Saaresta Merenelävä

Yhä hullummaksi meni, Touko Aalto

  • "Anteeksi". Kuva: Vihreä Lanka.
    "Anteeksi". Kuva: Vihreä Lanka.

Touko Aalto antoi tänään pakotetun anteeksipyynnön puolueen omassa pää-äänenkannattajassa.  Turhan myöhään mutta se ei ole suurin ongelma.
Hulluksi lausunnon tekee tämä:

"Onko vihreiden sisällä suuria eroja siinä, miten maaseutu nähdään?
”En näe mitään eroja. Se, että minä puolueen puheenjohtajana linjaan puolueen yhteisen näkemyksen asiasta näin, kertoo omaa kieltään.”

Ja mitä Fatim sanoi maaseudusta?
"Jos haluaa asua metsässä, niin hyvä, mutta on ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeaa". Tätä kommenttiaan Diarra ei pahoittele.

- Vietin kaksi vuotta sitten kuukauden kaverini maatilalla Urjalassa, koska halusin oppia, minkälaista se meininki siellä on. Osallistuin kaikkiin maatilan töihin, hoidin lampaita, olin lehmien ja hevosten kanssa, ruokin kanoja. Se oli ihan kamalaa. Aivan kamalaa.

- Ymmärrän, että kaupunki tarvitsee maaseutua ja päinvastoin, mutta itse en missään nimessä haluaisi muuttaa maaseudulle asumaan. Syrjäseudulla on tosi masentavaa ja tylsää."

Aallon mukaan puolueen sisässä ei ole linjaeroja suhtautumisessa maaseutuun.
Entä jos olisi kokeillut rehellisyyttä? Mitä vikaa on sanoa että "kyllä, jäsenistömme ovat ilmeisesti eri linjoilla maaseudun kehittämisestä ja siellä asumisesta. Tämä on luonnollista, jokaisen puolueen sisällä on varmasti aste-eroja" tms. 

Anteeksipyyntö ei vaikuta vilpittömältä ja selittelyllään puolueesta yksituumaisena maaseudun asioiden puolustajana Aalto vie itseään ja vihreitä yhä syvemmälle suohon asiassa, joka lienee ilmiselvää jokaiselle vähänkin politiikkaa seuraavalle. Kenenkään ei tarvitse pitää maaseudusta. Kenenkään ei myöskään tarvitse olla sitä mieltä, että maaseudulla pitäisi voida asua eikä edes poliittisen puolueen tarvitse tukea  maaseudulla asumista. Mutta valehdella ei kannata, se on vain falskia ja siitä jää kiinni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta tuo oli suunnilleen se, mitä odotin. Harmi, että anteeksipyyntö tuli tiistaina eikä paria päivää aiemmin. Voihan tästä repiä vielä vaikka minkälaisia sananselityksiä ja teorioita, mutta toivotaan mielummin, että vihreiden linja pysyy luvatun kaltaisena, eli maaseutumyönteisenä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oletko Ville sitä mieltä, että vihreät voi ja kannattaa esittää "maaseutumyönteisenä" sortumatta valehteluun?

Vähän kuin esittäisi persut maahanmuuttomyönteisinä tai Kepun citypuolueena. Miksi sitä on niin vaikea sanoa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kyllä vihreiden tavoitteet ovat maaseutumyönteisiä, ainakin ne, jotka tunnen. Paljon on ollut sellaisia vihreitä vaikuttajia, joiden ajattelu ei ole ollut tähän asti kovin ymmärtäväistä maaseutua kohtaan.

Maaseudun kehittäminen ja puolustaminen ei tarkoita sitä, että pitää olla kaikesta samaa mieltä joidenkin etujärjestöjen tai kepun kanssa. Jos maaseudun asioita olisi hoidettu hyvin tähän asti eikä muutosta tarvita, miksi maaseudun tilanne olisi heikentynyt vuosikymmenestä toiseen?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #7

Tunnen maaseutuvihreitä joita arvostan ja jotka ovat selkeästi eri linjoilla mm. Fatimin, Emma Karin, Antero Vartian yms. kanssa tässä "maaseutukysymyksessä". Osa maaseutuvihreistä paheksuu suoraan näiden vartioiden ja karejen sanomisia, kuten esim. Välttilä tässä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/196419-vihrea-mun...

Se että Aalto kieltää tämän jaon olemassaolon on vain falskia. Mitä vikaa on rehellisyydessä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #8

En osaa tähän sanoa muuta kuin, että toivottavasti nyt otetaan opiksi tai vihreät kääpiöityy suurten kaupunkien identiteettipuolueeksi. Välttämättä ei oteta opiksi. Olisi harmi menettää Välttilän kaltaisia sillanrakentajia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Kaipa Aalto on lukenut myös Fjöjtin mielipiteet ja olisi voinut kallistaa korvaansa niillekin.

http://www.koillissanomat.fi/uutisetkoillismaa/dem...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

"Paljon on ollut sellaisia vihreitä vaikuttajia, joiden ajattelu ei ole ollut tähän asti kovin ymmärtäväistä maaseutua kohtaan."

Tähän asti? Ei kai mahdollinen mielenmuutos johdu siitä, että pitäisi saada maaseudunkin ääniä jos pyrkii kasvattamaan kannatustaan?

Diarra on näköjään kutsuttu kyläilemään Sallaan, kutsutaankohan Pasilan pohjoispuolelle muitakin cityvihreitä.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/577655-lk-salla...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #20

Totta kai vihreille on elintärkeää saada maaseudun ihmisten ääniä. Monet ympäristöongelmat ovat maaseudulla ja siksi myös maaseudulle on elintärkeää saada päättäjiä, jotka välittävät ympäristöstä eivätkä hae kaverikapitalismin hengessä pikavoittoja luonnon tuhoutumisen kustannuksella.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #24

Yleinen harha on, että ympäristöongelmien hoito ja niiden ratkaisu olisi vain vihreiden etuoikeus. Ympäristönsuojelu kuuluu kaikkien puolueiden ohjelmaan ja muutamat puolueet hoitavat sitä jopa paremmin kuin vihreät.

Se, että vihreiden kannatus muualla Euroopassa on laskenut muutamaan prosenttiin, johtuu juuria samasta asiasta. Katsotaan, että vihreät ovat jo tehtävänsä tehneet, kun ne ovat saaneet kaikki muut puolueet kiinnostuneeksi ympäristöstä ja sen hoidosta.

Suomessa vihreiden kiinnostus maaseutuun on vain valtapolitiikkaa. Maaseutua inhotaan, mutta sieltä halutaan kuitenkin ääniä. Diarra Fatim oli vain rehellinen vihreä tuodessaan julki vihreiden todellisen minän maaseutua kohtaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ja juu, nyt ei ole kyse todella ala-arvoisen ja ihmisvihamielisen alkuperäisen kommentin uudelleenlämmittelystä. Touko Aalto on (oli) todennäköisesti seuraavan hallituksen ministeri, vihreiden kampanjan mukaan pääministeriainesta. Kun kriisinhallinnan osaaminen on tätä tasoa, itse en luottaisi hänelle edes ulkohuusini avainta (jos siellä avain olisi).

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Mieluummin Väyrysestä presidentti kuin Aallosta pääministeri!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Väyrysestä presidentti, Aallosta pääministeri - tuplavahinko!

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Vihreä aate on saanut maailmassa paljon hyvää aikaan, ja tulee saamaan. Vihreät De Gröna taas on puolue, joka ei edusta mielestäni juuri mitään kannatettavaa asiaa. Toiminta on populistisempaa kuin millään muulla suomalaisella puolueella. Vastenmielistä sakkia. Haavisto ja Soininvaara sentään tekevät pohdinnan arvoisi avauksia joskus.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Arvostan sekä Haavistoa että ennen kaikkea Soininvaaraa. Jälkimmäinen on niin järkijätkä, että ei ihme kun hänet on sysätty syrjäpolulle puolueessaan. Haavistoa äänestin viime presidentinvaaleissa molemmilla kierroksilla.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Touko Aallosta piti tulla se, joka vie vihreät ns. seuraavalle tasolle. No minkä asioiden takia vihreät ovat Toukon valinnan jälkeen olleet julkisuudessa?

-Touko petti vaimoaan ja erosi
-Toukon uusi tyttöystävä kannattaa julkisesti avointa parisuhdetta ja vapaata seksiä
-vihreän puoluevaltuuskunnan vpj:n mielestä Stockan hullut päivät pitää lopettaa, koska se loukkaa mielenterveysongelmaisia
-vihreiden helsinkiläinen kunnanvaltuutettu vihaa avoimesti maaseutua ja haukkuu maalla asuvia
-vihreät munii "kriisiviestinnän" ihan totaalisesti
-vihreiden sisällä näkemykset eroaa rajusti sekä tapahtuneesta että sen jälkihoidosta, ainakin julkisuuden perusteella

Ei kovin vahva alku sille seuraavalle tasolle nousemisessa. Vai siis onko tämä se seuraava taso?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tikapuiden yläpäässä seisovalle "seuraava" on askel alaspäin.

Oma suosikkini viimeiakojen vihreille kannanotoille on se että hyönteisravintoa ei sovi tarjoilla koska ei ole tietoa heinäsirkkojen tietoisuuden tasosta.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Itse asiassa oma suosikkini oli sitä ennen julki tuotu ajatus, että hyönteisten syönnissä ei ole mitään väärää kasvisruokailijan näkökulmasta, sillä hyönteiset eivät kuulemma ole eläimiä. Itse opiskelin biologiaa lukiossa viimeksi vuonna 2002, voihan olla että asiat ovat siitä muuttuneet.

Unohdin myös Toukon takinkäännön alkoholipolitiikan suhteen, nykyäänhän mies vastustaa nelosoluiden yms. tuomista ruokakauppoihin.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Mato-onginta pitäisi kieltää, siinä kärsii niin liero kuin ahvenkin..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Ainoa oikea tapa pyydystää kala on lentää neuvostovalmisteisella helikopterilla Kuolaan, repiä kala suupielistään syliin selfietä varten korkealle nostettuna ja päästää se takasin seuraavaa kokemusta varten jos vielä on hengissä. Anterolta kuulin, Jasper vakuutti.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #17

On tuo kuitenkin ehkä askeleen verran parempi ratkaisu kuin kepun Maijalan ajatus siitä, että kannattaa onkia kaikki hauet järvestä ja jättää ne rannalle mätänemään.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Itsekin uskon että Vihreiden kannatuksen lasku johtuu Aallon uudesta naisystävästä. Suurin osa Vihreiden jäsenistä on naisia ja naiset ovat entisen vaimon puolella ;)Hyvin yksinkertaista!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskinpa, siitähän uutisoitiin jo elokuun alussa ja kuukautta myöhemmin tilanne oli tämä.

Yle: Vihreiden kannatus on jatkanut kasvuaan – myös perussuomalaisten suosio on nousussa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005356784.html

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

En tiedä miten Aallon uusi naisystävä vaikuttaa suoraan Vihreiden kannatukseen, mutta tiedän monien vanhemman sukupolven vihreiden äänestäjien ihmettelevän nuoremman polven kohkausta polyamoriasta, lukumääräneutraalista avioliitosta ja "vapaista suhteista". Varsinkaan monella 60-luvulla nuoruuttaan eläneillä naisilla ei ole kovin hyviä muistoja tuon ajan hippien "vapaan rakkauden" ideologiasta ja nyt tämän ajan 18-40-vuotiaat ovat vähän kuin keksimässä sitä uudelleen. Siinä vaan helposti käy niin, että etenkin tuossa vihreässä (tai ennen hippi) kuplassa olleille muodostuu jonkinnlainen paine olla vapaamielinen ja (lähes) kaiken hyväksyvä vaikka itsestä ei siltä tuntuisikaan. Vähän kuin larpattaisiin "täydellistä maailmaa" jossa mikään ei voi mennä vikaan, kaikki ovat hyviä toisilleen, eikä kukaan edes vahingossa loukkaa tai käytä hyväksi toista ihmistä. Vastaavasti monia vammaisia kylmää ajatus, että tuossa "täydellisen maailman vihreässä kuplassa" suhtaudutaan eutanasiaankin usein myönteisesti, ajatellen ettei sekään voi koskaan ikinä missään oloissa mennä vikaan kunhan se on vain ihmisen oma tahto. Eipä vissiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Niin no, onhan täällä myös laihdutusvinkki, ainakin tällä hetkellä.

https://www.seiska.fi/listaus/sana/touko%20aalto

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio Vastaus kommenttiin #43

Sehän se vähän nykyään on, että kun ennen seksuaaliasioissa patakonservatiivit arvostelivat vapaamielisiä, niin nyt vapaamieliset arvostelevat patakonservatiiveja. Kun ennen kaiken uuden kokeilu oli arveluttavaa, niin nyt kokeilematta jättäminen on sitä. Tästähän on jokunen seksuaaliterapeuttikin sanonut, että nuorilla on nykyään julkisuuden takia vääristynyt kuva siitä, mikä on seksuaalisuudessa "normaalia" ja mitä ns. "kuuluu tehdä". Seksuaalisuudesta on tehty trendejä, että ihan perusheteroja nyt ei ole enää kukaan vaikka eihän sitä kukaan kyllä itse päätä. Vähintään bi pitäisi olla. Mieluiten vielä sukupuoleton sellainen.

Samaan aikaan kun nuorille sanotaan, että ole just sellainen kun olet, niin perusheterona oleminen on kuitenkin jotenkin laimeeta. Tai yhden ihmisen kanssa seurustelu tai seksin harrastaminen, se on niin last season.

Menipäs nyt ohi blogin aiheen, mutta menkööt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Menipäs nyt ohi blogin aiheen, mutta menkööt."

Minä ajattelen niin että kyllä se on luonto joka tikanpojan puuhun ajaa.

Voihan sitä seksualivalistusta antaa ja siinä valistuksessa voidaan olla perinteisiä tai ns. vapaamielisiä tai kaikkia siitä väliltä, mutta kunkin kohdalla on niin että se oma hormoonitoiminta ratkaisee sitten sen parisuhteen laadun, tai sen onko yksi partneri läpi elämän, vai vahtuvatko ne, tai onko kenties useampia. Pitäisi ymmärtää ja hyväksyä että jokainen tekee omat valintansa ja omat virheensä, eikä ihmistä saisi tuomita valintojensa eikä virheidensälääm perusteella.

Käyttäjän MattiHirvonen11 kuva
Matti Hirvonen

Pari ehdotusta Jouko Aallolle joilla voisi viedä Vihreitä seuraavalle tasolle ja samalla saisimme kansanjuhlan vaikka joka sunnuntaille turuille ja toreille sekä kirjastojen parkkipaikoille

- julkiset KIRJAROVIOT joissa kirjastot, arkistot ja kansalaiset voisivat tuhota polittisesti epäkorrekteja kirjoja ,julkaisuja sekä muita tallenteita jotka ei sovi nyt elettävään aikaan

- viranomaistaho valvomaan KIRJAROVIOITTEN säännöllistä pitämistä, sekä keräämään poltettavaa materiaalia

Reijo Manssila

Nyt sitten raivoava nettikansa sai Aallolta pakotetun ja puolivillaisen anteeksipyynnön. Ei tietoakaan törkyilijän harjaamisesta ja luottamustehtävistä erottamisesta.

Tämä kaikki vain alleviivaa sitä, että vihreitä tosiasiassa johtaa jonkinlainen cityvihreiden klikki, joka esti Aaltoa tekemästä anteeksipyyntöä pari päivää aikaisemmin. Kun somemyrsky nousi hirmumyrskytasolle, niin jopa cityvihreät taipuivat. Vielä vuosien päässä tulevissa vaalikamppailuissa nämä cityvihreiden hyväksymät Diarran lausahdukset ovat täysin validia kamaa, jos vihreät yrittävät esiintyä kaikkia suomalaisia puolustavana puolueena.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vihreät ja Touko Aalto ovat kovaa vauhtia tekemässä tai tehneet itsestään päivänpolitiikan Matti Nykästä ja kannatuskäyrät osoittavat karun totuuden. Toukoa pahempi olisi ollut vain Emma Kari.

Maria Ohisalosta olisi tullut älykäs ja tyylikäs puheenjohtaja, tämän viimeisen kohun myötä Mika Flöjt on osoittanut kyvykkyyttään mutta hänhän on sivuraiteella.

Popkornikiintiö alkaa täyttyä kovaa vauhtia näitä seuratessa.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Vihreät ja Touko Aalto ovat kovaa vauhtia tekemässä tai tehneet itsestään päivänpolitiikan Matti Nykästä"

Tuo pitänee paikkansa mutta yhdellä pienellä erolla, Nykänen oli aikoinaan kiistatta yksi maailman parhaista alallaan, ja tätä ei ehkä voi sanoa näistä muista/muusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

Nykänen on nyt viihdetaiteilija, eikä varmaankaan paras alallaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #31

Olet oikeassa. Olisi pitänyt sanoa Eddie Edwards.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei todellakaan nmikään unelma-alku Toukolle, jos sitä nyt sitten kukaan edes odotteli.Ihmetyttävät vain silti nämä vihreiden kannatusluvut ? Ovatko vihreät niin hyviä, muut niin huonoja vai media liiaksi politiikan lobbareina ?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Aallon puolustukseksi täytyy sanoa, että aika harva puoluejohtaja on vastaavasta tilanteesta selvinnyt yhtään sen paremmin. Ainahan puolueenjohtajat menevät julkisuudessa näillä "kaikki on puolueessa hyvin ja ollaan yhtenäisiä"-lausunnoilla, vaikka eihän se ikinä vastaa todellisuutta. Vihreissä on tietysti aika rajujakin eroja pääkaupunkiseudun ja sen ulkopuolisten jäsenten ajatusten välillä. Eikä se välttämättä aina ole edes huono asia, että puolueen sisällä on eri näkökulmia. Niistä pitäisi vaan osata keskustella rakentavasti.

Aalto on mielestäni todella hyvä puheenjohtaja ja olen edelleen tyytyväinen, että hänet valittiin tehtävään. Hänen pitäisi vaan päästä keskittymään siihen oleelliseen, mutta tähän mennessä ne hommat on tainnu jäädä tämän kaiken turhanpäiväsen alle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Hänen pitäisi vaan päästä keskittymään siihen oleelliseen, mutta tähän mennessä ne hommat on tainnu jäädä tämän kaiken turhanpäiväsen alle."

Mitä muuta turhanpäiväistä kuin tämä suunnilleen viikonlopun mittainen kohu on mielestäsi sattunut eduskunnan 5.9. alkaneen syysistuntokauden aikana?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Tämä kohu nyt on saanut ihan käsittämättömät mittasuhteet ja vastaavia ei onneksi ole muita. Aallolla nyt on kuitenkin edelleen painolastina syysistuntokautta edeltäviäkin asioita, jotka esimerkiksi vielä tänään täällä puheenvuorossa ovat vaivanneet erästä keskustalaista Kotkan valtuutettua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #35

Jos mainitsemasi syysistuntokautta edeltävät asiat estävät keskittymisen puheenjohtajan- ja eduskuntatyöhön niin Aalto on väärällä paikalla.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #36

Siitä olen samaa mieltä. Joka tapauksessa yritin vain sanoa sitä, että Aalto saisi varmasti enemmän arvostusta, jos julkisuudessa keskusteltaisiin esim sotesta eikä jostain valtuutettujen typeristä sanomisista. Tähän tietysti puheenjohtaja voi itsekin vaikuttaa, mikä nyt olikin tämän blogin aihe.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Niinpä, Ville Niinistö on vaiennut ja jättänyt Touko Aallolle julkisuudessa tilaa, mutta kun Aalto ei ole sitä ottanut niin oppositiopuolueista ovat olleet esillä SDP ja vasemmiston Li Andersson.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Husun blogiin kirjoitin ohjeeksi, että jos pyydät anteeksi, niin älä selittele. Eipä ole Touko Aalto huomannut tätä, vaikka osasyyllinen onkin toimittaja, joka meni utelemaan selittelyjä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Koska alkuperäinen katumus esitettiin Vihreässä Langassa, en ole kovin vakuuttunut etteikö artikkelia olisi tehty ja tarkastettu hyvässä yhteisymärryksessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Husulla on paljon oppimista tähän blogikirjoitteluun ja on ystvällistä vähän opastaa hantä siinä.

Jos joku mokaa, niin sitä ei kannata lähteä selittelemään, sellaiset selittelyt tulkitaan vuorenvarmasti väärin.

Eero Mattila

Vihreiden arvot: Vastuu, vapaus ja välittäminen jakautuvat kansalaisille kovin epätasaisesti. Mannaa riittää vain omille suosikki vähemmistöryhmille.

Maaseutuvastaista puoluetta on vaikea mieltään vastuulliseksi esim. ympäristön suhteen. Toki tämäkin toimii jos uskoo, että sähkö tulee seinästä ja vastuu loppuu seinään.

Luonnonsuojelu koskee mitä ilmeisemmin vain kaupunkiluontoa. Metsässä kohtaa vihreän ajatushautomon mukaan vain insestiä, rasismia ja vaimonhakkaajia.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Kaikkien vihreiden äänestäjienkään mielestä Vihreät eivät ole suojelleet kunnolla Helsinginkään "luontoa". Puistoja ynnä muita viheralueita halutaan panna tasaiseksi jotta saataisiin ihanan urbaaneja bulevardeja, yms. cityhipstereitä kutkuttavia juttuja. Joku jossain lohkaisikin, että vihreät voisivat muuttaa nimensä harmaaksi kun sehän on betoniviidakon ominaisväri.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vähän ihmettelen noita maaseudun mielensäpahoittajia. Eikös se ole ihan normaalia, että lähes jokainen kädetön kaupunkilaisnuori kokee metsän pelottavana, synkkänä tai vähintään kamalan tylsänä paikkana. Jos ei ole hyviä kokemuksia, eikä luonnossa selviämisen taitoja, niin sen saattaa jopa sanoa ääneen. Tai kirjoittaa Faceen. Vaikka sen sanoisi minkä puolueen jäsen tai valtuutettu, niin kyseinen mielipide ei muutu puolueen näkemykseksi.

Syntyperäisenä stadilaisena, joka on kiertänyt tässä maassa lähes joka kolkan, kokee lähinnä sääliä sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka elävät elämänsä kovin ahtaassa kuplassa. Olipa se kupla Kampissa tai perunakellarissa.

Nykyisenä helsinkiläisenä voin hyvin myös sanoa, että ydinkaupungista on tullut vuosi vuodelta ahtaampi ja epämiellyttävämpi paikka. Sellainen logistinen persläpi, jonne menee vain jos on ihan pakko. Harmi, että usein on. Silti tämäkään ei ole Vihreiden linjapuhe. Enkä aio pyytää kirjoitustani anteeksi noilta kädettömiltä kaupunkilaisilta. Enkä toivo Touko Aallonkaan niin tekevän.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Rehellistä ja suoraa puhetta Börjeltä, Touko voisi ottaa oppia ja todeta saman niiden "meidän linjamme on yhtenäinen" -höpinöidensä sijaan. Kun vihreiden kannatuksen pohja lepää suurimmissa kaupungeissa, on ihan tolkutonta väittää että maaseudusta olisi jotenkin yhteneväinen positiivinen kuva. Nyt hän vain valehteli.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minä taas en ihmettele. Aina kun syytetään siskonnussijaksi ja lapsenraiskaajaksi, pahoitan mieleni. Asiaa ei todellakaan lievennä, että ainoa todiste syytöstä tukemaan on se, että minulla on geneettisesti periytyvä tauti. Melkeinpä kamalinta on, että noita solvauksia sitten lähtevät muut puolustelemaan, sillä ettei solvauksien esittäjä osaisi edes sytyttää nuotiota. Miten se kuuluu mitenkään asiaan että joku on paitsi älytön, myös kädetön? Mutta vaikka joku loukkaa laukomalla älyttömyyksiä, en silti koskaan löisi häntä, en vaikka olisimme naimisissa.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin!

Eero Mattila

Mielensäpahoittajat taitavat olla muuttaneet kaupunkeihin. Huutelevat sieltä parvekkeelta kalastusohjeita, viisastelevat metsä- ja maataloudesta... mutta eivät uskalla jalkautua.

- Mitä tekemistä Suomen vihreillä ylipäänsä on maaseudun ja luonnon kanssa? Jos se on niin tylsä paikka niin pitäkää näppinne irti. Suunnitelkaa vaan asuinalueita lentokentille, kävelykatuja maanteille ja katsokaa tv:stä kaupunginpuistossa kuvattua luonto-ohjelmaa... Vihreä vitsi;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset