Ei bannausta aatteen vaan osaamattomuuden vuoksi

Näiden vaalien yhdeksi teemaksi on noussut uhriutuminen siitä, miten senjasen sanavapautta rajoitetaan. Erityisesti yksi puolue on tässä kunnostautunut. Kuulemma amerikkalainen globaali suuryritys poistelee pienen pohjoisen maan poliitikkoprofiileita hiljentääkseen kritiikin ja tukeakseen istuvaa hallitusta.

Facebookin sääntöihin kuuluu, että omassa profiilissa esiinnytään omalla nimellä. Ei siis kansanedustajaehdokas xx:nä tai hautausurakoitsija yy:nä, saatikka antikvariaatti zz:na.  Jos rikot näitä sääntöjä, profiilisi poistuminen johtuu todennäköisesti yhteisönormien rikkomisesta kuten sinulle kerrotaankin.

Jos haluat tehdä kampanjasi tueksi poliitikkosivun, voit sen aivan mainiosti tehdä. Luo sivu, valitse "public figure." Voila, sivusi on valmis ja voit ryhtyä jakamaan sanomaasi ja keräämään tykkäyksiä. Käytä kuitenkin viisi minuuttia elämästäsi lukeaksesi Facebookin yhteisönormit. 

Ymmärrän että kaikille se ei käy. On paljon näppärämpää rikkoa alustan sääntöjä ja uhriutua miten kirjoittaja on bannattu. Koskee niin Facebookia kuin vaikkapa Puheenvuoroakin.

Yllä kerrottu on tietenkin useimmille itsestäänselvyys ja monella poliitikolla on oma sivu. Jostain syystä tieto on vältellyt tavoittamasta juurikin yhtä tiettyä puoluetta. Olisikohan  kyseessä kansainvälinen salaliitto kun persuille ei kerrota?

 

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu