Saaresta Merenelävä

Alkoholiblogi voi vaarantaa lautakuntapaikkasi

  • Alkon kautta seminaariin
    Alkon kautta seminaariin

Bloggasin alkuvuonna Kemiönsaaren kunnan valtuustoseminaarista, jossa esittelin julkisia ja kenen tahansa saatavilla olevia ”kulutuslukuja”. Yhdeksi illaksi kunta hankki mukana olleelle 25 valtuutetulle ja muulle osanottajalle yhteensä 220 ravintola-annosta alkoholia, eli keskimäärin yli yhdeksän per nuppi illanvietossa. Kysyin myös, että pitäisikö kunnalla olla kuluohjeistus vastaavien seminaarien varalle. 1,5 päivän ja yhdeksän työtunnin seminaarin kustannus oli 15 000 euroa. Kulut eritelty blogissa.

Kyseinen blogi on nyt johtamassa Kemiönsaaren tarkastuslautakunnan erottamiseen.
Oikeastihan se on johtamassa minun erottamiseeni mutta koska kuntalaki suojaa yksittäistä lautakuntamiestä erottamiselta hänen ”poliittisten mielipiteidensä” vuoksi, koko poppoo saa lähteä ja muut sitten nimetään uudelleen.

Tarkastulautakunta kokoontui ja paheksui mm. että tarkastulautakunnan jäsenenä en ole kertonut ltk:lle etukäteen blogistani. Lautakunnan puheenjohtaja Kristian Lindroos esitti että kunnanvaltuuston luottamus lautakuntaan on vaarantunut, vaikka valtuusto ei asiaa ole käsitellyt eikä luottamuksesta ole mitään virallista tietoa. Yhtenä perusteluna on, että olen aiheuttanut kunnalle negatiivista julkisuutta blogillani ja siksi luottamus on vaarantunut. Kunnanjohtaja Anneli Pahta esittää kunnanhallitukselle tilapäisen valiokunnan perustamista lautakunnan erottamiseksi.

Hetkinen. Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan pitäisi hyväksyttää bloginsa etukäteen lautakunnalla? Valtuutettu ei voi kirjoittaa kunnan rahankäytöstä ilman, että tämän lautakuntapaikka vaarantuu? Raskauttavaksi asian tuntuu tekevän että juuri tarkastuslautakunnan jäsen nostaa esille keskustelun kunnan yhteisten varojen käytöstä.

Puhutun Örön seminaarin aikaan oli myös kunnanjohtaja Anneli Pahtan 50-vuotissyntymäpäivä. Eräs valtuutettu (vihr.) kertoi kuntakeskustelussa, että kunnan valtuustoseminaariin ostamat skumpat olisivat menneet osin kunnanjohtajan onnittelumaljojen nosteluun, vaikka ne ovat seminaarikuluja. Sana sanaa vastaan koska kunnanjohtaja vakuutti tarjonneensa juhlakonjamiinit itse. Silti voi miettiä, onko tällä yksityiskohdalla jotain merkitystä siihen että kunnanjohtaja käytännössä esittää valiokuntaa erottamaan minua blogini vuoksi. Onko kunnajohtajan puolueettomuus vaarantunut ja voiko hän olla asian esittelijä?

Joka tapauksessa Kemiönsaaren kunta on nyt lähtenyt tielle jonka päässä on tarkastuslautakunnan erottaminen yhden US-puheenvuoroon kirjoittamaan blogin vuoksi. Norjalaisen miestenvaateliikeketjun mainosäänellä: Onnea Kemiönsaari.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kukaan ei voi ainakaan sanoa, etteikö Puheenvuoron blogeilla olisi vaikutusta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tuo tammikuinen blogini tosiaan uutisoitiin Ylellä, Yle Svenskassa ja ainakin parissa ÅU:n pääkirjoituksessa ja artikkelissa. Svenskalla se keräsi ennätykselliset 115 julkaistua kommenttia kunnes toimitus sulki kommentoinnin.

Harvoin mutta joskus näillä kirjoituksilla tuntuu tosiaan olevan blogia suurempi merkitys.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Janne muistan tuon blogisi vielä ihan hyvin ja myöskin sen jälkeen tuntemani ajatukset sinusta: "Taidat olla nyt liian rehellinen ja avoin kuntasi erheistä. Ja tulet siitä vielä itse kärsimään muiden taholta".

Arvostan rehellisyyttäsi ja niin pitäisi muidenkin tehdä. Juuri tämän kaltaiset ulostulot lisäävät valtuustojen ja valtuutettujen arvostusta myöskin kuntalaisten taholta. Jatka samaan tyyliin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

Kiitos Kaija, kauniisti sanottu.
En mä tästä mitenkään itse kärsi, olen iloinen että kirjoitukseni sai kuntamme päättäjät paljastamaan itsensä ja nyt aika harvalla on epäselvää, miten täällä asioita hoidetaan. "Vastapuolen" vahvat reaktiot vain osoittavat, että asia on merkityksellinen. Ei mikään muutu jos kukaan ei suutu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkastuslautakunnan tehtävä nimenomaan on toimia kunnan käytänteiden arvioijana. Mielestäni Janne on juuri tehnyt tuota tehtävää, eikä tarkastuslautakuntaa yhden blogin takia voida erottaa.

Jos noin tapahtuu, niin koko tarkastuslautakuntaperiaate menee perseelleen.

- Valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Uusi kuntalaki (410/2015)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuntatilintarkastaja, joka istuu tarkastuslautakunnan kokouksissa, mainitsi että asian nostaminen oli eettisten ohjeiden vastaista. Ei sitten osannut kertoa että mitä ohjeita kun kysyin.

Tämän sanominen tietenkin alleviivaa aiheuttamaani epäluottamusta mutta sanon silti: Kun kunnan tarkastuslautakunta on alentanut itsensä valvomaan että kunnan virkamiesten rahankäyttöä ei sovi valvoa, voi kysyä että kuka sitä sitten valvoo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Nyt on sananvapaus koetuksella.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#5
Sinä se sitten osaat sanoa sen mikä on olennaista. Mitäpä tähän voi tarkastuslautakunta sanoa yhtään mitään?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suhde alkoholin käyttöön siellä Kemiössä on niin suomalaista. Täällä Ruotsissa potkut olisivat menneet ihan eri osoitteeseen. Toisaalta minua on informoitu joskus Kimiton kunnallispolitiikasta ihan på finlandssvenka.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Joku on saanut vakavan henkisen lommon. Blogin kirjoittaminen asiasta joka on yleisesti tiedossa ei pitäisi sinänsä aiheuttaa närkästymistä, ja siinä valossa erottamisprosessi tuntuu entistä kummallisemmalta. Luulenpa että et hyväksyttänyt tätäkään kirjoitustasi etukäteen ja syntitaakka vain kasvaa.

Toivottavasti siellä ei lähdetä Kittilän tielle, se vasta tuleekin kuukausien käräjöinteineen veronmaksajille kalliiksi.

Juhani Vehmaskangas

Muut valitaan uudelleen - ok...
Jos minä olisin sinä niin lähtisin selvittämään onko kyseessä esim. välillinen syrjintä. Mutta olenkin minä :-D

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kemiössä alkaa olemaan jo Kittilään meininkiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onhan tuo ihan syvältä. Jos lähtee laitumelle härnäämään pässiä, ei kuitenkaan pitäisi yllättyä kun pässi puskee. Ja kyllä sekin on ikävää, kun pässi puskee mutta minkäs se luonnolleen mahtaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kova on joko kuri tai viinanhimo siellä saaristossa. Kaunis kunta ja mukavat asukkaat ja virkamiehet, ainakin ne joita olen tavannut.

Tuntuu kuitenkin, että muutoin niin hyväntuulisista ihmisistä joilla kuilla tuntuu käyneen kipeästi. Etkähän sinä, Janne, edes kirjoittanut pahasti.

On se perin merkillistä, että etojutusta viitsitään tuollainen numero. Kyllä siitä saa Kemiön paikallislehti juttuja kirjoitella muutamaan numeroon. Koita, Janne, pärjätä siellä kohun keskiössä!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Janne, kirjoitat asiaa. Mietin jo silloin kun kirjoitit ja luin mainitun blogin, että jääköhän ilman jonkinasteisia seuraamuksia. Varsinkin siksi, kun liitit kopiot noista kuiteista. Laitoit siis kaikille näkyviin faktatietoa. Miten olisi käynyt, jos noita kuittikopioita ei kirjoitukseen liitetty ja kerrottu vain yleisluontoisesti tapahtumien kulusta? Osallistuitko muuten itse mainittuun "hauskuuskerhon illan viettoon"?

Muuten, onko nuo kustannukset käsitelty erikseen kunnanhallituksen/valtuuston istunnossa, jolloin ne selityksineen on ollut jo tuolloin jokaisen nähtävillä? Epäilen, kunhan kysyn sillä muutoinhan kuntalainen ei voi edes kysellä ko. kustannusten perään.
https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/de...

No, joka tapauksessa tuo tapauksesi osoittaa miten paljon on kuntatalouksissa hämäriä tapahtumia, joista ei ole soveliasta jonkun mukaan kertoa ulos kuntalaisille. Kemiö ei varmasti ole ainoa kunta hauskan pitoon ja kustannusten laittaminen kuntalaisten maksettavaksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kunnanhallitus ei käsittele kuitteja vaan hallintojohtaja oli ne "kuitannut". Ne saa kuka tahansa kansliasta kysyttäessä, julkisia tietoja. En tosiaan päässyt osallistumaan mutta jos olisin, olisin epäilemättä itsekin nauttinut tarjoilusta. Mielipahaa kirjoituksestani ovat kokeneet erityisesti tilaisuuteen osallistuneet vaikka hehän eivät ole tehneet mitään väärää koska, kuten sanottu, mitään ohjeistusta ei ole. Mutta voi sitä loukkaantumisen määrää, jonka blogini aiheutti. Osansa loukkaantumisesta saivat myös mediat, mm. ministeri Jan-Erik Enestam paheksui julkisesti että Ylekin tällaista roskaa levittelee.

Jos moraalittomuuksia etsitään niin ehkä tikunnokkaan voisi nostaa ne kaksi jotka eivät osallistuneet lainkaan ensimmäisen päivän viralliseen ohjelmaan ja saapuivat taksiveneellä vasta illanviettoon nauttimaan tarjoilusta sekä ilmeisesti nostamaan kokouspalkkiot. Kunta maksoi senkin taksin.

Olet Sirpa oikeassa, pieni Kemiönsaari on vain jäävuoren huippu ja huimaa ajatella, paljonko valtakunnan tasolla kuntalaisten verovaroja pannaan tällaiseen haisemaan. Kun raha on julkista, ei sillä ole mitään merkitystä.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Kuulostaa kyllä älyttömältä ja surulliselta jutulta. Kyllä tällaisia asioita pitäisi voida nostaa esiin ilman mitään seurauksia ja asioista keskustella avoimesti. Minusta tämäkin asia oli ihan perusteltua nostaa julkisesti esiin, koska kuten sanoittekin, ei Kemiönsaari varmasti ainoa kunta ole, jossa tämän tyyppisiin asioihin olisi hyvä kiinnittää huomiota ja ohjeistusta parantaa. Ei siinä, että kaiken rahankäytön pitäisi aina olla sentilleen säänneltyä ja koskaan ei saisi rahaa laittaa mihinkään kivaan, mutta kyllä nyt hemmetti niistäkin asioista pitäisi voida keskustella. Ja kyllä minusta tarkastuslautakunnan jäsenen tehtäväkin on näitä epäkohtia nostaa esiin. Mitä sitten tulee tähän "negatiiviseen julkisuuteen", jota tuo blogi on ilmeisesti aiheuttanut, niin tämä lautakunnan hajottaminen näillä perusteilla se vasta noloa kunnalle onkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Ihmettelen tosiaan, miksi näistä ei voi ääneen puhua. Ilmeisesti Kemiönsaarella ei pidetä läpinäkyvästä ajattelusta.

Tuossa artikkelissa on tuotu esille sitä raikasta ajattelutapaa, jota nimenomaan tänä päivänä kunnissa tarvitaan. https://www.aamuposti.fi/artikkeli/611265-harvoin-...

"Sami Sulkon tavoitteena on saada kaikki kaupungin toiminta mahdollisimman läpinäkyväksi. Tarkoituksena on luoda vielä vuoden loppuun mennessä maksuliikennejärjestelmä, jota kaupunkilaiset voivat netin kautta seurata."

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Janne kun tartuit asiaan. Jos siellä ei mitään ohjeistusta ole, niin silloin tietenkään eivät ole tehneet mitään väärää, muttei asiaan puuttuminen ja siitä kertominen ole mikään peruste lautakuntapaikkasi menettämiselle.

Aikoinaan itse Oulun yliopistolla tarkistin laskuja eräällä osastolla ja kiinnitin huomiota tähän mälläämiseen. En enää hyväksynyt näitä tarjoiluja maksuun, koska ne nousivat jo aivan kohtuuttomuuksiin, jolloin selvisi ettei yliopistolla ollut ohjeistusta paljonko osallistujaa kohden voidaan laittaa tarjoiluun. Siitä tuli sitten koko yliopistoa koskeva ohjeistus, jossa määriteltiin paljonko osallistujaa kohden voidaan hyväksyä tarjoilu/osallistuja/tilaisuus.

Siellä teillä näyttää nyt puuttuvan ohjeistus ja siihen kunnan tulee puuttua, eikä siihen, että asiasta kertovaa aletaan muiluttamaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pelolla johtaminen on tavallaan tehokastakin. Tuosta ohjeistuksesta on tulossa aloite mutta tiedän jo etukäteen, että harva valtuutettu sitä uskaltaa kannattaa jos se koskaan valtuustoon asti pääsee.

Joidenkin mielestä sellainen ohjeistus olisi suora syytös ja epäluottamuksenosoitus, pitäisi pian myöntää että sellainen oikeasti tarvitaan ja sen puuttuminen on epäkohta. Eihän se nyt käy.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Aika merkillistä, koska kuitenkin kuntalaisten varoista on kysymys. Minulla ei tullut edes mieleenkään, ettei tämmöisestä ole nykypäivänä ohjeistusta, jos en olisi lukenut nyt tätä blogiasi ja sitä aiempaa.

Tässähän on aivan selvästi korjaamisen paikka ja olet aivan oikealla asialla. Ei yhteisiä varoja ole tarkoitettu törsäilyyn. Jokainen ryypätköön omillaan niin paljon kuin sielu sietää, muttei kuntalaisten tarvitse näitä maksaa kuin yhteisesti sovituissa rajoissa.

Tuota tulevaa aloitetta kannattaa pitää esillä ja pyytää vaikka kuntalaisilta kannanottoa siihen. Oletko tutkinut muita kuntia, että minkälaiset ohjeistukset siellä on näihin tarjoiluihin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #22

Käytäntö vaihtelee: Osassa kunnista ei ole mitään ohjeistusta, tiukimmillaan toisissa on kokonaan kielletty alkoholin ostaminen kunnan tilaisuuksiin. Joissain kunnissa on kohtuus mukana, esimerkiksi lasi viiniä aterian yhteydessä. Usein alkoholiosto tarvitsee aina hallintopäätöksen jonka voi tehdä kunnanjohtaja tai jos hän on mukana tilaisuudessa, kunnanhallitus.

Kemiönsaaren käytäntö jossa virkamies vinguttaa kunnan Visaa Alkossa laatikkoviiniostoksilla ja kantaa ässästä olutkeissejä on melko, sanotaanko, liberaalia alkoholipolitiikkaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Ok, eli ei ole yhteistä käyntäntöä kuntien välillä. Ilmeisesti nostit nyt kuitenkin tärkeän asian tikun nokkaan, kun siitä näin hermostutaan.

Hyvää pr-työtä teet nyt kuitenkin Kemiönsaarelle ja Örölle, kun minäkin ne netistä etsin ja tutkin. Hyvä, että teillä on valtuutettu, joka ajattelee kuntalaisten etua. Uskon, että muutkin vielä ajattelevat asiaa kantiltasi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tuo on sitä peliä mitä politiikassa ja viranomaistoiminnassa harjoitetaan. Epäkohtia tai väärinkäytöksiä esiin tuovia, ei suinkaan palkita, vaan heidät pyritään vaientamaan ja poistamaan tuoleiltaan, jotta eivät pääsisi tuomaan asioita julki.

Et ole ainoa jota vastaan tällaista toimintaa tehdään, joiltakin tuhotaan ammatillinen ura kokonaan. Tätä on tämän päivän suomi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onneksi on kuitenkin olemassa kuntia, joissa nimenomaan halutaan tehdä tätä päätöksentekoa läpinäkyväksi. Se riippuu niin paljon niistä luottamushenkilöistä, joita sinne meidän asioita äänestämme päättämään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Äänestäjällä on vähän mahdollisuuksia vaikuttaa, koska ehdokkaalla ei ole velvollisuutta pitää vaalilupauksiaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #29

Siksi pitäisikin tarkkailla, että miten se minun valtuutettuni toimii siellä kunnassa ja jos ei lunasta lupauksiaan, niin sitten ei ainakaan tottumuksesta äänestä enää seuraavalla kerralla.

Mielestäni tässä Janne Salonen haluaa pitää kuntalaisten puolta ja julkisuudella se tulee myös kuntalaisten tietoon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tsemppiä! Nuo kähminnät kuulostavat siltä, että teidän pitää kutsua sinne mantereelta Keskusrikospoliisi : D

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyväveliverkosto pitää huolen, ettei sivulta tulla yhteistä venettä keikuttamaan.

Minulla oli "hauska" kokemus toimiessani erään eteläisen merialueen kalastusalueen hallituksessa Vapaa-ajankalastajien mandaatilla. Jäin töiden vuoksi pois yhdestä hallituksen kokouksesta, jossa olivat yllättäen kohdassa muut asiat päättäneet kalastusalueen sääntömuutoksesta. Hallitukseen hyväksytään jatkossa vain alueelle rekisteröidyn kalaseuran paikallinen edustaja vapaa-ajankalastajia edustamaan. Sääntömuutos sitten nuijittiin vuosikokouksessa, joten en voinut jatkaa hallituksessa piirimme valtuuttamana edustajana. Asuin viisi kilsaa alueen rajan takana. Kyllä nämä veijarit aina keinot keksivät kun haluavat itselleen "työrauhan". Vuosikokouksissa olen edelleen se vittuileva edustaja.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Täytyy muistaa että alkuperäisessä kirjoituksessaan - siinä kirjoituksessa, joka on johtanut tähän, valtuutettu Janne Salonen ei ensin maininnut että ei itse päässyt Kemiönsaaren kunnan valtuustoseminaariin nauttimaan pöydän antimista. Se seikka tuli ilmi vasta hieman myöhemmin. Ja herää kysymys mikä on se todellinen syy siihen että valtuutettu Janne Salonen nosti tämän asian esille.

Terveisin.

Ingmar Forne

Juhani Vehmaskangas

No ei kai tuossa ole mitään epäselvää jos kommenttisi pitää paikkansa.

Salonen tietysti kirjoitti alkuperäisen blogin koska häntä ei kunnan varoilla juotettu humalaan. Hän ei päässyt pippaloihin ja sen vuoksi päätti paljastaa kuntalaisille miten verorahoja käytetään väärin.

Yksi väärä henkilö jäi siis lahjomatta, hän päätti kostaa ja nyt hänelle kostetaan.

;-)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eiköhän sitä itse kunkin kannattaisi miettiä niitä henkilökohtaisia motiivejaan, ennen kuin alkaa miettimään jonkun toisen.

Siis mitä mieltä sinä Ingmar Forne kemiönsaarelaisena sosialidemokraattina olet, pitäisikö Kemiönsaaren kunnan ohjeistaa itseään tässä asiassa? Siitä kai tässä käsittääkseni on kysymys.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ingmar yllä antaa pientä makua tasosta jolla keskustelua täällä käydään. Pääasia on käydä asian esittäjää kohtaan ja epäillä tämän motiiveja, tuo on kyllä loivemmasta päästä.

Itse asiasta halutaan olla hiljaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jäin muuten vielä miettimään että jos Örön seminaarin valossa tehtäisiin ohjeistus kunnan alkoholitarjoiluista, se voisi kuulua vaikka näin:

"Kunnan omille luottamusmiehille tilaisuudessa voidaan ilman eri päätöstä tarjota pullo viiniä ja neljä olutta tai siideriä. Kustannukset kuitataan kunnan luottokortilla paikan päällä tai laskua vastaan. Julkinen kertominen tarjoilusta johtaa rangaistustoimenpiteisiin."

Montakohan kättä nousisi jos tuota esittäisi kunnan hallintosääntöön? Kuitenkin tämä on juuri se, miten nyt on toimittu.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Minusta kuntalain (410/2015) 10. kappaleen 69. §. toinen momentti pitäisi olla riittävä ohjeistus. Asian tuominen kunnan hallintosääntöön ei paljon auta ainakaan Kemiönsaaren kunnassa. On nimittäin selviä viitteitä siitä ettei hallintosääntöä lueta.

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Jätkä on oikeamielinen! Onneksi sellaisia on vielä.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Hei Janne, kiitos blogeista! Tiedoksi tämä uutisjuttumme aiheesta: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/244781-kaytiin-al...

Teppo / US

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kiitos Teppo.
En oikein ymmärrä miksi kunta haluaa tätä hässäkkää ylläpitää ja nostattaa, toinen vaihtoehto olisi ollut tammikkuussa kiittää huomiosta ja todeta että asiasta varmaan pitää keskustella. Olisi mennyt ohi yhtenä tammikuun päivänä.

Paikallinen ruotsinkielinen valtalehtikin vaihteeksi reagoi:
http://news.abounderrattelser.fi/oroskandalen-salo...

Käyttäjän MikaTeuvoPrinkkil kuva
Mika Prinkkilä

Satun tuntemaan määrättyjen tahojen, niinsanotun "bättre folk" mentaliteetin... joten saatoit astua varpaille...

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Avaatko hieman tätä mainitsemaasi mentaliteettia?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen
Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Aikoinaan Helsingin kaupungilla oli hankintapuolella työssä sellainen reilut puolentoistasataa kiloa painava siivoustyönohjaaja, jota minun, hentoisen 50 kiloisen, piti käyttää syömässä aina avustajien kanssa, kun ne ruokajuomat tahtoivat väsyttää häntä niin, että rouvan joutui kerta toisensa jälkeen raahaamaan sammuneeena kotiin. Tosin hänellä oli kyllä usein oma "hovinsa" mukana, mutta kun näillä tahtoi olla vähän sitä samaa ongelmaa, joten..... Onneksi tästä riesasta, meinaan kaupunkien ja kuntien virkamiesten juottamisesta kauppojen toivossa(usein kaupat kulkivat ihan suoraan sitä kautta - mitä janoisempi ostaja, sitä useammin näin), ollaan suurelta osin päästy jo eroon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset