Saaresta Merenelävä

Aivopesu

  • Kansanedustaja paljasti laajamittaisen aivopesun
    Kansanedustaja paljasti laajamittaisen aivopesun
  • Lisää todisteita lapsiimme kohdistetusta aivopesusta
    Lisää todisteita lapsiimme kohdistetusta aivopesusta

Aivopesu on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten tai käyttäytymisen muuttamiseksi. Suomessa aivopesua harrastavat mm. peruskoulujen opettajat.

Aivopesun konseptia on kritisioitu mm. sillä, että uhrit -sen sijaan että oikeasti muuttaisivat ajattelutapaansa - ymmärtävät että heidän on parempi olla muutavinaan sitä koska he ovat joka tapauksessa kaikkivoivan vihollisen käsissä ja pääsevät näin vähän helpommalla. Tämä tuo toivoa nykyisille peruskoulun oppilaista huolissaan olevalle puolueelle koska pudokkaat ja peruskoulusta selvinneet voivat eheytyä äänestämään heitä kunhan aivopesu loppuu.

Peruskouluissa laajasti käytetty ja aivopesua  hienovaraisempi "Henkinen kontrolli "pitää sisällään kolme vaihetta:

Sulattaminen 

Uhrin ”vanha minä”, nujerretaan heikentämällä hänen puolustuskykynsä esimerkiksi valvottamalla tai syöttämällä hänelle jatkuvasti tunteisiin vaikuttavaa materiaalia. Kaksoissidosilmausten käyttö on tällöin olennainen osa prosessia. Lopulta uhri antaa periksi ja sopeutuu oppeihin. Onko joku koskaan miettinyt, miksi peruskouiu alkaa niin aikaisin aamulla tai miksi evoluutio-oppia edelleen syötetään koululaisillemme?

Muuttaminen
Uhrille syötetään uusi käsitys itsestä ja uusi tapa ajatella, tuntea ja käyttäytyä. Sulattamisvaiheen tekniikat ovat edelleen käytössä. Kaikki me tiedämme että lapsi, mennessään kouluun, on luonnostaan perussuomalainen. Aikuisina vain muutama prosentti. Syynä tähän on peruskoululaitoksen suorittama Indoktrinaatio.

Uudelleen jäädyttäminen

”Uusi minä” vakiinnutetaan. Entisen elämän hyviä puolia vähätellään. Mikäli vanhat kiinnostuksen kohteet ja erityistaidot haitallisia, ne hylätään. Ryhmä on uhrin uusi perhe. Lopullisen päämäärän saavuttaminen voidaan todentaa esimerkiksi taideprojektilla, jossa aikaisempi ja lapsen luonnollinen sidosryhmä piirtyy massamurhaajana.

Mitä tehdä?

On edellytettävä, että laajamittainen opettajien ja opetushallinnon salaliitto selvitetään puolueettomin tutkimuksin esimerkiksi "Suomen Perusta" -ajatushautautumon toimesta. 

Tietolähde: 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta
 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mukana salaliitossa lienevät Wilman kehittäjät, kun heräsi huoli, että tottelevaisuus kärsii jos totalitääristä valvontaa ei voida muuten kunnolla ulottaa myös vapaa-ajalle. Varmaan tämän takia opettajat ovat haluttomia luopumaan puhelinten käytöstä koulussa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Peruskoulussa opetetaan myös, jotta blondeilla on vaaleat hiukset vain siksi, että luolamiehet halusivat nopeasti havaita naaraissa olevat täit. Kyseessä on mutaatio, joka on pikku hiljaa harvinaistumassa. Ymmärrätte varmaan, ketä kohtaan kylvetään myrkkyä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jotain ristiriitaa tuossa on koska toisaalta opetetaan, että ihmisten (muka) alkukodissa kaikilla blondeilla oli tummat hiukset. Tälläiset pienet yksityiskohdat juuri paljastavat valheet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikilla blondeilla on vitsinsä;)

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Eihän Suomen Perusta mikään puolueeton ole .Huhtasaari vaatii puolueetonta
tutkimusta. Eihän se kannata leikiksi lyödä vakavalla asialla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka meistä on puolueeton heittäköön ensimmäisen kiven?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Säätiö kertoo, ettei se ole riippuvainen puolueen linjauksista, vaan se pyrkii antamaan uusia näkökulmia poliittiseen keskusteluun.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Juuri näin Seija. Luetun ymmärtämisestä 10+. Säätiön ajatuspaja on riippumaton ja kaiken maailman hörhöjen (joihin mahdollisesti blogistikin kuuluu?) vaikutuspiirin ulkopuolella. Ajatuspaja ei hyväksy valtamedian ummehtunutta ja täysin vääristynyttä tapaa tuoda esille tärkeitä yhteiskunnallisia ilmiöitä. Tiedotusta varten on perustettu vankan journalistisen kokemuksen omaavan entisen kansanedustajan toimesta "Oikea Media". Oikea Media antaa peruskoulun jälkeen eheytyneille suomalaisille tietokanavan, jolle propaganda on täysin vierasta. Blogistin kohdalla on havaittavissa muutamia valonpilkkuja. Voisiko hänkin vielä eheytyä? Ehkä? Koskaan ei kannata heittää kirvestä pesuveden mukana kaivoon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Jannen blogi oli mieluisa kevennys, mutta ilo oli lyhytaikaista:

Laura Huhtasaaren haukkuman koulun rehtorista kanneltiin oikeuskanslerille

Ensin kansanedustaja Laura Huhtasaari moitti tamperelaiskoulua aivopesusta. Nyt joku samanmielinen kanteli koulusta oikeuskanslerille.

- Reksi parka, sekin vielä.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/laura-huhtasa...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Eihän Suomen Perusta mikään puolueeton ole ."
No ei niin. Siksi asian perinpohjainen tutkinta kuuluukin Enpaljonperusta-säätiölle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jokaisen pitäisi itseltään kysyä että mitä hyötyä suomalaisille on haitta-aivopesusta?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Haitta ja hyöty eivät kohtaa, paitsi otsikoissa;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ehkäpä olisi tarvetta lisätä stener- ja kristillisten koulujen rinnalle peruskoulu? Siellä opetettaisiin rajavalvontaa, Halla-ahoilaista estetiikkaa ja montako markkaa on yksi euro. Taitoja ja tietoja ilman ideologiaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Viitannet persukouluun?
Minullakin menee aina sekaisin perus- ja persu kun nopeasti kirjoittaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Totta. Rauhoitu. Hengitä syvään. Peruskoullahan kiihkoilevat viher-vasemmisolaiset Lapuan liikkeen moskovaanit opettavat lapset vihaamaan laillista puoluetta. Persukoulussa olisi aivan päinvastainen meininki.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Ehkä ongelma juontaakin juuri perus-etuliitteestä. Luulevat sitä omaksi koulutuslaitoksekseen ja ihmettelevät kun siellä kuitenkin opetetaan vaikka mitä arvoliberaalia huttua ja yhdenvertaisuutta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Perussuomalaiset, siis Elementary finns

Mervi Eskelinen

Onko tämä nyt sitten se 29:s osa?

Alla olevan laitoit muutama tunti sitten minun blogiini.
"Julkaisemme nyt tämän viikon 28:nnennen osan suositusta kirjoitussarjasta "Uhriutuminen Laura Huhtasaaren toimesta tai puolesta tämän Twitter-päivityksen johdosta".

Sarjan aikaisemmat osat voit kätevästi ja maksutta lukea Uuden Suomen Puheenvuorosta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hyvä huomio Mervi, tiedostin tämän jo blogia kirjoittaessani ja näin tosiaan on.
Varmuuden vuoksi, jotta lasketaan samaan sarjaan, en edes muuttanut näkökulmaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne yritän ymmärtää kun vihreä on ahtaallaa. En kuitenkaan ymmärrä koulujen liberalismia, joka syöttää vihaa jatain mielipidettä kohtaan. Mitä liberalismia tämä on, jos kaulutaululle pistetään kuka kuolee ?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikä on kaulutaulu?

Liberalismiin ei kyllä kuulu vihaaminen, kenenkään.

Oppilaathan ovat kovin suomenmielisiä; heidän mukaansa Suomen ulkopuolella kuollaan, Suomessa ei.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Nyt on kovat "pehmeät" piipussa kun Koskiniemi ja samanmielinen Makkonen ilmaantuvat esiin. Armahtakaatten blogistia. Hän lienee syyntakeeton???

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vihreänä olen jo muutenkin tarpeeksi ahtaallaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Kyllähän sinä, Janne, oi vihreistä vihrein, saat nykyisin kokea totaalista ahtautta. Siellä teillä Vihreillä on niin ollut niin ahdasta, että suosikkisi, Emma Karikin, on päässyt uudelleen ääneen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sellaisesta vihan syöttämisestä ei ole havaintoja.

Monikulttuurisessa koulussa kasvaneilla lapsilla voi tulla ristiriitaa jos vaikka joku poliitiikko möläyttää jotain eriarvoistamista. Se ristiriita voi resolvoitua esimerkiksi perussuomalaisten vastaisena propagandajulisteena.

Tämä on minun hypoteesini.

Käyttäjän strengellheikki82 kuva
Heikki Strengell

Jos manipulaatiota/aivopesua ja sen roolia katsoo laajemmin, niin sillä on ihan mielenkiintoinen rooli yhteiskuntien järjestämisessä. Kirjoittajankin mieltä manipuoloidaan lukuisia kertoja lukuisissa yhteyksissä joka päivä.

Sosiaalipsykologian tutkimukset kertovat että kun ihmisille sallitaan sanallisella tasolla erivapauksia velvoitetun tehtävän suhteen, lisää se ihmisen konformistisuutta ja toiminnallista tottelaivaisuutta. Tämä lisää myös ihmisen käsitystä omasta ei-tottelevaisuudestaaan,eli toisin sanoen syntyy illuusio omasta vapaasta tahdosta ja ajattelusta.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kumpikin on yhtä puolueellisia niin hesari kuin oikea media. Hesari kertoo ”totuuden”,
oikea media kertoo mitä hesari jättää kertomatta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Annoin juuri "oikeamedialle" yhden mainosklikin ja mihin ensimmäisenä törmäsinkään:

"Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Laura Huhtasaari paljasti viime viikonloppuna Twitterissä tamperelaisen Sammon koulun opettajien toteuttavan poliittista propagandaa ja toi esille, millä tavalla kouluissa opettajat syöttävät nykyään alaikäisille oppilaille ja lapsille omia poliittisia mielipiteitään ja ideologioitaan.
Sitä kutsutaan aivopesuksi, joka voidaan myös määritellä asennekasvatukseksi."

Jännää että Hesari jätti tuon kertomatta.

Edit, aina vaan paranee koska nyt myös Sauli Niinistö on vasemmistolainen:
"Aivopestyssä suomalaisessa koulussa toteutetun projektin seurauksena saatiin aikaan juliste, jossa oikeistolainen politiikka liitetään kuolemaan ja vasemmistolaisuus maan tulevaisuuteen."

Ajatteles, tätäkään et lukenut Hyysäristä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Salmen teesi tuli todistetuksi.

Ei tässä pysty vastaankaan sanomaan. Se vähä mitä Oikeaa Mediaa silloin aluksi katsoin, niin en kyllä usko että Hesari julkaisisi sieltä juuri mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"aina vaan paranee koska nyt myös Sauli Niinistö on vasemmistolainen"

Kognitiivisesti rajoittuneet ihmiset eivät ymmärrä kokonaisuutta, miksi vihervasemmisto ja kokoomus puhaltaa samaan hiileen. Vastaus on yksinkertainen, vihervasemmisto toteuttaa ideologiaansa ja kokoomus tekee tällä bisnestä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oikea media?

Miten joku voi olla keksinytkin tuollaisen nimen, kun nimi pitäisi olla

väärä valesivusto :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nimihän on loistava. Osuu kohderyhmään ja on vielä sanaleikkikin. Tuon median parasta antia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Vähän samaa kuin Brutobian demokraattinen tasavalta, tai isoisän maitohammas.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei, vaan "Oikea Media " kertoo , mitä se haluaa lukijoiden kuvittelevan Hesarin jättäneen kertomatta.
Kuvitelmien faktasisältö on samaa luokkaa kuin Oikea Median halujen.
Ja usein suorastaan identtinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko Tossavaisen keksimä, linkitti blogeihinsa eroaerkosta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulenpa että Janne tullaan rekrytoimaan perussuomalaisten kampanjapäälliköksi ensi vuoden eduskuntavaaleihin.

"Kaikki me tiedämme että lapsi, mennessään kouluun, on luonnostaan perussuomalainen." - Aamen!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä muukaan vastasyntynyt voisi olla, kuin perus-suomalainen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onko myöskin hän, jonka äitiä Laura ja Jussi eivät onnistuneet upottamaan ja jonka Sauli ja Li onkivat kuiville?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Eiköhän siirrytä välillä Hakkaraiseen koko konkkaronkka.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onko se taas pahoinpidellyt jonkun, pissinyt kännissä alleen tai unohtanut läppärinsä rikollisjärjestön päämajaan? Vai mihin viittaat?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

ääh...ei kai sen nyt niin väliä. mitä se tekee

Pääasia että keksitään hauskoja solvauksia joille voidaan porukalla nauraa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Höpsistä! Herra Hakkaraisessa ei ole mitään niin hauskaa kuin huhtasaarelaisessa persusteellisessa valkopyykissä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Voin olla väärässäkin mutta luulen, että Hakkarainen on hissukseen ainakin pikkujouluihin saakka ja pian nähdään:

#maahanmuutto
#perussuomalaiset
#uhri
#maahanmuutto
#marttyyri
#sananvapaus
#maahanmuutto
#isäm-maa

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Juuri tommoisia yllåolevia sivistyneitä mielipiteitä Hakkaraisesta tarkoitan.Antaa
palaa

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Eiköhän Trump tai Pulteri anna meille tätä hengenravintoa ensiviikolla kuten
aina ennenkin. Päästään taas kuorossa laulamaan, Ritala kapellimestarina ja
Salonen ensiviulun soittajana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Emmää noista ulkomaanelävistä oo niin kiinnostunu, nää kotimaan narrit on niinpaljon hauskempia, tietysti trumpetin seikkailut on ihan omassa luokassaan.

Nää kotimaan perusteelliset on niin hauskoja, mutta kuitenkin niin totisia omassa uskossaan, että niiden toimintaa on niin helppo kommentoida.

Asiaahan heidän puheissaan ei juuri ole, mutta uhoa senkin edestä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Trump ja Pulteri saavat kiittää onneaan, etteivät syntyneet Suomeen. Säilyttivät näin syntymässä saadun viisauden, eivätkä altistuneet suomalaisen peruskoulun aivopesulle.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Minä puolestani olen pyhästi huolissani kaarisulkeiden väärämielisestä käytöstä. Mädättäjäkommunistinen opettajakunta kun kertoo lapsille epätotuutta näin:

Sulkeita käytetään yleensä pareittain, niin että erotettavan osan eteen kirjoitetaan aloittava sulje ja perään lopettava sulje (joka näyttää aloittavan sulkeen peilikuvalta).

Ei siis mitenkään näin, vaan oikea media käyttää niitä oikein näin:

))) kumman verenhimoista väkeä täällä taas hyppää)))

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä:

"AfD:llä on Hampurissa ja Berliinissä verkkosivut, joille voi anonyymisti ilmoittaa opettajan, joka ilmoittajan mielestä puhuu AfD:tä vastaan. Hampurin AfD:n mukaan viestejä on tullut tuhat."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005853845.html?...

Käyttäjän strengellheikki82 kuva
Heikki Strengell

Kun vihreän politiikan ydintä ja sen keskeisintä ja parasta tekemistä arvostellaan,oli kyse sitten puolialastomasta tankotanssista homobaarissa tai saikulla suoritetut koulutuskäynnit taksilla veronmaksajien piikkiin ajellen, niin vihreä masentuu. Masennuksen viesti muille on, "näin käy kun minua tai minun valintoja ei ymmärretä, ne eivät saa ehdotonta tukea tai kannustusta. Minä masennun ja te saatte kärsiä,pärjätä ja leikkiä ilman minua,jne."

Tuossapa tulee hyvin ilmi vihreiden ja perussuomalaisten psykologinen ero.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun persupomo jää kiinni 12vuoden salasuhteesta hän puhuu siinä syntyneestä lapsesta toimittajille kuin isäntä kissan sisään tuomasta jostakin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minä siirsin saunavuoroni tuntia aikaisemmaksi, että varmalla ehdin nojatuoliini katsomaan persu-tv:n erityisohjelmaa Sannikka & Ukkola. Saas nähdä tuleeko Sannikka aivopestyksi, kun Huhtasaari tykittää.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Teidän kommenttinne sekä itkettävät, että naurattavat. Suurin osa on jo autuaasti unohtanut koko tapauksen lähtökohdan eli opetuksen politisoitumisen.

'Jutun sisällöksi on jo noussut median, teidän ja opetusministerin "viattomien ja alaikäisten lasten maalittaminen".

Heitähän ei ole maalittanut kukaan. Huhtasaari ei ole heitä maalittanut. Julisteessa on vain etunmet. Tämän nimisiä henkilöitä on Suomessa tuhansia, kaikkia. Huhtasaari on maalittanut koulua ja rehtoria puolueellisesta opetuksesta. Maalitettuja sen sijaan ovat julisteessa Niinistö ja Haavisto sekä Halla-aho ja Huhtasaari. Kummankaan osapuolen saamista uhkauksista ei ole todisteita, niitä kerrotaan vain olevan "paljon". Vartijan lähettäminen koululle on vain liioiteltu propagandatemppu.

Toivottavasti Huhtasaari saa puhua vapaasti illan ohjelmassa, eikä hänelle työnnetä sanoja suuhun ja ajatuksia päähän, niinkuin nykymaailmassa tuppaa tapana olemaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Teidän kommenttinne sekä itkettävät, että naurattavat. Suurin osa on jo autuaasti unohtanut koko tapauksen lähtökohdan eli opetuksen politisoitumisen."

Ja mihin päästiin? Laitoin tiivistelmän tuonne toisaalle mutta laitetaan nyt tähänkin:

--

1. Ulkopuolista vaikuttamista todistettavasti löytyy. (Aito avioliitto ry)
2. Yliopistoista ensikäden kertomuksia vasemmistolaisuudesta löytyy, mutta kertomuksessa on vain toisen osapuolen näkemys.
3. Peruskouluissa ensikäden kertomuksia uskontoaivopesusta löytyy.
4. Laura Huhtasaari kertoo toisen käden tietona peruskouluissa/lukioissa tapahtuvasta politisoitumisesta.

Kohta 4. on ongelmallinen koska siinä on ilmeinen filtteri että valikoituu vain "antipersu" materiaali kun otettu yhteyttä kansanedustajaan. Ja sekin on kaikissa olosuhteissa vain toisen osapuolen näkemystä eikä ole mitenkään selvää pitääkö se millään tavalla paikkaansa.

Eli kyllä on mahdollista ja on peräti todennäköistä, että on joku opettaja jossain minkä poliittinen kanta paistaa läpi. Saattaa esimerkiksi opetuksessa toistaa vahingossa sanaa "maahaanmuutto".

--

Niin mitä se opetuksen politisoituminen nyt niinkuin sitten on? Raamatulla päähän lyömistä ja sitä että monikulttuuriympäristössä kasvaneet oppilaat eivät tykkää persuista? Siinä julisteessa EI OLE syy-yhteyttä osoitettu opetukseen.

Vai pitääkö tähän nyt lisätä vielä:

#salaliitto

?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Listastasi puuttuu persujen nuoriso-osaston kouluihin lähettämä kirja.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

'Toivottavasti Huhtasaari saa puhua vapaasti illan ohjelmassa, eikä hänelle työnnetä sanoja suuhun ja ajatuksia päähän, niinkuin nykymaailmassa tuppaa tapana olemaan"
Toivottavasti joku ajatus sentään työnnetään, sillä tähän asti Huhtasaari onkin ajatellut omilla aivoillaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Herätys toimitus!!! MIKSI tämä ei pyöri karusellissä? Tässä on kaikki sellaista mitä valtalehdet eivät ole kertoneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tässä on kaikki sellaista mitä valtalehdet eivät ole kertoneet."

Suurin osa lapsellista roskaa. Vihervasemmisto osaa vain räksyttää ja loukkaantua.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ja Makkonenkin tuntuu vaisulta ja lyödyltä. Puppugeneraattorinsa tuottaa enää vain vihervasemmisto sitä, vihervasemmisto tätä. Makkonen, terästäydy!

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Jannelle,ei Hakkarainen pissinyt alleen vaan, kusi housuihin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogien lukeminen ja niihin vastaaminen ovat tyypillistä aivopesua.

Olemalla tiukasti eri mieltä blogistin kanssa edessä saattaa olla bannaaminen. Siksi onkin yleensä parempi myötäillä tämän esittämiä mielipiteitä ja samalla tulla itse asiassa aivopestyksi.

Joskus kannattaa kuitenkin ottaa riski ja todeta, että blogi on ala- arvoinen. Oman mielenterveyden ja itsenäisen ajattelun vaaliminen ovat totuuden sanomisen arvoiset kun toisessa vaakakupissa on aivopesu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kiitos hyvin perustellusta mielipiteestä. Minun blogistani ei ole ketään bannissa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin, ilmasto muuttuu.

Tämän tosiasian kertominen lapsille on aivopesua?

Aivopesua minkä puolesta? Aivopesua mitä vastaan?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Voi kaimaseni totta, toihan on pelkkää valehtelua. Siis toi hillitseminen.
"“Halusimme tarjota koululaisille konkreettista, ratkaisukeskeistä toimintaa, joka opettaisi, miten ilmastonmuutosta voi hillitä ja miten siihen voi sopeutua. Harjoitteissa pohdittiin muun muassa asumisen, syömisen ja liikkumisen ilmastovaikutuksia pelien ja suunnittelutehtävien avulla”, Ratinen kertoo."

Ja aivopesua on taas tuo että asumisella, syömisellä tai liikkumisella voisi hallita ilmastoa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #70

"Ja aivopesua on taas tuo että asumisella, syömisellä tai liikkumisella voisi hallita ilmastoa."

Yksilötason asumisella, syömisellä ja liikkumisella ei voi vaikuttaa. Ne vaikutukset pitää kertoa kahdeksalla miljardilla.

Tuolla asialla nähdäkseni valmistetaan lapsia siihen kun heidän elinaikanaan tulee muutoksia joita tehdään päästötavoitteiden saavuttamiseksi, että mihin se perustuu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Painokoneet seis ja etusivu auki! Pudasjärven ala-asteelta löytyi ovi, johon on kirjoitettu lyijykynällä "Aivopesula"!

Opttajainhuoneen naulakkoon oli kirjoitettu: "Vain opettajille. Voidaan käyttää myös takkien ripustamiseen." Selvää aivopesua tuokin, auktoriteetteja vähätellään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset