Saaresta Merenelävä

Kunnanjohtajan rikosilmoitus

Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta haki taannoin eräältä yksityishenkilöltä sekä kansalaisjärjestöltä 6000 euron vahingonkorvausta ja oikeudenkäyntikulujen korvaamista, rikosnimikkeenä kunnianloukkaus. Jos syyte olisi mennyt läpi, Pahtan tilille olisi ropsahtanut komea summa kesälomarahaa.

Rikosilmoitus koski Facebookissa esitettyä väitettä ”kunnanjohtaja järjestää syntymäpäiväjuhliaan kunnan rahoilla ja ajaa asiaa kritisoineen luottamusmiehen eroa” joka taas perustui aikaisemmin Puheenvuorossa kirjoittamaani blogiin. Pahtan tekemän tutkintapyynnön mukaan ”teko oli omiaan aiheuttamaan vahinkoa taikka kärsimystä tai aiheuttamaan häneen kohdistuvaa halveksuntaa”. Yhtenä perusteena Pahtalla oli, että väite hankaloittaa hänen hakeutumistaan vastaaviin tehtäviin tulevaisuudessa.

Kihlakunnansyyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen ja perusteluissaan katsoi, että:

"Facebookissa julkaistujen tekstien ja niihin linkitetyn Uusisuomi.fi -sivuston artikkelin voidaan katsoa liittyvän Kemiön kunnan verorahojen käyttöön ja kunnalliseen päätöksentekoon. Aiheita voidaan pitää yleisesti ja yhteiskunnallisesti mielenkiintoisina ja tärkeinä asioina. Kyseisiä aiheita käsiteltäessä Anneli Pahdan Kemiön kunnanjohtajana tulee sietää toimintaansa kohdistuvaa arvostelua."

Yhdeksi asianosaiseksi on merkitty ”Kemiön kunta”. Pahta esiintyy syytteessä kunnanjohtajana ja hän on hakenut lausunnon kuntaliiton johtavalta lakimieheltä. Kuntaliiton lakiapu ei neuvo yksityishenkilöitä joten näyttää ilmeiseltä, että Pahta on käyttänyt virka-asemaansa oman tutkintapyyntönsä tueksi tavoitteena saada rahakorvaus.

Kuulustelupöytäkirjassa Pahta myöntää, että kunta on maksanut hänelle kukat ja skumpat 50-vuotisjuhlille. Pahta myös myöntää esitelleensä kunnanhallitukselle tarkastuslautakunnan epäluottamuksen selvittämistä perusteena puheena olevan asian arvostelu. Pahta väittää, ettei hän olisi voinut olla esittelemättä asiaa tai olisi voinut jäävätä itseään ja että on tarkistanut asian kuntaliiton johtavalta lakimieheltä. Pahta kertoo keskustelleensa tarkastuslautakunnan erottamisesta kunnanvaltuuston pj:n, kunnanhallituksen pj:n, kuntatilintarkastajan sekä RKP:n ryhmäpuheenjohtajan Jan-Erik Enestamin kanssa.

Näyttää siltä että Anneli Pahta on tehnyt rikosilmoituksen omassa henkilökohtaisessa asiassaan ja tarkoituksena saada henkilökohtainen korvaus, mutta tässä ovat menneet roolit sekaisin jos/kun asiassa on käytetty virkamiesasemaa ja kunnanjohtajan omaa työaikaa. Voi hyvällä syyllä kysyä, maksattiko kunnanjohtaja aiheettoman rikosilmoituksensa kuntalaisilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen tietoinen että kunnanjohtajan tapa suitsia itseensä kohdistuvaa kritiikkiä on tehdä rikosilmoitus joten eiköhän tästäkin sellainen lähde. Palataan siihen asiaan sitten myöhemmissä blogeissa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.S:"Palataan siihen asiaan sitten myöhemmissä blogeissa."

Et palaisi..koittaisit päästä yli asiasta jo pikku hiljaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Joo, veronmaksajien varojen käytöstä omiin tarkoitusperiinsä ei missään tapauksessa sovi puhua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Juristitaustainen kunnanjohtaja Anneli Pahta kannattaa oikeudenmukaista ja vastuullista yhteiskuntaa oudolla tavalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Janne Salonen, olet piikki kunnanjohtajan lihassa. Rikosilmoitus, valiokunnan nimittäminen lautakunnan erottamiseksi. Kunnanjohtajalla näyttää olevan kovin paljon sanottavaa yksittäistä valtuutettua ja tarkastuslautakunnan jäsentä vastaan.

Puurot, vellit, kunta, kunnanjohtaja, kunnan etu, oma etu, kunnan rahat ja omat rahat tuntuvat menneen kovin sekaisin. Jos kunnanjohtajan tekemä rikosilmoitus, jossa kunta oli asianosaisena olisi mennyt läpi, olisiko kunta saanut puolet kunnanjohtajan vahingonkorvausrahoista?

Jos muita ei Kemiönsaaren paikallispolitiikka kiinnosta, minua se ainakin nyt kiinnostaa! Ja onhan kuvani koristanut Kemiönsaaren paikallislehden kantta päivän pääuutisessa. Tavallaan olin siis yhden päivän kolmen kunnan julkkis Kemiön saarella!

Jään mielenkiinnolla seuraamaan taivallustasi politiikan myrskyn silmässä siellä Kemiössä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Toimillasi olet saattanut aiheuttaa sen, että Pahto ei hakeudu muihin vastaaviin tehtäviin, vaan jatkaa Kemiön kunnanjohtajana maailman tappiin... Aika mielenkiintoista, että tarkastuslautakunta halutaan vaihtaa sillä perusteella, että se, tai sen jäsen, pyrkii tekemään tehtävänsä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kunnanjohtaja toimi epäviisaasti kun paikkasi omaa tyhmyyttään jo toisella verorahojen väärinkäytöllä. Nauttiiko enää valtuuston luottamusta? Vai onko jonkun puolueen lemmikki?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Valtuustoryhmien puheenjohtajat julkaisivat taannoin lehdessä yhteisen kannanoton jonka sisältönä oli, ettei kunnanjohtajaa sovi arvostella. Joten RKP-vetoisesti luottamusta löytyy ja arvostelu johtaa arvostelijan erottamiseen, mikä ryhmien sisällä varsin hyvin tiedetään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Politiikka on sairasta, jos tosiasioissa ei pysytä. Jos poliitikko ummistaa silmänsä todelliselta arjelta ja kumartaa lojaalisena omalle puolueelleen, niin hän tulee samalla pyllistäneeksi omille äänestäjilleen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Eikös kyseessä liene sama ex-ministeri Enestam, joka vaikuttaa myös Kemiönsaarella?
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122318948372_...
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72398-paskalaki-h...

Uusiksi meni monien vaiheiden jälkeen tuo ex-ministerin alulle panema paskalakikin, jota kovin puolusteli.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Sama mies. Ajattelin ehdottaa että Kemiön keskusraitti nimettäisiin uudelleen hänen mukaansa: "Erottaja".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Miten muuten kävi sen Kemiön liikenneympyrähankkeen? Onko se toteutunut?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Alsion, Korkmanin ja Salosen kanssa samaa mieltä ja vielä samassa blogissa(joskus oon samaa mieltä mutta ne on yksittäis tapauksia), mitä Vi*tua?

Pakko myöntää että ette tekään oo koko aikaa väärässä.. :)

Terkkuja Thessalonikista muutaman ouzon jälkeen ^^

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voisin tarjoutua sovittelijaksi. Jos sopu syntyisi, palkkionani 1000 €. Jos ei sopua, ei palkkiota. Juomat kustantaa kunta.
Kunnanjohtaja Pahka on minulle tuiki tuntematon ja Salosen Janne lähinnä vihamiehenä tuttu täältä Puheenvuorosta.

Aulis Saarijärvi

Sopiiko, että tuon 8 000 kasakkaystävääni sinne Kemiönsaareen loppukesäksi? Rakas presidenttimme Sauli Niinistöhän tietää, että vain ”Kasakat repii irti ja varastaa kaiken mukaansa”. Eivät mustalaiset, neekerit, juutalaiset, tai salolaiset tee niin. Sullakin Salonen olisi syksyllä paljon väljempää ja helpompaa sen naisen kanssa. Todistaisin samalla ihanan presidenttimme Niinistön tiedot oikeaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset