Saaresta Merenelävä

TEM: Pekkarisesta yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtaja

Hallitus nimitti 2.11.2017 kansanedustaja Mauri Pekkarisen parlamentaarisen yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmän tehtävänä on laatia tiekartta yritystukien uudistamiseksi.
Lähde: TEM.

Mauri Pekkarinen? Siis se sama Mauri Pekkarinen joka ajoi Suomeen sen tuulitariffin, josta omat sukulaiset hyötyvät ja minkä epäonnistumisesta ollaan nykyään melkein yksimielisiä. Se Pekkarinen, joka vaihdatti jokaiseen kotitalouteen älymittarit, kustannus noin miljardi euroa, ja jotka ovat nyt vanhentumassa. Se Pekkarinen, jonka nimen myötä suomen kieli on saanut uuden sanan joka tarkoittaa julkisten rahojen kotiinpäinvetoa omaksi hyödykseen. Saa jatkaa listaa.

Olisiko tässä esimerkki, miten pukki pannaan vartioimaan kaalimaata?


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti sunnuntaina, että Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on siirretty syrjään järjestön hyvän tahdon lähettilään tehtävästä.

Useat WHO:n jäsenmaat ja ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat Mugaben valitsemista tehtävään, koska Zimbabwen terveydenhuoltojärjestelmä ja monet julkiset palvelut ovat romahtaneet itsevaltaisen Mugaben lähes 40-vuotisella valtakaudella."
https://yle.fi/uutiset/3-9895495

Tässä on samanlainen asetelma. Tämä Pekkarisen nimitys on keino keskarin näyttämiseksi veronmaksajalle. Poiketen Mugaben nimityksestä, tätä nimitystä tuskin perutaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei tällaista edunvalvontaa voi kommentoida. Esteellisyyttä, oman edun tavoittelua, julkisen rahan väärin käyttöä, kyllä kelmeillä nyt alkaa sadonkorjuu juhlat.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Oman edun tavoittelusta ym. Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä jne.. on syyllinen petokseen.

"2 § Törkeä petos
Jos petoksessa
1) tavoitellaan huomattavaa hyötyä,
2) aiheutetaan huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa,
3) rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta tai
4) rikos tehdään käyttämällä hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa
ja petos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä petoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava."

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Nämä lait ovat tavallista ihmistä varten! Ei suinkaan Kokoomuksen ja Kepun pelureita varten. Heitä ei lait eikä asetukset koske!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Mauri Pekkarinen, vakuutitte syyskuussa 2011, että lähipiirissänne ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi "ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä".

Kuitenkin sekä vävysi että tyttäresi ovat mukana jo marraskuussa 2008 perustetussa Ges Partnersissa.

- Herra hyvä, olisinko edes tiennyt, että Taamirilla oli firma olemassa. En edes tiedä, onko tyttärelläni siellä hommia. Mutta se ei ole tuulivoiman omistamista, mitä se tekee, se on pöytälaatikkofirma.

Firman toimialaan kuuluu tuulivoiman konsultointi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ottamatta kantaa Pekkarisen edesottamuksiin ministerinä.

Mutta olen seurannut tapahtumia naapurimaista, missä lähtö politiikasta tai julkisesta virasta tulee pienestäkin rikkeestä paljon nopeammin kuin Suomessa? Vaan mitä vielä, vaikka olet vain "väärien" tietojen kanssa tulossa julkisuuteen yliopistossa esimerkiksi, sinut voidaan erottaa virasta. Näin kävi Tanskassa Henrik Møllerille, Aalborgin yliopistossa.

Hän toi teollisuusluokan tuulivoimaloiden matalataajuisen meluhaitan ihmisten tietoisuuteen. Ja todisti, että mitä suurempi tuulivoimala, sitä enemmän ihmisille ja eläimille haitallista matalataajuista melua niistä lähtee. Kun alan teollisuus oli esittänyt päinvastaista. Møller sai lähteä.

Tai miten kävi sille kokoomuksen poliitikolle, joka arvosteli Espanjassa harjoitettua energiapolitiikkaa, joutui jättämään paikkansa kansanedustajana. Jne.

Nyt on eri meininki, jotkut istuvat kuin tatti paikallaan, huolimatta siitä mitä tekevät, toiset taas saavat lähteä "väärän" mielipiteen julkituomisesta, you see!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tämä viesti on yksi tuulivoimaan takertujille jotka kieltäytyvät tunnustamasta kuinka surkeaa se todella on".

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/06/tuul...

https://www.vgb.org/studie_windenergie_deutschland...

SuomiAreenalla myös näkyi ja kuului tämä jatkuvasti kiihtyvä tuulivoimakriittisten ihmisten eriarvoinen kohtelu, se on niin somessa kuin mediassakin näemmä hyväksytty, - leimaaminen ja mollaaminen, ei tällaista muiden energiamuotojen vastustajiin kohdistu.

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786902

"....matalataajuinen melu vaimenee dramaattisen nopeasti ilmakehässä..." (Kati Juva) = Fysiikan lakien vastainen väite!

"Nosebo, tuulimyllyt ja homealtistus" - Kirjoittaja, dosentti, neurologian erikoislääkäri, Kati Juva oli asiantuntijana "monta ääntä tuulivoimasta" tilaisuudessa SuomiAreenalla.

Nosebo – negatiivinen plasebo

"Placebolla on kuitenkin ilkeä sisarpuoli nosebo, jonka vain harva tuntee. Tässä on kyse samasta, mutta vastakkaiseen suuntaan vaikuttavasta ilmiöstä. Negatiiviset odotukset, uskomukset ja pelot aiheuttavat ja lisäävät monenlaisia oireita".

http://viite.org/2016/11/nosebo-tuulimyllyt-ja-hom...

Ja tätä erikoislääkäriä Suomen tuulivoimayhdistys pitää asiantuntijana, joka saa MTV:n tilaisuudessa kertoa tuulivoimaloiden ominaisuuksista, joka lähetetään suorana Suomen kansalle? - Kritiikki tilaisuudessa kiellettiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarinen ja Tarasti kiersivät tilaisuuksissa puhumassa tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi, mitään haittoja ei kerrottu olevan "ääni on kuin jääkaapin hyrinää", ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on EU:n vaatimuksesta pakko tehdä uusiutuvaa energiaa tuulella valtion hulppealla tuella.
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Eija-Riitta Korhola selvitti Mauri Pekkarisen perheen kytköksiä tuulivoimaan - ”Ne on ihan härskejä”
http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-142716931...

Mauri Pekkarinen vastaa Eija-Riitta Korholan koviin väitteisiin: ”Täyttä valhetta”
http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-142717413...

Tässäkö Kepun vaalikompastus – IM selvitti Pekkarisen vävyn tuuulivoimakytkökset
http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362-tassa...

Arkkitehti Jukka Siren kirjoitti Suomen Kuvalehdessä: "Minimaalisella ekosähkön saannilla on aikaansaatu maksimaalinen ympäristöhaitta". Ja näin se on suurimmassa osassa rakennetuissa "tuulivoimapuistoissa", liian lähellä asutusta on aiheutettu vakavat terveys- ja ympäristöhaitat. Näiden takia on perheitä muuttanut evakkoon kodistaan ilman mitään hyvitystä menetetystä omaisuudesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tässä kohtaa olisin itse katsonut, että kun lasketaan pois 17 ministeriä ja puhemiehistö, Pekkarinen olisi listallani tarjolla tehtävään heti sijalla 180.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vaikka Pekkarinen tunnetaan tuulivoiman isänä ja tariffituki hänen lapsilisänään, tämä on vielä paljon rajumpi juttu kuin "vain" tuki tuulivoimalle tai yleensä uusiutuville. Kyse on koko yritystukijärjestelmästä. Jonossa seuraavana on siis Katri Kulmuni koko osaamisrepertuaarillaan.

Kertoo kyllä siitä miten pihalla hallitus ja kepu on siitä mitä näistä ajatellaan, tai sitten ei vain kertakaikkiaan välitetä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eihän sille mitään voi, että tätä uskontoon verrattavissa olevaa kasvihuonekaasujen turmiolliseksi uskottua vaikutusta on lähdetty ratkomaan hallitusten toimesta.

Nyt vasta aletaan selvittämään mistä kaikista lähteistä näitä kaasuja tulee ilmakehään ja mihin kaikkiin nieluihin näitä kaasuja menee ilmakehästä.

No lähdettiin ratkomaan asioita hallitusten toimesta, ja mitkä olivat seuraukset?

Tätä asiaa on pohdittu esim. tässä blogissa. http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201801-tu...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Poliitikot voisivat tehdä itselleen kyselytutkimuksen: Jos edetään kysynnän ja tarjonnan mukaan, sen mukaan ne tuulivoimalat pakko sijoitetaan kehäkolmosen sisälle.

"Sähköä ei ehkä kovin paljon synny, mutta rahaa kyllä."
http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-p...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pekkarinen yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtajana on skandaali. Lähimenneisyyden näytöt ovat siitä osoituksena, "ääni on kuin jääkaapin hyrinää" ym. oma etu kiemurtelut julkisuudessa ja seminaareissa.

Irwin: Kun ei rahat riitä jukulauta

Eduskunnan neuvo on "Rukoile ja kiitä"
Eihän se nyt pelkästään kai elatukseen riitä
Työttömyyden ehkäisy näin sujuvasti toimii
Osa kansaa metsikössä puolukoita poimii
Eikö millään ole enää väliä?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Hallitus nimitti 2.11.2017 kansanedustaja Mauri Pekkarisen parlamentaarisen yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtajaksi."

Hämmästyttävä valinta. Jopa asetettiinkin varsinainen pukki kaalimaan vartijaksi.

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Mihin Suomessa enää asiantuntijoita tarvitaan? Pekkaroidaan kotimaisin lobbarivoimin, berneröidään ulkomaisin tilaustutkimuksin ja seurataan sivusta, kun poliitikot siirtyvät lobbareiksi ja eduskunnan vieraslistat pimitetään. Siis tehdään tuolla alussa mainitut mugabet ihan kotimaisin voimin!

https://seura.fi/asiat/yritystuet-ovat-tolkutonta-...

https://vapaasana.net/2016/09/13/raha-on-tuhoisaa-...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ja luuppi toimii hienosti, yritystukia, sähköveron korotuksia ym. Parhaita käytäntöjä toimia haetaan ulkomailta ja konsultit käyvä kertomassa lisää.

Esim. Saksassa yksityiset sähkönkuluttajat maksavat yritysten sähköstä osan, jotta yritykset pärjäisivät.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Ehkä Pekkarisen on nimenomaan tarkoitus uudistaa tukia entistä suuremmiksi?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

On pantu pukki kaalimaan vartijaksi.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Kepulla on ollut Jyväskylässä ihan täyskäsi vuosikymmenet.
Pekkarinen ministerinä, Neittanmäki pekkaroimassa yliopistoon valtion tukia ja EU-tukia vaimonaan maakuntajohtaja Mikkonen ja koko Tekes täyttä kepua.

Nyt vihreät on menneet kepun edelle, että hyvä niin.

Jyväskylässä Moventas sai pystyy tuulibisneksen; en tiedä onko siitä tässä kysymys. Sähkömittareita koko Suomeen on toimittanut toinen JKL firma (en muista nimeä), joka lähtenyt paikalliselta Fortumilta. Itsekin olen sinne projekteja joskus tehnyt.

Voin hyvin kuvitella kuinka kepulaiset siellä siunaavat toistensa projekteja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset