Saaresta Merenelävä

Touko Aallon vastuunpakoilu jatkuu

Helsingin Sanomien mukaan vihreiden piinapäivät jatkuvat ja sotkujen selvittely on annettu kriisipalaverin jälkeen puheenjohtajan sijaan puoluesihteeri Kaisa Hernbergille. HS vertaa puoluejohtajan vaikenemista ja vastuunpakoilua Timo Soinin aikaisempiin tekemisiin, jolloin likaisen työn teki Slunga-Poutsalo.

Kaupunginvaltuutetun törkeyksien kuittaaminen mustana huumorina ei mennyt Aallolta putkeen. Uudehkon puheenjohtajan kuherruskuukausi on loppu viimeistään tässä vaiheessa, kun kovin "punavihermediana" pilkattu HS:kin toteaa tapahtuneen.

Emma Kari jo kerkesi kertomaan, että kohun syynä on se että alkuunpanijana oli "tumma ja nuori nainen". Minä olen aivan varma että kohua olisi syntynyt vaikka aloitteenpanijana olisi ollut valkoinen vanha mies, jos tämä on johtoasemissa jonkin puolueen sisällä. Itse asiassa esimerkkejä ei tarvitse kaukaa hakea.

Kaisa Hernberg on aktiivinen Puheenvuoron bloggaaja. Jäämme odottamaan seuraavaa selitystä. Touko Aallolta sellaista ei tarvinne odottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Juha Hämäläinen

En tiedä miksi odottaa jotain selityksiä vihreiltä. Tämä nuoren kaupunginvaltuutetun möläytys hyvin paljasti hengen puolueen sisällä.

Eihän tämä Fatim muuten olisi naamakirjassa näitä laukonut kuin korottaakseen vihreiden city-ihmisten laumahenkeä ja kerätäkseen itselleen pisteitä heiltä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen ihan samaa mieltä, että kommentti paljasti ne "cityvihreiden" asenteet mitkä eivät tähänkään asti ole olleet kovin piilossa. Ja yllättyneitä olivat... niin ketkä?

Tiedän ja tunnen henkilökohtaisesti joitain maaseudulla asuvia vihreiden paikallisia aktiiveja. Vaikka en ole välttämättä samaa mieltä kaikessa, arvostan sitä porukkaa kyllä. Mahtaa harmittaa. Mutta siitä huolimatta, vihreät ovat leimallisesti "cityvihreiden" puolue ja Helsingin toiseksi suurin poliittinen vaikuttaja.

Touko Aallon esiintyminen tai oikeasti esiintymättömyys kertoo vain siitä, että hän ei ole tehtävänsä tasalla. Emma Karin kommentti taas osoittaa, että cityvihreillä ei ole aikomustakaan reagoida valtuustoryhmänsä varapuheenjohtajan ajatuksiin. Syytökset kohdistuvat lähinnä kommentoijiin ja siihen että joku kehtasikin panna julki naamattuseinällä olevan kommentin, ei siihen että mitä asenteita näissä kaupunkivihreissä oikeasti on.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tämä homma on meillä kyllä jokaisella poliittisella ryhmittymällä hanskassa...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Eihän tämä taas ihan onnistuneesti Vihreiltä mennyt/mene. Typerät facebook kommentit pitäisi tuomita ilman mitään turhia selittelyjä. Ei siinä etteikö tuon kommentin myötä muutkin olisi käyttäytyneet typerästi, mutta ei se sitä alkuperäistä kommenttia yhtään sen fiksummaksi tee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kaisa Hernberg näyttää olevan ainoa, jolla homma pelittää vihreiden johdossa. Touko Aallon sanansaattajan ampuminen ja huumorilla vähättely oli tietysti jo sinänsä surkea suoritus. Emma Karin harhautusmanööveri rasismilla ja misogynialla vei kuitenkin ojasta allikkoon. Nyt mennään niin amatöörimeiningillä, että tuntuu kuin Kari olisi päättänyt tahallaan pahentaa asiaa, kostaakseen Aallolle. Voiko olla, etteivät nämä kansanedustajat ja puolueensa johtohahmot ole käyneet kriisikommunikointi 101 -kurssia?

Juha Hämäläinen

Ihan riittäisi normaali järjenkäyttö, mitään kursseja ei tähän tarvita. Mutta jollei kykene näkemään itseään muiden silmin niin näin käy.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kriisiviestintäsuunnitelma ei selkeästi ole kunnossa, jos sellaista on lainkaan. Koskee monia muitakin puolueita kuin vihreitä mutta ei se nyt mahdottomia maksa jos sellaisen ostaisi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

No miten sen nyt ottaa, eiköhän Kari & Co:n uhriutuminen ole suoraan siitä samasta käsikirjasta, josta Vihreät on menestyksensä ohjeet ottanut.

Lähinnä odotan sitä, kuinka paljon menee aikaa ennen kuin demarit ryntäävät samalle haaskalle. Veikkaan Sanna Marinia viikon sisään kauhistelemaan miten naisten ääni yritetään vaientaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Joku näkee Suomen suurimman kaupungin toiseksisuurimman valtuustoryhmän varapuheenjohtajan, joka on meriiteillään varmasti paikkansa ansainnut.

Emma Kari näkee tummaihoisen nuoren naisen ja ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutetun. Entä sitten, pitäisikö Karin kielestä tummaihoisille, nuorille, naisille ja kokemattomille olla omat käyttäytymissäännöt? Jos tuo uhriksi heittäytyminen toimii, alan itkemään...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #12

Katos perhanaa, olin väärässä. Demarit ovat oppineet ketterämmiksi, joten ei mennyt viikkoa, asialla ei ole Marin vaan Husu, ja misogyniakortin sijaan viuhuu rasistikortti.

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #41

Ei jumalauta.
Ja nyt helsinkiläissyntyisestä on tullut lappilaissyntyinen.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Ihmettelen, että Touko itse ei pane asioita kuntoon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vihreiden maaseutujaoston puheenjohtaja on tehnyt havainnon:

"Maaseutua vihreisiin" -iskulauseen toteuttamisessa on vielä tekemistä, toteaa Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keränen.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/arti...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jaa, että sukupuolella, ihon värillä ja puoluekannalla olisikin nyt merkitystä, mitä törkyä suustaan tai kynästään päästää? Miehille ja naisille, tummille ja vaaleille pitäisi olla omat tulkintansa? Miltäs tämä kuulostaa?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Emma Kari tuli Helsingistä asti Porin Peittoon tuulivoimalaa halaamaan, lehtiväki oli mukana ja Emma halaa terästornia "kun ne tuulivoimalat ovat niin ihania". Varmaan tuolla kommentilla irtosi rahaa vaalikampanjan rahoittamiseen.

Tuulivoimateollisuuden pitää pystyssä puhdas palturi. Eikä sitä kannata kehittää turvallisemmaksi tai terveellisemmäksi, riittää hyvin kun ostaa muutaman johtavan poliitikon ja KHO:n tuomarin kannatuksen. Tutkimukset ym. terv. selvitykset saa jo pikkurahoilla tuulivoima uskovaisilta. Valtion takuulla vihreän ideologian bisnekset nykyään hoidetaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vihreät ovat saaneet siis oman möläyttelijänsä. Täysin ala-arvoista ja typerää tuuttausta etenkin ympäristöpuolueen aktiivilta.

Onko joku sitten ottanut kovinkin henkilökohtaisesti kyseisen möläytyksen? En minä ainakaan. Mediatietojen mukaan kyseinen daami on joutunut paskamyrskyn keskelle. Onko sekään sitten ok? Ei minusta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

En nyt äkkiseltään muista, että olisit aiemmin ollut huolissasi paskamyrskyn kohteeksi joutuneista möläyttelijöistä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kannattais varmaan kysyä Sallan tautia sairastavilta?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eilen yksi blogisti juuriltaan pellolaisena ilmoittautui ottavansa asian henkilökohtaisesti ja perustellen miksi.
http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245587-pello...
On tai ei, lienee vähän epärelevanttia.

Daami on saanut varmasti osakseen kohtuuttoman määrän paskamyrskyä mikä on yksi syy, etten viitsinyt suoraan kirjoittaa nimeään tai panna linkkiä kirjoituksiinsa. Tässä blogissa kyse on Touko Aallon kykenemättömyydestä tai haluttomuudesta hoitaa asiaa ja sivujuonteena Emma Karin selkäydinreaktio mikä tuskin ainakaan helpottaa asian hoitamista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lusikkansa on työntänyt soppaan myös toinen vihreiden puheenjohtajaehdokkaana ollut, Mika Flöjt. Ehkä vihreiden puoluejohdon olisi syytä pitää puhelinneuvottelu ennen kommentointia jos jotain vastaavaa vielä sattuu.

Vihreiden puheenjohtajaehdokas toivoo puoluejohdon irtisanoutuvan kohukommentista: ”Ja ei se varmaan haitaksi olisi, jos sitä pyytäisi anteeksi”

https://demokraatti.fi/vihreiden-puheenjohtajaehdo...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

Flöjtin kannanotto on varsin hyvä mutta hän taisi joutua oppositioon jo pj-vaalien alla. Jos kiinnostaisi neuvoa vihreitä sivusta niin sanoisin että kandeisi kuunnella.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hyvä vastaus, ja huomaa että ajattelet vastuullisesti ja vastuun kannalta.
Täytyy myöntää etten ole koskaan aikaisemmin kuullut koko henkilöstä, joten miten tärkeää tämä on, en tiedä.

Hänen kannattaisi poistua samantien politiikasta ja kokeilla standupia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #27

Ensi kerta kun minäkin kuulin henkilöstä ja sitten googlasin että on Helsingin vihreiden valtuustoryhmän toinen varapuheenjohta mikä on, jos ei nyt presidentistä seuraava alaspäin niin ainakin ihan vaikutusvaltainen asema Stadin toiseksi suurimman valtuustoryhmän sisällä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On oikein hyvä, että kommenttia käsitellään julkisesti arvoisellaan tavalla. Toivotaan lisäksi , että kommentti johtaa myös viranomaisten ts. nettipoliisien avulla myös jatkotoimiin. Tuon opettajan poliittinen virka ja asema vielä pahentavat letkautuksen sisältöä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Vihreiden etu ei ole kenenkään etu"
Vihreiden ehdokas Antero Vartia on ollut esillä energiatuotannon asiantuntijana, samoin kuin Oras Tynkkynen. Kymmenisen vuotta sitten hiottiin maailmalla energiastrategioita, monessa maassa työtä johtivat akateemikot ja korkeakoulut. ”Suomessa hallitus palkkasi asiantuntijakseen vihreiden kansanedustajan, valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkysen.”

https://planeetta.wordpress.com/2015/04/14/vihreid...

Vihreä ideologia on murenemassa ala-arvoiseen oman edun tavoitteluun, luonnon arvot ovat menneen talven lumia, vihreiden arvojen paljastumisen jälkeen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Fatima kertoi totuuden ja nyt some raivoaa.

Petelius ja Kalliala tekivät samaa viihteen nimissä ja kansa kiitti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitä sinäkään Janne puheenjohtaja Aaltoa kiusaat. Eikö miehellä ole jo muutenkin riittävän vaikeaa?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihreiden politikointi alkaa olemaan loppusuoralla, Saksassa vihreä on hiilenmustaa, Englannissa vihreiden suosio on kääntynyt jyrkkään alamäkeen energian hinnan nousun myötä. Ja Suomessa vihreiden vihapuheet kansalaisia kohtaan vetää nyt kannatuksen aallon pohjalle.

"Ajankohtainen Vaarallinen vihreä valhe -kirja ilmestyy"

”Todellisuudessa tällainen vihreän ideologian vaatimuksiin mukautuminen on kuitenkin vaarallisen valheellista ja tuhoisaa ihmiskunnalle. Tämä johtopäätös on ilmeinen, kun paneudutaan siihen, millainen uskonnollis-aatteellinen tausta on vihreällä ideologialla, ekologismilla, ja kuinka virheellisiä väitteitä vihreät toimijat esittävät ilmastonmuutokseen liittyen.”

https://beta.oikeamedia.com/o1-46272

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kaikella kunnioituksella Hannu, energia- ja tuulivoima-asiat eivät nyt kuulu tähän blogiin. Mieluusti ei myös oikeaamediaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Selvä, osaltaan se olisi näyttänyt selvästi vihreän ideologian mädännäisyyden.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Joo, mutta palataan asiaan toinen toistemme tuulivoima- ja energiablogeissa. :-)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Pahaksi se muuttui vasta siinä vaiheessa, kun hän ilmoitti ettei tarkoittanutkaan vitsillään kaikkia maalaisia, vaan pelkästään harvinaisesta sairaudesta kärsiviä sallalaisia, jotka "asustelevat Pellon vieressä"."

Joku nettipoliisi, itsekin vihreä, ilmoitti välittömästi, ettei Diarran möläytys aiheuta toimenpiteitä. Mitenkäs se RL 11:10 meneekään, kun siinä nimenomaisesti mainitaan vammaiset?

"Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Neekeriukko versus vammainen...

Eero Mattila

Avoimesti vihreä nettipoliisi edustaa ihan kaikkien myös poliisin uskottavuuden kannalta hyvin ikävää kehitystä...

- Punavihreä lain tulkinta muistuttaa liikaa 30-luvun Neuvostoliittoa ja niskalaukauksia ilman oikeudenkäyntiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tutkintapyynnön voisi tehdä sekä Diarresta että nettipoliisista.

Käyttäjän VilhoHarle kuva
Vilho Harle

Olen max jussilan kanssa täysin samaa mieltä. Ehdottaisin että me metsänomistajat yhtyisimme (!) ja tekisimme rikosilmoistuksen panettelusta , kunnianloukkauksesta ja rasistisesta vihapuheesta. Ei se insesti ole ainoa syy mennä metsään. Meillä metsänomistajilla ainoa syy mennä metsään on tarkkailla ja selvittää metsän kuntoa ja mahdollisia kiireellisiä hoitotoimenpiteitä yms - kaupunkivihreistä ja heidän joukossaan metsää omistavista värillisistä tai värittömistä nuorista (metsien omistus on perintöjen myötä siirtynyt paljon kaupunkilaisille) en mene sanomaan mitään, heidän seksitapansa ovat meille takametsien miehille tyysten tuntematon alue. Ehkä siitä tulee diandralta tarkempaa tietoa, samoin siitä mikä on jyväskyläläiselle miehelle ainoa syy mennä vihreiden puoluetoimistoon...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, sitä yrittää kirjoittaa asiaa ja saa tällaista kannatusta. Maailma on kovasti epäoikeudenmukainen!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tässä helsinkiläinen vihreä, joka on kiertänyt maailmaa ja maaseutua ja
tietää mistä puhuu.

https://haavisto2018.fi/2017/11/06/vihreat-ja-maas...

Katsotaanpa mitä räävittävää te tästä keksitte.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Opettaja opettaja, täällä viittaa Janne!

Sanoisin että vihreiden puheet ja teot ovat kovin ristiriitaisia keskenään ja lähinnä pidän teitä hulluina tai vähintään irti todellisuudesta, jos kuvittelette että täällä landella kerätään ääniä vihreille "maaseudun puolueena".

Sääliksi käy maaseudun vihreitä. Olihan tuo Pekkakin täällä Kemiönsaarella loppukesästä hymyilemässä, arvaa moniko ottaa tosissaan tai vaivautui paikalle?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vieläkö muistat, miten kävi kuntavaaleissa siellä sun täällä, maaseudullakin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #52

Hämärästi muistan. Täällä oma puolueiden ulkopuolinen ryhmämme oli toiseksi suurin kun taas vihreät pienin läpipäässeistä, persut ja kokoomus eivät saaneet edustajia. Vai mihin mahdat viitata?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #52

Esa Mäkinen, Kari Tykkyläinen tuli Pudasjärvellä vihreänä valittua valtuustoon ja uskoisin, että nyt vähintään kaduttaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Oliko tuon kirjoittanut Maailmanpankin kuvernööri vai ylioppilas?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Miksi tuosta pitäisi keksiä mitään räävittävää. Pekka Haavisto on useimmiten osannut esittää asiansa varsin hyvin, niin nytkin. Vaikka en kaikesta ole hänen kanssaan samaa mieltä, on vaikea muistaa, että hän olisi toiminut epäasiallisesti.

Ei hän tuossa minusta mitenkään puolustellut Fatimin puheita, vaikka ei nyt enää lyönytkään lyötyä. Tapahtunut on tapahtunutta ja siitä voisi yrittää ottaa opiksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Touko Aalto vaan ei ole tainnut ottaa opiksi.
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005438929.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyökkäys on paras puolustus.

Joskus se ei vaan riitä eikä toimi, sillä paskasta ei saa konvehtia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on sinänsä odotettu reaktio, sillä aika paljon on ainakin täällä puheenvuorossa antipatioita juuri vihreitä kohtaan, jos tuon saman lausunnon olisi antanut jonkun muun puolueen edustaja, niin tuskimpa sitä olisi kuin naureskellen sivuutettu.

Hakkaraisen sanomana, olisi kaikki vaan nauraneet, ja todenneet, että tottahan hän puhuu, älkää olko niin herkkänahkaisia. Samaan syssyyn olisi vedetty sananvapauskeskutelu esiin ja kritisoitu kovast tätä nykyistä valtamediaa.

Kyllä se on niin erilaista kun tyhmät lausunnot tulevat hieman odottamattomasta suunnasta.

Eihän tätä kukaan myönnä, mutta eipä sen väliä, ei tarvitse kuin lukea näitä tekstejä.

Vihreiden toiminta tässä tapauksessa on juuri samanlaista kuin persujen, ensin vähätellään, ja sitten viedään keskustelu ihonväriin.

Ei se lopulta olisi niin vaikeaa, jos puolueen puheenjohtaja sanoisi heti, että täysin tyhmä lausunto, jollainen ei puolueeseemme sovi, eikä tälle ole mitään puolusteltavaa.

Niinkuin olen useasti sanonut, niin tyhmiä ihmisiä on maailmassa paljon enemmän kuin viisaita. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset