristus Jeesus, meidän toivomme, ovat määränneet tähän virkaan, tervehtii Timoteusta, omaa hengellistä poikaansa."

Josko Suuronen näkee itsensä tuon hengen mukaisesti määrättynä uutena johdattajana? Tiedä häntä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset