Saaresta Merenelävä

Porin demarit pohtivat rangaistuksia tuulivoimaa vastustaville valtuutetuilleen

Porin demarit äänestivät vastoin aikaisempaa kantaansa Ahlaisten tuulivoimakaavan puolesta. Takapiruna toimi Antti Rinne. Rivistä lipsuneita odottaa rangaistus. Suunniteltu tuulivoima-alue on venäläisomisteinen.

Porin kunnanvaltuusto päätti eilen Ahlaisten tuulivoima-teollisuusalueen rakentamisesta vastoin paikallisten mielipidettä ja aikaisempaa valtuuston päätöstä, jonka mukaan kunnassa on kahden kilometrin suojaraja kiinteistön ja tuulivoimalan välillä. Päätös tehtiin äänin 32-27.

Kokoomus ja vihreät kannattivat tuulivoimakaavaa, persut, sininen ja keskusta vastustivat. Vasemmistoliitto hajosi kahtia. Aikaisemmin kielteisellä kannalla olleet Porin demarit tekivät ryhmäpäätöksen kaavan kannattamisesta sen jälkeen, kun tuulivoimayhtiö lupasi että voimalat rakennetaan paikallisesti. Ryhmäpäätöstä pönkitti Antti Rinteen painostus.

Flunssakausi niitti valtuustoa ruton lailla, hankalan ja epäsuositun päätöksen alla "kipeänä" oli 9 valtuutettua.

Demareiden "ryhmäpäätöksestä" lipesi viisi edustajaa. Nyt Porin demarit miettivät, miten tuulivoimakaavavastaisia jäseniä voi parhaiten rangaista.

Porin demareilla vinkiksi rangaistuksista:
- Painot jalassa Kokemäenjokeen
- 50 raipaniskua Porin torilla
- Etuileminen porilaisella nakkikioskilla pe-la -välisenä yönä
- Vapaaliput Yön ja Mamban keikoille

Se nyt on selvää, että demari-kunnanvaltuutettu ei saa olla vastaan tuulivoimakaavaa, ainakaan ilman rangaistusta. Ryhmäkurista pitää huolta paitsi paikallisjaosto, myös valtakunnallisen puolueen puheenjohtaja. Venäläisomisteinen tuulivoimarakentaja kiittää.

Jäämme odottamaan, mikä on rangaistus tuulivoimakaavaa vastustavalle demarivaltuutetulle.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Porin demarit pohtivat rangaistuksia tuulivoimaa vastustaville valtuutetuilleen''

Ottajen huomijoon tilanteen vakavuuven, niin ehtotan linnatuomiota.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mielummin se kuin Mamban konsertti.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Mielummin se kuin Mamban konsertti."

Jos Pekalla kuitenkin on rahtunen inhimillisyyttä jäljellä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #3

Nauroin ääneen vaikka asia on vakava. :-D

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #4

Asia ei ole vakava, vaan suorastaan naurettava. Eli tänne ehdoin tahdoin rakennetaan voimaloita joista hyötyy ainoastaan ne paronit. Ja varsinkin kun nytkin ulkona on pakkasta miltei ennätyksellisesti ja sähkön tarve kiipeää kohti huippulukuja, lisäksi vielä niiden myllyjyn tuotanto lähenee uhkaavasti nollaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mamba ei nyt ole käytettävissä. Pitää tyytyä kynsien poiskiskomiseen.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Nyt äkkiä Porin Vihreät koolle, että päästään eroon ilkeästä Venäläisestä sähköstä.

Heh.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mikä mättää, kun ryhmäkuri ei pelaa.Ei pelannut demareilla Tampere-tunnelissa, ei liioin Turun toriparkissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Porissa ryhmäkuri toimi just tarpeeksi. Viisi livennyttä ei haittaa koska päätös oli kuitenkin aikaisemman mielipiteen vastainen ja nykyisen ryhmäpäätöksen mukainen.

Risto Salonen

Porin vihreille ja demareille siis vihdoin selvinnyt, että sähkö ei tule töpselistä, vaan töpseli toimii vain sähkön välittäjänä.....

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Riston kommentti jää automaattisesti erikseen hyväksyttäväksi koska kuva uupuu.
Naama näkyviin Salonen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...kun tuulivoimayhtiö lupasi että voimalat rakennetaan paikallisesti."
Mitähän tuo nyt sitten tarkoittaa? Miten muuten ne voidaan esim. pystyttää? Ei sillä eikä senpuoleen, itse arvostaisi etärakennettuja tuulivoimaloita enempi. Mitä etäämmäksi, sen parempi.
Blogistin rangaistusehdotelmalista kiristyy loppuaan kohti yli ihmisen sietokyvyn. Siinä on demareillakin kestämistä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Demareiden päät kääntyi kun venäläinen tuulivoimayhtiö "lupasi" että osa voimaloiden osista (vissiin tolpat) rakennetaan Mäntyluodossa. Lupauksen mukaan tämä työllistäisi 50 ihmistä vuodeksi mutta mitään takuita ei tuosta tietenkään ole.

Noin 80 pros voimalan arvosta (turbiini, konehuone ja lavat) tulevat valmiina ulkomailta mutta sehän ei demareita kiinnosta kun joku sanoo että telakan duunareille olisi tulossa töitä.

Palataan asiaan kun Mäntyluodon telakka/Technip oikeasti työllistää yhdenkään ihmisen tämän päätöksen myötä. Eli ei palata.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kokemäenjoki on matala, ei kai siellä painojen kanssakaan vajoa niin syvälle, että napaan yltäisi.

Tuulivoima on toki vakava asia. Mutta olisiko niin vakava, että Yön ja Mamban keikoille? Saisivatko lähteä edes kesken pois?

Mutta keventämisestä asiaan:
Minusta tuon kaltaiset ryhmäpäätökset ovat ikäviä. Äänten olisi pitänyt antaa jakautua 9-8. Minun mielestäni tuulivoimaan voitaisiin suhtautua vähemmän intohimoisesti. Neutraalimpi ote riittäisi.

Tuulivoima ei ihan niin vakava asia ole, että ihmisiä pitää pakottaa vaihtamaan mielipidettään. En usko tällaisen junttameiningin ajavan tuulivoimamyönteisyyttä tai ylipäätään tuulivoimauskovaistenkaan asiaa. Karvat jäivät tällä kertaa liian näkyville.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

On taas niin ´luottamusta´ herättäviä nämä ko. olevan Satawindin luvut:

https://www.finder.fi/Suunnittelutoimistoja/Satawi...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Melko normi tuulivoimatoimija. Yhtään myllyähän tuo ei koskaan rakenna, mutta joku raha takana on päättänyt täyttää lottokupongin jos vaikka Ikea tai Google tai Tuuliwatti ostaisi kun on luvitettu.

Tossa on Kemiönsaaren nimellisesti saksalaisen lakiasiaintoimiston omistaman operaattorin vastaavat luvut:

https://www.finder.fi/Tuotekehitystä+tutkimusta+ja+suunnittelupalveluja/Egentliga+Finlands+Energi+Ab/Åbo/yhteystiedot/2902766

Ja tällä on 10 miljoonan euron vuokrasitoumukset ja tarkoitus investoida 150 miljoonaa euroa. Eikä kenenkään kello kilkata?

Antero Koski

No jopas nyt jotakin...Porissa siis on älytty se tuulivoima bisnes.
Persut sitä on vastustaneet jo pitkään, mutta sitä ei passaa myöntää, että heidän esitystä kannatetaan.
Viimeistään siitä tulee rangaistuksia. Rinteellä on jo Kittilästäkin tolppakaupoista kokemusta, joten ei ihme, että rahan tuoksu kiinnostaa...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Naama esiin Antero kun kommentit jää haaviin. Joku muu kuin tuo lumitiikeri.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olisiko riittävä rangaistus 3 päivän vapaalippu keskustan puoluekokoukseen Sotkamoon...

Vai voiko siinä vedota kansainvälisiin sopimuksiin kiduttamisen kieltämisestä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Riippuu. Esiintyykö Mikko Alatalo?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pori on vanha tervasatama, mutta kyllä tuo tervan ja höyhenet voittaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Valtiovallan toimin on jarrutettu sähköä ja lämpöä tuottavien kotimaisella polttoaineella, puu (ja turve), toimivien laitosten rakentamista. Tukea on suunnattu kannattamattomaan tuuli voimaan jota ei edes saada silloin kun kulutus on suurin, kovilla pakkasilla ei yleensä tuule." Kirjoitti nm nimetön SK:ssa.
"Tuulivoiman tuki on kaatanut markkinahintojen alenemisen valtion ja veronmaksajien niskaan, katsoo taas Valtiontalouden tarkastusvirasto selvityksessään.VTV:n mukaan tuulivoimatuotannon tukeminen on osoittautumassa ennakoitua kalliimmaksi. Nykyisellä hintakehityksellä tukimenot ovat nousemassa arviolta yhteensä 2–3 miljardiin euroon vuodesta 2017 vuoteen 2030 mennessä.Tuulivoimaa tuetaan maksamalla valtion varoista tuottajille tukena tavoitehinnan ja markkinahinnan erotus. Tukijärjestelmällä todennäköisesti saavutetaan tavoiteltu tuulivoimaloiden 2 500 megavolttiampeerin kokonaiskapasiteetti, mutta tuen kustannustehokkuus pysyy heikkona niin kauan kuin sähkön markkinahinta on alhaalla, VTV toteaa.Vuonna 2011 tuulisähkön markkinahinta oli 50 euroa megawattitunnilta ja on siitä laskenut 30 euroon. Tuulisähkön tavoitehinta on ollut vuodesta 2016 alkaen 83,50 euroa megawattitunnilta. Tuottajille maksettava osuus on noussut yli 60 prosenttiin tavoitehinnasta.VTV:n mukaan tuulivoiman tukijärjestelmä on tuottajalle turvallinen, mutta valtion menojen hallittavuuden kannalta jäykkä järjestelmä."
Tuulimylly on melkoinen pajazzo sen omistajalle; tuskin muuten venäläinen liikemies olisi tänne sijoittanut, ellei tuotto olisi muheva?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset