Saaresta Merenelävä

Pikku Kakkosen posti

  • Mikko lähetti hienon kuvan intiaanista.
    Mikko lähetti hienon kuvan intiaanista.
  • Pikku Kakkosen posti

PIIIKKU KAAKKOSEN POOSTI, POSTILOKERO KOLME-NELJÄ-SEITSEMÄN, KOLME-KOLME-SATAYKSI TAAAMPERE KYYMMENEN!

No moi!

Tällä viikolla me ollaankin saatu ihan huimasti postia. Mikko Lapista toivoo Herra Heinämäkeä takasin. Kuule Mikko, pyydäpäs isiä tai äitiä jos ne vois katsoa sun kanssa sitä meidän e-lä-vä-stä ar-kis-tos-ta. Se on se johon arkistoidaan kaikkea vanhaa, niinku Soikiopää ja Pekka ja Pätkä sellasessa vaaan-hassa leffassa kun värejä ei oltu keksitty. Ja kiitti Mikko kuvasta, julkaistaan se tässä.

Seuraavassa ei ole nimeä lähettäjän nimeä vaan vaan tervehdys. No Tere sullekin. Tässäkin toivotaan ruutuun Lato-orkesteria ja Herra Heinämäkeä. Lisäks kirjeen kirjoittajaa kertoo että aikoo isona kansanedustajaksi että pääsee sanomaan mitä me täällä pikkukakkosessa esitetään. Se on hieno ammatti. Tere vaan!

Tää seuraava ei tuu yhdeltä vaan ihan monelta, kiva kun seuraatte meitä kavereitten kaa eiks vaan? Tossa iässä sitä on kiinnostunut omasta kehostaan ja on ihan normaalia kutsua itseään ja kavereitaan persuiksi, ei siinä ole mitään pahaa. Jutelkaa tosta isienne tai äitienne kanssa. Mut voi, kirjeessä sanotaan et vähän harmittaa kun ei saa leikkii inkkarii ja länkkärii vaan vaan länkkäärii. Me täällä pikkukakkosessa voidaan kertoa et voi sitä leikkiä kunnette loukkaa itseänne tai kavereita.

Ja tän neljäntuulenhatun mä panin päähäni nyt koska saamelainen Pekka kirjoittaa et se ei tykkää saamelaisista jotka ei tykkää siitä että me ei tykätä herra heinämäestä ja sanoo et kaikki saamelaiset tykkää paitsi se yksi niin että ei saa puhua kaikkien saamelaisten puolesta. Kiitos Pekka palautteesta, jatkat tolleen niin ehkä susta tulee joku päivä vielä oikea kunnanvaltuutettu. 

Hei vaan ens kertaan. Silloin meillä onkin taas paljon kirjeitä ihan toiselta puolen maapalloa kun austraalian lapset kertoo miltä oikeesti tuntuu kun ei enää näytetä Kössi Kengurua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nyt on vissiin tuulihyrrästä jarrut pettäny ja lähteny ylikieroksille. Netti on täynnä kuvia mitä yläkerralle tapahtuu kun niin käy.

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Tere vaan kaikki pikkuskakkuslaiset!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Siis kun olen tällänen kasleria syövä tosi valkonen hetero, niin mihin minun pitää toimittaa sheriffin merkki ja stetoni? On minulla paukahtava pyssykin, mutta tarvitsen sitä ollessani poliisi tai rosvo ja puolustaessaan sananvapauttani!

Pekka Pylkkönen

Olihan tuo ihan hauskasti kirjoitettu ;)

Mutta samalla tavallaan aika surullinen esimerkki siitä miten aiemmin niin yksinkertaisista asioista on onnistuttu tekemään niin helvetin monimutkaisia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Samaa mielipidettä, maailma on mennyt kummalliseksi.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

"Suvakit" eivät enää suvaitse naamiaisia rooliasuineen joten on syytä lopettaa ne ja panna järjestäjät vastuuseen moisesta rikoksesta näin maailmasta tulee paljon suvitsevaisempi ja parempi meille kaikille.Vai kuinka se nyt menikään??

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Janne Salonen, kyllä minusta Pekallakin saa olla tunteet. Pekan sedällä on ollut neljän tuulen lakki. Kyllä Pekka tietää saamelaisuudesta kaiken mitä pitääkin. Ja inkkareista Pekka tykkää. Heinämäen täytyy olla Pekan lemppari eikä Pekan kotona vissiin näy se Elävä arkisto.

Niin kerta!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hyvä kirjoitus, kiitos. Itselleni alkaa muodostua kauhukuva dystopiasta, jossa huumorikin on kielletty ja eletään täydellistä poliittisen ja muun korrektiuden aikaa, missä on oltava kokonaan varuillaan. Somessa tämä on jo osin toteutunut - ilmaisuni on kaventunut täällä paljon muusta elämästä, jossa tapanani on laskea monista vakavistakin asioista leikkiä. Tai käyttää ironiaa ja sarkasmia, sen olen huomannut jo olevan koko lailla mahdotonta mm täällä.

Suomalalais-ruotsalais-vitsit, blondivitsit, melkein mitkä tahansa vitsit voidaan laittaa pannaan. Norjalaisille on syytä lähettää nootti etteivät kerro enää Pekka-vitsejä suomalaisista.

Joskus muutama vuosi oli kirja Eniten v..ttaa kaikki. Kohta on syytä tehdä kirja eniten pöyristyttää kaikki. En tiedä onko piponvalmistajat kiristäneet malleja vai miksi pipot ovat niin hemmetin kireällä koko ajan.

Ahistaa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Minä taas ymmärsin Salosen blogin (ja ne kymmenet kommentit muihin aihetta sivuaviin keskusteluihin), että Salonen lähinnä tässä piruilee niille, joita tuollainen dystopia pelottaa. Kato kun on ihan naurettavaa huolestua siitä että parilla ammattipöyristyjällä on valtaa vaikuttaa valtakunnallisen tv-kanavan ohjelmatarjontaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Minulle asia on kaksipiippuinen tai jopa useampikin. Pidän Ylen päätöstä tyhmänä ja sitä, että reagoitiin pienen tahon kritiikkiin nopeatsi ja harkitsematta.

Toisaalta vielä vähemmän arvostan erityisesti joidenkin poliitikkojen pöyristymistä ja ratsastamista aiheella, kun olisi hemmentin paljon tähdellisempääkin pohdittavaa. Samalla yksittäinen tapaus pyritään yleistämään omiin tarkoitusperiin sopivaksi.

En jaksa laskea montako kirjoitusta tänne on aiheesta tehty. Yhteistä niille on etteivät arvon kirjoittajat vaikuta kukaan käyneen kommentoimassa toisten juttuja tai ottanee niistä tai kommenteista oppia. Useimmat ovat vain nähneet tilaisuutensa nostaa profiiliaan yksinkertaisella ja populistisella tavalla. Joka on halpaa ja epäkiinnostavaa - siksi Jannen kirjoitus on loistava.

Samaan aikaan kun käsittelyssä on koko kansakunnan etuun vaikuttavia merkittäviä asioita kuten sote -ja maakuntahallinto, niin suosituin asia täälläkin on Pikku kakkosen inkkari-asia. Onhan siinä jotain tavattoman koomista, jonka Janne tuo hyvin esille.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #11

Minulle asia on aika selkeä. Minua itseäni kauhistuttaa tämä vähittäinen hivuttautuminen kohti kuvaamaasi dystopiaa siinä määrin, että pidän kaikkea siihen kehitykseen kohdistuvaa kritiikkiä tervetulleena.

Kuvaamasi (laajempi) ongelma taas on monitahoinen. Toisaalta asia on juuri kuten kuvaat. Nämä päiväperhostason kohut vievät huomiota isommilta kysymyksiltä. Toisaalta voidaan kysellä, missä määrin kontrollia voidaan lisätä sillä varjolla, että on tässä nyt isompiakin kysymyksiä pohdittavaksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin nää jälkipöyristyjät ovat niitä parempia pöyristyjiä kuin Petra Laiti joka taas on huono huono pöyristyjä. Ymmärretty on. On mennyt jakeluun.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jollain tavalla ymmärrän tuo loukkaamiset ja vastaloukkaantumiset Yhdysvalloissa, mahdolliset korvaukset liikkuvat miljoonissa.

Täällä ehkä tonni pari ja muuttamia tykkään klikkauksia, ei nyt kannattaisi hirveästi nähdä vaivaa.

Joten antaa teekutsut, Metoo, tekoloukkaantumiset ym. olla siellä, täällä sillä ei ole taloudellista merkitystä, eikä sillä tienaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset