Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Tue, 04 Dec 2018 14:27:04 +0200 fi Kansalaisaloite ilotulitteiden kieltämisestä yksityishenkilöille http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265194-kansalaisaloite-ilotulitteiden-kieltamisesta-yksityishenkiloille <p>&quot;<a href="https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4405584/Kansalaisaloite+haluaa+kieltaa+kansalaisilta+padat+miinat+ja+roomalaiset+kynttilat++tahtisadetikkua+saisi+yha+kayttaa?fbclid=IwAR1LVjHKxQHsiKoC8lVTqmMXhibe3_HbyGKbakjBj7ilHpNT7Pwr7rDf0rI" target="_blank">Neljätoista järjestöä haluaa kieltää kansalaisilta ilotulitteiden ampumisen useista syistä.</a></p><p>Järjestöt, kuten Lääkäriliitto ja Kennelliitto, avasivat tiistaina yhdessä kansalaisaloitteen. Sen tavoitteena on rajata ilotulitteiden käyttö siirtymäajan puitteissa vain ammattilaisten käyttöön.&quot;<br /><br />Kysyin koiraltani mielipidettä tästä. Rolle sanoi että vaikka ei yleensä diggaa holhousta ja rajoituksia, olisi valmis painamaan tassunjälkensä tähän aloitteeseen. Hän ei oikein ymmärrä miksi hänen täytyy kuolata ja läähättää sylissäni tai sängyn alla kerran vuodessa parin päivän, illan ja yön ajan kun taivas räjähtelee ja pommien äänet sattuvat herkkiin korviin. En osannut sitä selittää ymmärrettävästi kun en itsekään ymmärrä.<br /><br /><a href="https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3573">Kansalaisaloite tässä.</a><br /><br />P.S.<br />Panin tämän poikkeuksellisesti sekä puheen- että vapaavuoroon koska asia on mielestäni sen verran merkityksellinen että se ansaitsee kaiken huomion.</p> "Neljätoista järjestöä haluaa kieltää kansalaisilta ilotulitteiden ampumisen useista syistä.

Järjestöt, kuten Lääkäriliitto ja Kennelliitto, avasivat tiistaina yhdessä kansalaisaloitteen. Sen tavoitteena on rajata ilotulitteiden käyttö siirtymäajan puitteissa vain ammattilaisten käyttöön."

Kysyin koiraltani mielipidettä tästä. Rolle sanoi että vaikka ei yleensä diggaa holhousta ja rajoituksia, olisi valmis painamaan tassunjälkensä tähän aloitteeseen. Hän ei oikein ymmärrä miksi hänen täytyy kuolata ja läähättää sylissäni tai sängyn alla kerran vuodessa parin päivän, illan ja yön ajan kun taivas räjähtelee ja pommien äänet sattuvat herkkiin korviin. En osannut sitä selittää ymmärrettävästi kun en itsekään ymmärrä.

Kansalaisaloite tässä.

P.S.
Panin tämän poikkeuksellisesti sekä puheen- että vapaavuoroon koska asia on mielestäni sen verran merkityksellinen että se ansaitsee kaiken huomion.

]]>
89 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265194-kansalaisaloite-ilotulitteiden-kieltamisesta-yksityishenkiloille#comments Kotimaa Ilotulitus Kansalaisaloite Tue, 04 Dec 2018 12:27:04 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265194-kansalaisaloite-ilotulitteiden-kieltamisesta-yksityishenkiloille
Uuden tuulivoimatuen kilpailutus alkaa ensi viikolla http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263903-uuden-tuulivoimatuen-kilpailutus-alkaa-ensi-viikolla <p>&nbsp;<a href="https://www.energiavirasto.fi/preemiojarjestelma">TEM kilpailuttaa uutta energiatukea 1,4 terawattitunnin verran</a>,&nbsp;tarjousten jättöaika on 15.11.2018 - 31.12.2018.&nbsp; Käytännössä tuki on räätälöity tuulivoimalle ja tämä merkitsee koosta riippuen noin 100-130:n uuden &rdquo;myllyn&rdquo; tukemista.<br /><br />Kilpailuun voi osallistua vain hanke, jota ei ilman tukea rakennettaisi. Samaan aikaan tuulivoimateollisuus kertoo, että Suomeen on suunnitteilla mittavia tuulivoimahankkeita ilman tukea. Käytännössä&nbsp; tuki myönnetään ainoastaan hankkeille, jotka eivät muuten kannata kun samaan aikaan suunnitellaan väitetysti kannattavia hankkeita.<br /><br />Edellinen noin 4 miljardin euron ja vielä yli 10 vuotta jatkuva tuulitariffi <a href="https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vihreiden-niinisto-tuulivoimatuesta-liian-antelias-se-laskettiin-vaarin/5822872">myönnettiin epäonnistuneeksi</a> jopa sellaisten poliitikkojen toimesta, jotka sitä olivat kannattamassa. Laskenut sähkönhinta ja alentuneet korkokustannukset tekivät tariffista kalliimman kuin poliitikot ymmärsivät, kansalaisten tiedossa asia oli alusta alkaen. Uuden tuen myötä tehdään samat virheet uudelleen.<br /><br />Vuoden loppuun mennessä tiedämme uuden tuen todellisen kustannuksen. Oma arvioni on, että se &rdquo;jää&rdquo; noin puoleen miljardiin euroon. Tämän verran maksetaan noin sadalle kannattamattomalle tuulivoimalalle.<br /><br />Uutta tuulivoimatukea olivat valmistelemassa perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan ministerit. Lopullisesti siitä päättivät kok, kepu ja siniset. Eniten sitä talousvaliokunnassa <a href="https://www.talouselama.fi/uutiset/tiilikaisen-satojen-miljoonien-eurojen-uusiutuvan-energian-tukipaketti-ei-olekaan-teknologianeutraali-eihan-tassa-ole-mitaan-jarkea-koska-tuki-on-raataloity-nyt-tuulivoimalle/d5935c2c-7dc7-3851-9025-f05ec294e9cf">jarrutteli sinisten Kaj Turunen </a>mutta työ jäi kesken tämän loikattua kokoomukseen.<br /><br /><a href="https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/todennakoisesti-ensimmainen-ja-viimeinen-kerta-hallitus-ei-aio-perua-uusiutuvan-energian-kilpailutusta-6748146?utm_source=Teta_Aamukirje&amp;utm_medium=email&amp;utm_campaign=Teta_Aamukirje&amp;fbclid=IwAR0ZBREFuv13LoLf1SU2UjwI3JM65DzL31bUgGLrgDV-XL0ibNfRz9ksXhs">Hallitus ei aio perua uutta tukea vaikka tiedämme jo nyt, että se&nbsp;ei toteuta tavoitteitaan.</a><br /><br /><br /><br /><br /><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  TEM kilpailuttaa uutta energiatukea 1,4 terawattitunnin verran, tarjousten jättöaika on 15.11.2018 - 31.12.2018.  Käytännössä tuki on räätälöity tuulivoimalle ja tämä merkitsee koosta riippuen noin 100-130:n uuden ”myllyn” tukemista.

Kilpailuun voi osallistua vain hanke, jota ei ilman tukea rakennettaisi. Samaan aikaan tuulivoimateollisuus kertoo, että Suomeen on suunnitteilla mittavia tuulivoimahankkeita ilman tukea. Käytännössä  tuki myönnetään ainoastaan hankkeille, jotka eivät muuten kannata kun samaan aikaan suunnitellaan väitetysti kannattavia hankkeita.

Edellinen noin 4 miljardin euron ja vielä yli 10 vuotta jatkuva tuulitariffi myönnettiin epäonnistuneeksi jopa sellaisten poliitikkojen toimesta, jotka sitä olivat kannattamassa. Laskenut sähkönhinta ja alentuneet korkokustannukset tekivät tariffista kalliimman kuin poliitikot ymmärsivät, kansalaisten tiedossa asia oli alusta alkaen. Uuden tuen myötä tehdään samat virheet uudelleen.

Vuoden loppuun mennessä tiedämme uuden tuen todellisen kustannuksen. Oma arvioni on, että se ”jää” noin puoleen miljardiin euroon. Tämän verran maksetaan noin sadalle kannattamattomalle tuulivoimalalle.

Uutta tuulivoimatukea olivat valmistelemassa perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan ministerit. Lopullisesti siitä päättivät kok, kepu ja siniset. Eniten sitä talousvaliokunnassa jarrutteli sinisten Kaj Turunen mutta työ jäi kesken tämän loikattua kokoomukseen.

Hallitus ei aio perua uutta tukea vaikka tiedämme jo nyt, että se ei toteuta tavoitteitaan.

 

]]>
5 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263903-uuden-tuulivoimatuen-kilpailutus-alkaa-ensi-viikolla#comments Tuulivoima Yritystuki Fri, 09 Nov 2018 09:17:15 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263903-uuden-tuulivoimatuen-kilpailutus-alkaa-ensi-viikolla
WWF:n feikkiuutinen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263547-wwfn-feikkiuutinen <p>Lukiko joku lehdestä että ihminen on hävittänyt 60% eläimistä kahden sukupolven aikana? Uutinen perustui WWF:n tiedotteeseen <a href="https://wwf.fi/uhat/lpr/">Living Planet -raportista</a>. Ihan järkyttävää! Ihminen tappanut&nbsp; yli puolet elukoista! Paitsi että kyseessä oli valeuutinen, kuten <a href="https://tekniikanmaailma.fi/onko-elainten-maara-todella-laskenut-60-prosenttia-kuten-kaikkialla-uutisoitiin-ei-todellakaan/?fbclid=IwAR0w4RtTxA1w63nzjUaL9AkckFWjraza66Oraizr165nENZHnnNExkHzKQE">TM ansiokkaasti kerto</a>i. Raportissa itsessään sanotaan että ihminen EI ole hävittänyt 60 prosenttia eläimistä mikä ei estä Suomen WWF:ää kertomasta että:<br /><br /><em>&quot;Selkärankaisen määrä vähentynyt 60 prosenttia<br />Living Planet 2018 kertoo, että maapallon selkärankaisten määrä on vähentynyt 60 prosenttia vuosien 1970 ja 2014 välillä. Käynnissä on lajien sukupuuttoaalto, joka on ensimmäistä kertaa historiassa ihmisten aiheuttama.&quot;</em></p><p>Otetaas esimerkki: Minulla on sadan kanan kanala, naapurilla on kymmenen kanaa. Naapuri lahtaa kanansa eli 100 prosenttia kun minä taas jätän kanaseni henkiin, kuolee nolla prosenttia. Keskimäärin, WWF:n logiikalla, ihminen tappoi juuri 50 prosenttia po kanoista. 110 kanaa &rarr; 100 kanaa, puolet meni.<br /><br /><a href="https://yle.fi/uutiset/3-10479160">Yle joutui korjaamaan uutistaan</a>, moni muu ei. Kertoiko Yle että uutinen oli feikki? Ei. Se pani loppuun pienen korjauksen jossa kerrottiin fiilauksista:<br /><br />&quot;<em>Korjaus 2.11. klo 11:12: Jutun toiseen lauseeseen on lisätty sana keskimäärin. Lisäksi jutun lopussa on tarkennettu, että raportissa tutkitut lajimäärät kattavat vain pienen osan maailman selkärankaislajeista.&quot;</em><br /><br />Itse olen aikoinani ollut WWF:n vapaaehtoisissa öljyntorjuntajoukoissa ja kerännyt puhelimitse rahaa WWF:n hankkeille, mm. merikotkan suojeluun. Minua harmittaa ylettömästi, että järjestöstä on kuoriutunut feikkiuutisia suoltava taho joka liioittelee kerätäkseen itselleen rahaa hyväuskoisilta ja hyvää tarkoittavilta ihmisiltä.<br /><br />Totuudenjälkeiseen aikaan kuuluu, että mikä tahansa ilmastoon tai ympäristöön liittyvä katastrofiuutinen menee kritiikittömästi läpi. Tahot jotka periaatteessa ja julkisanotusti työskentelevät hyvän asian puolesta tuhoavat uskottavuutensa valehtelemalla.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Lukiko joku lehdestä että ihminen on hävittänyt 60% eläimistä kahden sukupolven aikana? Uutinen perustui WWF:n tiedotteeseen Living Planet -raportista. Ihan järkyttävää! Ihminen tappanut  yli puolet elukoista! Paitsi että kyseessä oli valeuutinen, kuten TM ansiokkaasti kertoi. Raportissa itsessään sanotaan että ihminen EI ole hävittänyt 60 prosenttia eläimistä mikä ei estä Suomen WWF:ää kertomasta että:

"Selkärankaisen määrä vähentynyt 60 prosenttia
Living Planet 2018 kertoo, että maapallon selkärankaisten määrä on vähentynyt 60 prosenttia vuosien 1970 ja 2014 välillä. Käynnissä on lajien sukupuuttoaalto, joka on ensimmäistä kertaa historiassa ihmisten aiheuttama."

Otetaas esimerkki: Minulla on sadan kanan kanala, naapurilla on kymmenen kanaa. Naapuri lahtaa kanansa eli 100 prosenttia kun minä taas jätän kanaseni henkiin, kuolee nolla prosenttia. Keskimäärin, WWF:n logiikalla, ihminen tappoi juuri 50 prosenttia po kanoista. 110 kanaa → 100 kanaa, puolet meni.

Yle joutui korjaamaan uutistaan, moni muu ei. Kertoiko Yle että uutinen oli feikki? Ei. Se pani loppuun pienen korjauksen jossa kerrottiin fiilauksista:

"Korjaus 2.11. klo 11:12: Jutun toiseen lauseeseen on lisätty sana keskimäärin. Lisäksi jutun lopussa on tarkennettu, että raportissa tutkitut lajimäärät kattavat vain pienen osan maailman selkärankaislajeista."

Itse olen aikoinani ollut WWF:n vapaaehtoisissa öljyntorjuntajoukoissa ja kerännyt puhelimitse rahaa WWF:n hankkeille, mm. merikotkan suojeluun. Minua harmittaa ylettömästi, että järjestöstä on kuoriutunut feikkiuutisia suoltava taho joka liioittelee kerätäkseen itselleen rahaa hyväuskoisilta ja hyvää tarkoittavilta ihmisiltä.

Totuudenjälkeiseen aikaan kuuluu, että mikä tahansa ilmastoon tai ympäristöön liittyvä katastrofiuutinen menee kritiikittömästi läpi. Tahot jotka periaatteessa ja julkisanotusti työskentelevät hyvän asian puolesta tuhoavat uskottavuutensa valehtelemalla.

]]>
11 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263547-wwfn-feikkiuutinen#comments Huuhaa WWF Fri, 02 Nov 2018 11:19:09 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263547-wwfn-feikkiuutinen
Tarkastuslautakunnan erottaminen hallinto-oikeuteen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263027-tarkastuslautakunnan-erottaminen-hallinto-oikeuteen <p>Kemiönsaaren valtuuston 10.9. tekemä päätös kunnan tarkastuslautakunnan erottamisesta käsitellään Turun hallinto-oikeudessa tänään lähettämäni kantelun myötä. Erottaminen johtuu esitetysti Uuden Suomen Puheenvuoroon <a href="http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248986-viinakset-kunnan-piikkiin">kirjoittamastani blogista</a>, jossa käsiteltiin pelkästään julkisuuslain mukaisia avoimia dokumentteja. Mielestäni on kiinnostavaa selvittää luottamuksen ja sen menettämisen rajat. Voidaanko lautakunta laillisesti erottaa yhden jäsenen mielipiteiden ja julkisten asioiden aukirjoittamisen vuoksi?<br /><br /><strong>Kuntalain 34 &sect;: Luottamushenkilöiden erottaminen kesken toimikauden:</strong></p><p><em>Valtuusto voi erottaa kunnan, kuntayhtymän ja kuntien yhteiseen toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.</em><br /><br /><strong>Toisaalta, kirjoittavat oikeusoppineet:</strong><br /><br /><em>Luottamuspulan syitä ei ole määritelty lainsäädännössä, mutta<strong> hallinnon oikeusperiaatteet rajoittavat valtuuston harkintavaltaa</strong>. Yhdenvertaisuus-, suhteellisuus-, objektiviteetti-, tarkoitussidonnaisuuden ja luottamuksen suojaperiaate ohjaavat viranomaisen asian käsittelyä sekä päätöksen harkintaa. Tarkoitussidonnaisuuden periaatteen sisältämä harkintavallan väärinkäytön kielto ohjaa valtuustoa käyttämästä vääriä vaikuttimia päätöksenteon pohjalla. Erottamispäätöstä ei voi tehdä mielivaltaisista syistä, kunnanhallituksen tulee valvoa valtuuston päätöksen lainalaisuutta. (Lähde: Harjula, Heikki &ndash; Prättälä, Kari: Kuntalaki tausta ja tulkinnat.)</em><br /><br />Kunnallisvalitukseni piti sisällään myös esittelijänä toimineen <a href="http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258250-kunnanjohtajan-rikosilmoitus">kunnanjohtajan</a> ja väliaikaisen valiokunnan puheenjohtajan mahdolliset esteellisyysepäilyt sekä useamman asian valmistelussa tapahtuneen toimintatapavirheen joihin päätös voi kaatua. Mutta itse odotan Turun Haon päätöstä erityisesti erottamisen syyn laillisuuteen, koska asialla on laajempaa merkitystä.<br /><br />Kunnallinen luottamushenkilön toimeen valittu on heikoilla, jos erottaminen voidaan laillisesti perustaa tämän esittämään väärään mielipiteeseen tai sellaisen asian kertomiseen, josta valtuuston enemmistö ei pidä.&nbsp; Jos epäluottamusta ei tarvitse perustella laillisin perustein vaan sen olemassaolo riittää.<br /><br />Kemiönsaaren uusi tarkastuslautakunta on jo valittu ja valituksen päätöstä voinee odottaa vuoden verran joten valtuusto sai haluamansa kokoonpanon. Sellaisen, joka ei varmasti keikuta venettä.</p><p><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kemiönsaaren valtuuston 10.9. tekemä päätös kunnan tarkastuslautakunnan erottamisesta käsitellään Turun hallinto-oikeudessa tänään lähettämäni kantelun myötä. Erottaminen johtuu esitetysti Uuden Suomen Puheenvuoroon kirjoittamastani blogista, jossa käsiteltiin pelkästään julkisuuslain mukaisia avoimia dokumentteja. Mielestäni on kiinnostavaa selvittää luottamuksen ja sen menettämisen rajat. Voidaanko lautakunta laillisesti erottaa yhden jäsenen mielipiteiden ja julkisten asioiden aukirjoittamisen vuoksi?

Kuntalain 34 §: Luottamushenkilöiden erottaminen kesken toimikauden:

Valtuusto voi erottaa kunnan, kuntayhtymän ja kuntien yhteiseen toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.

Toisaalta, kirjoittavat oikeusoppineet:

Luottamuspulan syitä ei ole määritelty lainsäädännössä, mutta hallinnon oikeusperiaatteet rajoittavat valtuuston harkintavaltaa. Yhdenvertaisuus-, suhteellisuus-, objektiviteetti-, tarkoitussidonnaisuuden ja luottamuksen suojaperiaate ohjaavat viranomaisen asian käsittelyä sekä päätöksen harkintaa. Tarkoitussidonnaisuuden periaatteen sisältämä harkintavallan väärinkäytön kielto ohjaa valtuustoa käyttämästä vääriä vaikuttimia päätöksenteon pohjalla. Erottamispäätöstä ei voi tehdä mielivaltaisista syistä, kunnanhallituksen tulee valvoa valtuuston päätöksen lainalaisuutta. (Lähde: Harjula, Heikki – Prättälä, Kari: Kuntalaki tausta ja tulkinnat.)

Kunnallisvalitukseni piti sisällään myös esittelijänä toimineen kunnanjohtajan ja väliaikaisen valiokunnan puheenjohtajan mahdolliset esteellisyysepäilyt sekä useamman asian valmistelussa tapahtuneen toimintatapavirheen joihin päätös voi kaatua. Mutta itse odotan Turun Haon päätöstä erityisesti erottamisen syyn laillisuuteen, koska asialla on laajempaa merkitystä.

Kunnallinen luottamushenkilön toimeen valittu on heikoilla, jos erottaminen voidaan laillisesti perustaa tämän esittämään väärään mielipiteeseen tai sellaisen asian kertomiseen, josta valtuuston enemmistö ei pidä.  Jos epäluottamusta ei tarvitse perustella laillisin perustein vaan sen olemassaolo riittää.

Kemiönsaaren uusi tarkastuslautakunta on jo valittu ja valituksen päätöstä voinee odottaa vuoden verran joten valtuusto sai haluamansa kokoonpanon. Sellaisen, joka ei varmasti keikuta venettä.


 

]]>
3 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263027-tarkastuslautakunnan-erottaminen-hallinto-oikeuteen#comments Kemiönsaari Tarkastuslautakunta Tue, 23 Oct 2018 14:21:14 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263027-tarkastuslautakunnan-erottaminen-hallinto-oikeuteen
JHL: Lakko kohdistuu hallitukseen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262960-jhl-l-akko-kohdistuu-hallitukseen <p>Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtajan <strong>Päivi Niemi-Laineen</strong> mukaan päiväkotilasten ja koululaisten ruokatarjoilun estäminen ei mitenkään kohdistu päiväkotilapsiin ja koululaisiin vaan hallitukseen. Kävimme hallituksessa katsomassa miten lakkopäivä iskee.<br /><br /><strong>Juha:</strong> &rdquo;Moi jätkät, mitä evästä&rdquo;?<br /><strong>Jarppa:</strong> &rdquo;Keitetty banaani ja mämmiä.&rdquo;<br /><strong>Sampo:</strong> &rdquo;Mulla on eväät loppu.&rdquo;<br /><strong>Timo:</strong> &rdquo;Nakkimuki.&rdquo;<br /><strong>Petteri</strong>, avaten Ninjalegolla kuvitettua eväslaatikkoaan: &rdquo;Katotaas. Täällä on paahtopaistileipä, katkarapuseessar-salaattia, tähtihedelmää ja kookosvettä. Jälkkäriksi tiramisua.&rdquo;<br /><strong>Juha: </strong>Miks tossa eväslaatikossa lukee Jani-Petteri? Petteri, otitko se joltain päiväkotilapselta?&rdquo;<br /><strong>Petteri</strong>: &rdquo;Luulin että se on just hallitus jonka pitikin riistää lapsilta ruoat.&rdquo;<br /><strong>Kaikki:</strong> &rdquo;Totta!&rdquo;<br /><br /><strong>Li</strong> (oven ulkopuolelta): &rdquo;Syömällä kapitalistin valmistamaa ruokaa te rajoitatte naisten oikeutta ilmaista omaa mielipidettään.&rdquo;<br /><strong>Kaikki:</strong> &rdquo;Joo!&rdquo;<br /><strong>Li:</strong> &rdquo;Toi on keskiaikaista!&rdquo;<br /><strong>Kaikki:</strong> &rdquo;Joo!&rdquo;<br /><br /><strong>Juha</strong> (pyyhkien perunalastudippiä lokakuisesta kesäparrastaan): Nyt kun hallituksen eväät on syöty niin eiköhän jätkät jatketa tän irtisanomislain valmistelua.<br /><strong>Kaikki:</strong> Joo!<br /><br />Ja näin jatkuu päätöksenteko maassa jossa on<a href="https://www.prosperity.com/globe#FIN"> tutkitusti maailman paras hallinto</a>.<br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtajan Päivi Niemi-Laineen mukaan päiväkotilasten ja koululaisten ruokatarjoilun estäminen ei mitenkään kohdistu päiväkotilapsiin ja koululaisiin vaan hallitukseen. Kävimme hallituksessa katsomassa miten lakkopäivä iskee.

Juha: ”Moi jätkät, mitä evästä”?
Jarppa: ”Keitetty banaani ja mämmiä.”
Sampo: ”Mulla on eväät loppu.”
Timo: ”Nakkimuki.”
Petteri, avaten Ninjalegolla kuvitettua eväslaatikkoaan: ”Katotaas. Täällä on paahtopaistileipä, katkarapuseessar-salaattia, tähtihedelmää ja kookosvettä. Jälkkäriksi tiramisua.”
Juha: Miks tossa eväslaatikossa lukee Jani-Petteri? Petteri, otitko se joltain päiväkotilapselta?”
Petteri: ”Luulin että se on just hallitus jonka pitikin riistää lapsilta ruoat.”
Kaikki: ”Totta!”

Li (oven ulkopuolelta): ”Syömällä kapitalistin valmistamaa ruokaa te rajoitatte naisten oikeutta ilmaista omaa mielipidettään.”
Kaikki: ”Joo!”
Li: ”Toi on keskiaikaista!”
Kaikki: ”Joo!”

Juha (pyyhkien perunalastudippiä lokakuisesta kesäparrastaan): Nyt kun hallituksen eväät on syöty niin eiköhän jätkät jatketa tän irtisanomislain valmistelua.
Kaikki: Joo!

Ja näin jatkuu päätöksenteko maassa jossa on tutkitusti maailman paras hallinto.
 

]]>
12 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262960-jhl-l-akko-kohdistuu-hallitukseen#comments Eväät hallitus JHL Mon, 22 Oct 2018 11:15:22 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262960-jhl-l-akko-kohdistuu-hallitukseen
Vihreiden C&R -kuohunta http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262376-vihreiden-cr-kuohunta <p>Vihreiden sisällä kuohuu. Ei, kyse ei ole IPCC:n raportista, puolueen suhtautumisesta ydinvoimaan tai ylipäänsä maapallon pelastaminen. Kuohunnan aiheena on vihreiden <a href="https://www.vihreat.fi/elainpolitiikka">&rdquo;Eläinpoliittiseen ohjelmaan&rdquo;</a>&nbsp;&nbsp;merkitty C&amp;R -kalastuksen kielto jonka puoluevaltuuskunta hyväksyi 9.9.2018:<br /><br /><em>&rdquo;Lopetetaan eläinsuojelusäädösten vastaiset kalastuskäytännöt, esimerkiksi elävien kalojen käyttö syöttinä, pyydä ja päästä -kalastus. Vaaditaan ja valvotaan kalojen nopeaa tainnutusta vapaa-ajan kalastuksessa, kilpailuissa ja kalanviljelyssä.&rdquo;</em><br /><br /><a href="https://web.facebook.com/groups/vihreat/permalink/10155673003402617/">Hiekkalaatikolle</a> puheenvuoroja tulee puoleen ja vastaan ja perustelut ovat mitä kummallisempia. Rintamalinjat tuntuvat menevän niin että C&amp;R -kalastusta puoltavat pitävät harrastusta välttämättömänä lohijokien ja -kantojen ylläpitämiseksi ja puhutunkaltainen toiminta on ympäristöteko. C&amp;R on kuulemma sama kuin valikoiva kalastus ja sen kieltäminen on luonnosta vieraantumista ja kalojen inhimillistämistä.<br /><br />Vastapuoli taas vetoaa mm. <a href="http://www.elainsuojelulaki.fi/603/">eläinjärjestöjen mielipiteisiin</a> ja pitää C&amp;R:ää lähinnä kiduttamisena.&nbsp;&nbsp;<br /><br />Entinen puheenjohtaja <strong>Ville Niinistö</strong> puuttui peliin (kuva) ja kertoi, että puoluevaltuuskunnan hyväksymä ohjelma tullaan todennäköisesti muokkaamaan tai että asia poistetaan kokonaan puolueen ohjelmasta. Kotitekoinen ongelma johtaa joko siihen että C&amp;R:n kieltäjät suuttuvat puolueelle, tai sitten sen harrastajat suuttuvat.<br /><br />Catch and release -kalastuksen mainoskasvoja ovat kansanedustaja <strong>Antero Vartia</strong> ja hänen kaverinsa näyttelijä <strong>Jasper Pääkkönen</strong>. Vartia kertoi takavuosina miten hän on matkannut ensin autollaan Stadista Lappiin ja sieltä matka on jatkunut vanhalla neuvostovalmisteisella helikopterilla Kuolan niemimaalle. Näiden veijareiden harrastuksena on pyydystää lohi, nostaa se ylös kaksin käsin selfietä varten, julkaista kuva netissä ja sitten vapauttaa lohi joka joko jää tai ei jää henkiin operaatiosta. Vilkkailla koskilla sama kala voidaan nostaa useasti kunnes se jossain vaiheessa kuolee. Tämä on luonnonsuojelua siinä kuin Toivolan taksimatkatkin.<br /><br /><strong>Valikoiva kalastus vs C&amp;R</strong><br /><br />Valikoiva kalastus tarkoittaa, että saalis mahdollisuuksien mukaan vapautetaan jos se on alamittainen tai jos tarpeeksi isoksi kasvanut &rdquo;geenipankki&rdquo; ei vahingoitu. Alamittaisilla tämä on pienempi ongelma koska kala väsytetään yleensä nopeasti ja sen voi useimmiten irrottaa koukusta vedessä. Jos kala on vahingoittunut, sitä ei parane päästää kitumaan takaisin veteen vaan armollisempaa on kolkata se, sanoi laki mitä tahanasa. Vastuullinen kalastaja siirtyy muihin harrastuksiin sitten kun saaliskiintiö on täynnä eikä kisko kaloja huvikseen ylös vapauttaakseen ne mahdollisesti huonossa kunnossa.<br /><br />Jos C&amp;R -harrastaja on oikeasti huolissaan vesistöstä ja kalakannasta, hän voi tukea hoitoa niin halutessaan osallistumallaa kunnossapitoon tai lahjoittamalla rahaa, kuten esimerkiksi järviyhdistykset tekevät. Koska hän katsoo tukevansa sitä ainoastaan oman kalastusmatkailunsa kautta, on vaikea uskoa että huoli on todellinen. Todellisuudessa hän vain haluaa päästä kiskomaan kalaa ja sitten palauttamaan sen.<br /><br />Gallupien mukaan vihreät saivat jossain vaiheessa napattua rutkasti äänestäjiä, nyt on tullut aika vapauttaa ne.</p> Vihreiden sisällä kuohuu. Ei, kyse ei ole IPCC:n raportista, puolueen suhtautumisesta ydinvoimaan tai ylipäänsä maapallon pelastaminen. Kuohunnan aiheena on vihreiden ”Eläinpoliittiseen ohjelmaan”  merkitty C&R -kalastuksen kielto jonka puoluevaltuuskunta hyväksyi 9.9.2018:

”Lopetetaan eläinsuojelusäädösten vastaiset kalastuskäytännöt, esimerkiksi elävien kalojen käyttö syöttinä, pyydä ja päästä -kalastus. Vaaditaan ja valvotaan kalojen nopeaa tainnutusta vapaa-ajan kalastuksessa, kilpailuissa ja kalanviljelyssä.”

Hiekkalaatikolle puheenvuoroja tulee puoleen ja vastaan ja perustelut ovat mitä kummallisempia. Rintamalinjat tuntuvat menevän niin että C&R -kalastusta puoltavat pitävät harrastusta välttämättömänä lohijokien ja -kantojen ylläpitämiseksi ja puhutunkaltainen toiminta on ympäristöteko. C&R on kuulemma sama kuin valikoiva kalastus ja sen kieltäminen on luonnosta vieraantumista ja kalojen inhimillistämistä.

Vastapuoli taas vetoaa mm. eläinjärjestöjen mielipiteisiin ja pitää C&R:ää lähinnä kiduttamisena.  

Entinen puheenjohtaja Ville Niinistö puuttui peliin (kuva) ja kertoi, että puoluevaltuuskunnan hyväksymä ohjelma tullaan todennäköisesti muokkaamaan tai että asia poistetaan kokonaan puolueen ohjelmasta. Kotitekoinen ongelma johtaa joko siihen että C&R:n kieltäjät suuttuvat puolueelle, tai sitten sen harrastajat suuttuvat.

Catch and release -kalastuksen mainoskasvoja ovat kansanedustaja Antero Vartia ja hänen kaverinsa näyttelijä Jasper Pääkkönen. Vartia kertoi takavuosina miten hän on matkannut ensin autollaan Stadista Lappiin ja sieltä matka on jatkunut vanhalla neuvostovalmisteisella helikopterilla Kuolan niemimaalle. Näiden veijareiden harrastuksena on pyydystää lohi, nostaa se ylös kaksin käsin selfietä varten, julkaista kuva netissä ja sitten vapauttaa lohi joka joko jää tai ei jää henkiin operaatiosta. Vilkkailla koskilla sama kala voidaan nostaa useasti kunnes se jossain vaiheessa kuolee. Tämä on luonnonsuojelua siinä kuin Toivolan taksimatkatkin.

Valikoiva kalastus vs C&R

Valikoiva kalastus tarkoittaa, että saalis mahdollisuuksien mukaan vapautetaan jos se on alamittainen tai jos tarpeeksi isoksi kasvanut ”geenipankki” ei vahingoitu. Alamittaisilla tämä on pienempi ongelma koska kala väsytetään yleensä nopeasti ja sen voi useimmiten irrottaa koukusta vedessä. Jos kala on vahingoittunut, sitä ei parane päästää kitumaan takaisin veteen vaan armollisempaa on kolkata se, sanoi laki mitä tahanasa. Vastuullinen kalastaja siirtyy muihin harrastuksiin sitten kun saaliskiintiö on täynnä eikä kisko kaloja huvikseen ylös vapauttaakseen ne mahdollisesti huonossa kunnossa.

Jos C&R -harrastaja on oikeasti huolissaan vesistöstä ja kalakannasta, hän voi tukea hoitoa niin halutessaan osallistumallaa kunnossapitoon tai lahjoittamalla rahaa, kuten esimerkiksi järviyhdistykset tekevät. Koska hän katsoo tukevansa sitä ainoastaan oman kalastusmatkailunsa kautta, on vaikea uskoa että huoli on todellinen. Todellisuudessa hän vain haluaa päästä kiskomaan kalaa ja sitten palauttamaan sen.

Gallupien mukaan vihreät saivat jossain vaiheessa napattua rutkasti äänestäjiä, nyt on tullut aika vapauttaa ne.

]]>
26 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262376-vihreiden-cr-kuohunta#comments Kotimaa C&R Kalastus Vihreät Thu, 11 Oct 2018 09:52:10 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262376-vihreiden-cr-kuohunta
Aivopesu http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262079-aivopesu <p><strong>Aivopesu</strong>&nbsp;on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten tai käyttäytymisen muuttamiseksi. Suomessa aivopesua harrastavat mm. peruskoulujen opettajat.<br /><br />Aivopesun konseptia on kritisioitu mm. sillä, että uhrit -sen sijaan että oikeasti muuttaisivat ajattelutapaansa - ymmärtävät että heidän on parempi olla muutavinaan sitä koska he ovat joka tapauksessa kaikkivoivan vihollisen käsissä ja pääsevät näin vähän helpommalla. Tämä tuo toivoa nykyisille peruskoulun oppilaista huolissaan olevalle puolueelle koska pudokkaat ja peruskoulusta selvinneet voivat eheytyä äänestämään heitä kunhan aivopesu loppuu.<br /><br />Peruskouluissa laajasti käytetty ja aivopesua&nbsp; hienovaraisempi &quot;Henkinen kontrolli &quot;pitää sisällään kolme vaihetta:<br /><br /><strong>Sulattaminen&nbsp;</strong><br /><br />Uhrin &rdquo;vanha minä&rdquo;, nujerretaan heikentämällä hänen puolustuskykynsä esimerkiksi valvottamalla tai syöttämällä hänelle jatkuvasti tunteisiin vaikuttavaa materiaalia. Kaksoissidosilmausten käyttö on tällöin olennainen osa prosessia. Lopulta uhri antaa periksi ja sopeutuu oppeihin. Onko joku koskaan miettinyt, miksi peruskouiu alkaa niin aikaisin aamulla tai miksi evoluutio-oppia edelleen syötetään koululaisillemme?<br /><br /><strong>Muuttaminen</strong><br />Uhrille syötetään uusi käsitys itsestä ja uusi tapa ajatella, tuntea ja käyttäytyä. Sulattamisvaiheen tekniikat ovat edelleen käytössä. Kaikki me tiedämme että lapsi, mennessään kouluun, on luonnostaan perussuomalainen. Aikuisina vain muutama prosentti. Syynä tähän on peruskoululaitoksen suorittama&nbsp;Indoktrinaatio.</p><p><strong>Uudelleen jäädyttäminen</strong></p><p>&rdquo;Uusi minä&rdquo; vakiinnutetaan. Entisen elämän hyviä puolia vähätellään. Mikäli vanhat kiinnostuksen kohteet ja erityistaidot haitallisia, ne hylätään. Ryhmä on uhrin uusi perhe. Lopullisen päämäärän saavuttaminen voidaan todentaa esimerkiksi taideprojektilla, jossa aikaisempi ja lapsen luonnollinen sidosryhmä piirtyy massamurhaajana.<br /><br /><strong>Mitä tehdä?</strong><br /><br />On edellytettävä, että laajamittainen opettajien ja opetushallinnon salaliitto selvitetään puolueettomin tutkimuksin esimerkiksi &quot;Suomen Perusta&quot; -ajatushautautumon toimesta.&nbsp;<br /><br />Tietolähde:&nbsp;<br /><a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta" title="https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta">https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta</a><br />&nbsp;</p><p><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Aivopesu on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten tai käyttäytymisen muuttamiseksi. Suomessa aivopesua harrastavat mm. peruskoulujen opettajat.

Aivopesun konseptia on kritisioitu mm. sillä, että uhrit -sen sijaan että oikeasti muuttaisivat ajattelutapaansa - ymmärtävät että heidän on parempi olla muutavinaan sitä koska he ovat joka tapauksessa kaikkivoivan vihollisen käsissä ja pääsevät näin vähän helpommalla. Tämä tuo toivoa nykyisille peruskoulun oppilaista huolissaan olevalle puolueelle koska pudokkaat ja peruskoulusta selvinneet voivat eheytyä äänestämään heitä kunhan aivopesu loppuu.

Peruskouluissa laajasti käytetty ja aivopesua  hienovaraisempi "Henkinen kontrolli "pitää sisällään kolme vaihetta:

Sulattaminen 

Uhrin ”vanha minä”, nujerretaan heikentämällä hänen puolustuskykynsä esimerkiksi valvottamalla tai syöttämällä hänelle jatkuvasti tunteisiin vaikuttavaa materiaalia. Kaksoissidosilmausten käyttö on tällöin olennainen osa prosessia. Lopulta uhri antaa periksi ja sopeutuu oppeihin. Onko joku koskaan miettinyt, miksi peruskouiu alkaa niin aikaisin aamulla tai miksi evoluutio-oppia edelleen syötetään koululaisillemme?

Muuttaminen
Uhrille syötetään uusi käsitys itsestä ja uusi tapa ajatella, tuntea ja käyttäytyä. Sulattamisvaiheen tekniikat ovat edelleen käytössä. Kaikki me tiedämme että lapsi, mennessään kouluun, on luonnostaan perussuomalainen. Aikuisina vain muutama prosentti. Syynä tähän on peruskoululaitoksen suorittama Indoktrinaatio.

Uudelleen jäädyttäminen

”Uusi minä” vakiinnutetaan. Entisen elämän hyviä puolia vähätellään. Mikäli vanhat kiinnostuksen kohteet ja erityistaidot haitallisia, ne hylätään. Ryhmä on uhrin uusi perhe. Lopullisen päämäärän saavuttaminen voidaan todentaa esimerkiksi taideprojektilla, jossa aikaisempi ja lapsen luonnollinen sidosryhmä piirtyy massamurhaajana.

Mitä tehdä?

On edellytettävä, että laajamittainen opettajien ja opetushallinnon salaliitto selvitetään puolueettomin tutkimuksin esimerkiksi "Suomen Perusta" -ajatushautautumon toimesta. 

Tietolähde: 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta
 


 

]]>
70 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262079-aivopesu#comments Opintosuunnitelma Fri, 05 Oct 2018 11:22:29 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262079-aivopesu
Miksi vihreät moittivat Toivolan ympäristötekoa? http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261710-miksi-vihreat-moittivat-toivolan-ymparistotekoa <p>Vihreät <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/260102-juuri-nyt-vihreilta-vakavat-moitteet-jani-toivolalle">moittivat vakavasti</a> kansaedustaja Jani Toivolaa tämän viime vuosien taksilaskujen vuoksi. Moite on kummallinen. koska Toivolan itsensä mukaan <a href="https://www.iltalehti.fi/politiikka/201809152201200619_pi.shtml">taksiajelu on ympäristöteko</a>:<br /><br /><strong>&quot;&nbsp;<em>Olet vihreiden kansanedustaja.&nbsp;Onko taksin käyttö mielestäsi ympäristöteko?</em></strong><br /><strong>-&nbsp;Kyllä.&nbsp;Käytän joukkoliikennettä sekä pyörää, ja silloin, kun tarvitsen matkaan autoa, käytän taksia.&nbsp;En omista ajokorttia tai autoa.&quot;</strong><br /><br />Lisäksi Toivolan mukaan taksinkäyttö on ollut<strong> välttämätöntä</strong> aikataulusyistä.<br /><br />Mitä ihmettä? Yksityisautoilun vähentäminenhän ON ympäristöteko ja ilmastonmuutoksen välttämiseksi mikään (yhteiskunnan varoilla tehtävä) uhraus ei ole liian suuri, koska vaihtoehtona on, no, ilmastonmuutos. Jos yksityisautolun pienentäminen vaikka sitten verovaroilla on ympäristöystävällistä, Toivola ansaitsisi kiitokset eikä moitteet.<br /><br /><br />&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vihreät moittivat vakavasti kansaedustaja Jani Toivolaa tämän viime vuosien taksilaskujen vuoksi. Moite on kummallinen. koska Toivolan itsensä mukaan taksiajelu on ympäristöteko:

Olet vihreiden kansanedustaja. Onko taksin käyttö mielestäsi ympäristöteko?
- Kyllä. Käytän joukkoliikennettä sekä pyörää, ja silloin, kun tarvitsen matkaan autoa, käytän taksia. En omista ajokorttia tai autoa."

Lisäksi Toivolan mukaan taksinkäyttö on ollut välttämätöntä aikataulusyistä.

Mitä ihmettä? Yksityisautoilun vähentäminenhän ON ympäristöteko ja ilmastonmuutoksen välttämiseksi mikään (yhteiskunnan varoilla tehtävä) uhraus ei ole liian suuri, koska vaihtoehtona on, no, ilmastonmuutos. Jos yksityisautolun pienentäminen vaikka sitten verovaroilla on ympäristöystävällistä, Toivola ansaitsisi kiitokset eikä moitteet. 

 

]]>
56 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261710-miksi-vihreat-moittivat-toivolan-ymparistotekoa#comments Jani Toivola Vihreät Fri, 28 Sep 2018 11:27:39 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261710-miksi-vihreat-moittivat-toivolan-ymparistotekoa
Ota kantaa: Moskovan, Brysselin vai Helsingin aika? http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261621-ota-kantaa-moskovan-brysselin-vai-helsingin-aika <p>Oikeusministerön ylläpitämä <a href="https://kellojensiirto.otakantaa.fi/fi/osallistuminen/568/kysely/">&quot;Ota kantaa&quot; -palvelu kysyy</a>: Nykyinen kesäaika, nykyinen talviaika vai joku muu, mikä?&nbsp;&nbsp;<br /><br /><strong>Talviaikaa ei ole olemassakaan</strong>. On olemassa normaaliaika ja kesäaika. Suomen normaaliaika on UTC +2, kesällä tunti enemmän. Kesäaika on sama kuin Moskovan aika. Pohjoismaiden ja keskisen Euroopan aikavyöhyke on UTC + 1, kesällä tunti till.<br /><br />Suomen aikavyöhykkeen keskiraja kulkee lähellä itärajaamme 30:ttä pituuspiiriä ja maa on lähimpänä aurinkoaikaa. Siirtyminen pysyvään kesäaikaan &quot;siirtäisi&quot; maatamme 15 leveysastetta itään, kauas Moskovan (37 astetta) itäpuolelle. Kesäajan aurinkoaikamme kulkee pitkin 45:ttä pituuspiiriä kun länsirannikko on noin kohdalla 20 astetta.<br /><br />Verrataanpa eri tilanteita suhteessa Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan:<br />1) Jos sekä Suomi että Keski-Eurooppa jäävät normaaliaikaan, eroa on edelleen tunti ja Suomi on lähinnä aurinkoaikaa jolloin aurinko on korkeimmillaan ja lähinnä etelää kun kello näyttää 12.<br />2)&nbsp;Jos sekä Suomi että Ruotsi/Keski-Eurooppa siirtyvät kesäaikaan, eroa on edelleen tunti ja alueet ovat keskimäärin 15 astetta sivussa aurinkoajasta. Tällöin Suomen aikavyöhyke olisi UTC + 3.<br />3) Pahin skenaario on, että Suomi siirtyy kesäaikaan (UTC+3) ja muut jäävät normaaliaikaan (UTC+1). Tälllöin Suomi on sivussa aurinkoajasta ja aikaero Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan on kaksi tuntia.<br />4) Paras tilanne on, että Suomi jää normaaliaikaan (UTC+2)&nbsp; ja Ruotsi sekä Keski-Eurooppa siirtyvät kesäaikaan (UTC+2). Tällöin olemme samalla aikavyöhykkeellä.<br /><br />Vaihtamalla aikavyöhykettä pysyvästi UTC + 3:een eli ottamalla kesäajan käyttöön Suomi häviää aina. Pysymällä normaaliajassa UTC +2 tilanne pysyy joko ennallaan tai paranee, riippuen Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan valinnoista.&nbsp;<br /><br />En ymmärrä, miksi tästä edes pitäisi keskustella.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Oikeusministerön ylläpitämä "Ota kantaa" -palvelu kysyy: Nykyinen kesäaika, nykyinen talviaika vai joku muu, mikä?  

Talviaikaa ei ole olemassakaan. On olemassa normaaliaika ja kesäaika. Suomen normaaliaika on UTC +2, kesällä tunti enemmän. Kesäaika on sama kuin Moskovan aika. Pohjoismaiden ja keskisen Euroopan aikavyöhyke on UTC + 1, kesällä tunti till.

Suomen aikavyöhykkeen keskiraja kulkee lähellä itärajaamme 30:ttä pituuspiiriä ja maa on lähimpänä aurinkoaikaa. Siirtyminen pysyvään kesäaikaan "siirtäisi" maatamme 15 leveysastetta itään, kauas Moskovan (37 astetta) itäpuolelle. Kesäajan aurinkoaikamme kulkee pitkin 45:ttä pituuspiiriä kun länsirannikko on noin kohdalla 20 astetta.

Verrataanpa eri tilanteita suhteessa Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan:
1) Jos sekä Suomi että Keski-Eurooppa jäävät normaaliaikaan, eroa on edelleen tunti ja Suomi on lähinnä aurinkoaikaa jolloin aurinko on korkeimmillaan ja lähinnä etelää kun kello näyttää 12.
2) Jos sekä Suomi että Ruotsi/Keski-Eurooppa siirtyvät kesäaikaan, eroa on edelleen tunti ja alueet ovat keskimäärin 15 astetta sivussa aurinkoajasta. Tällöin Suomen aikavyöhyke olisi UTC + 3.
3) Pahin skenaario on, että Suomi siirtyy kesäaikaan (UTC+3) ja muut jäävät normaaliaikaan (UTC+1). Tälllöin Suomi on sivussa aurinkoajasta ja aikaero Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan on kaksi tuntia.
4) Paras tilanne on, että Suomi jää normaaliaikaan (UTC+2)  ja Ruotsi sekä Keski-Eurooppa siirtyvät kesäaikaan (UTC+2). Tällöin olemme samalla aikavyöhykkeellä.

Vaihtamalla aikavyöhykettä pysyvästi UTC + 3:een eli ottamalla kesäajan käyttöön Suomi häviää aina. Pysymällä normaaliajassa UTC +2 tilanne pysyy joko ennallaan tai paranee, riippuen Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan valinnoista. 

En ymmärrä, miksi tästä edes pitäisi keskustella.
 

]]>
17 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261621-ota-kantaa-moskovan-brysselin-vai-helsingin-aika#comments Kesäaika Normaaliaika Wed, 26 Sep 2018 20:17:07 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261621-ota-kantaa-moskovan-brysselin-vai-helsingin-aika
Airiston Helmen löperö luvitus? http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261504-airiston-helmen-lopero-luvitus <p><strong>Viime päivien otsikoissa ollut Airiston Helmi oli päätyä poliisitutkinnan kohteeksi jo vuonna 2012 luvattoman rakentamisen vuoksi. Paraisten kaupungin rakennuslautakunta päätti toisin äänin 5-4.</strong><br /><br />15.12. 2010 Paraisten ympäristölautakunta sai käsiteltäväkseen esityksen: Rakennuskieltoon määrätylle alueelle Ybbernäsin kylässä haettiin lupia 400 neliömetrin asuinkiinteistölle joka sijoittuisi 50 metriä rannasta. Samalla haettiin lupaa 70 neliön autotallille ja 30 neliön rantasaunalle. Edelleen rakennuskieltoalueella. Ympäristölautakunta myönsi luvat yksimielisesti.<br /><br />Vuonna 2012 asuinrakennus oli poikkeusluvan vastaisesti rakennettiu/muutettu ja siihen haettiin jälkeenpäin käyttötarkoituksen muutosta uudella rakennusluvalla, vuokrahuoneistoksi. Paraisten rakennustarkastaja esitti tutkintapyyntöä poliisille luvattoman rakentamisen johdosta:&nbsp; &quot;Luvattomasta hankkeesta ilmoitetaan poliisille esitutkintaa varten, koska tekoa olosuhteet huomi oon ottaen ei voida pitää vähäisenä. &quot; ja &quot;Luvatonta rakentamista ei voida katsoa olevan vähäinen tai tahattomasti aiheutettu. Kyseessä on ammattirakennuttaja, joka on jättänyt voimassa olevan rakennusluvan ehdot ja hyväksytyt piirustukset huomiotta ja noudattamatta tietoisesti.&quot;<br /><br />27.09.2012 pidetyssä kokouksessa Paraisten rakennuslautakunta kuitenkin päätti vastoin ehdotusta jälleen myöntää luvan jälkikäteen jo tehtyihin muutoksiin ja rakennuskieltoalueella. Äänet menivät 5-4, poliisitutkintaa vastustivat kolme RKP:n ja kaksi SDP:n edustajaa.<br /><br />I<a href="https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083120274489_uu.shtml">ltalehti kirjoitti</a> Airiston Helmen kiinteistökaupoista vuonna 2015:<br /><br />&quot;Airiston Helmen ympärillä häärii pieni, tiivis ja tehokas paraislaisten yrittäjien ja päättäjien sisäpiiri.&nbsp;Ydinjoukkoon kuuluu Laaksosten lisäksi rakennusalalla toimiva kunnallispoliitikko sekä Paraisten kaupungin entinen rakennustarkastaja.&quot;<br /><br />Artikkelin mukaan kyseinen RKP:läinen&nbsp; kuntapolitiikko olisi hyötynyt Airiston Helmen rakentamisesta mutta muodollisesti jäävännyt itsensä päätöksenteossa.<br /><br />Paraisten kuntapoliitikot kieltävät, tottakai, sekä löperön luvituksen että mahdolliset hyötymistarkoitukset. Mutta 500:n rakennusneliön rantarakentamisen myöntäminen rakennuskieltoalueelle ei ole ihan jokapäiväistä edes RKP-johtoisissa kunnissa.&nbsp;<br /><br />Kappas, ja juuri tätä kirjoitettaessa <a href="https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005840023.html?ref=rss">HS julkaisi alussa mainitun kuntapoliitikon haastattelun</a>.<br /><br />&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><br /><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Viime päivien otsikoissa ollut Airiston Helmi oli päätyä poliisitutkinnan kohteeksi jo vuonna 2012 luvattoman rakentamisen vuoksi. Paraisten kaupungin rakennuslautakunta päätti toisin äänin 5-4.

15.12. 2010 Paraisten ympäristölautakunta sai käsiteltäväkseen esityksen: Rakennuskieltoon määrätylle alueelle Ybbernäsin kylässä haettiin lupia 400 neliömetrin asuinkiinteistölle joka sijoittuisi 50 metriä rannasta. Samalla haettiin lupaa 70 neliön autotallille ja 30 neliön rantasaunalle. Edelleen rakennuskieltoalueella. Ympäristölautakunta myönsi luvat yksimielisesti.

Vuonna 2012 asuinrakennus oli poikkeusluvan vastaisesti rakennettiu/muutettu ja siihen haettiin jälkeenpäin käyttötarkoituksen muutosta uudella rakennusluvalla, vuokrahuoneistoksi. Paraisten rakennustarkastaja esitti tutkintapyyntöä poliisille luvattoman rakentamisen johdosta:  "Luvattomasta hankkeesta ilmoitetaan poliisille esitutkintaa varten, koska tekoa olosuhteet huomi oon ottaen ei voida pitää vähäisenä. " ja "Luvatonta rakentamista ei voida katsoa olevan vähäinen tai tahattomasti aiheutettu. Kyseessä on ammattirakennuttaja, joka on jättänyt voimassa olevan rakennusluvan ehdot ja hyväksytyt piirustukset huomiotta ja noudattamatta tietoisesti."

27.09.2012 pidetyssä kokouksessa Paraisten rakennuslautakunta kuitenkin päätti vastoin ehdotusta jälleen myöntää luvan jälkikäteen jo tehtyihin muutoksiin ja rakennuskieltoalueella. Äänet menivät 5-4, poliisitutkintaa vastustivat kolme RKP:n ja kaksi SDP:n edustajaa.

Iltalehti kirjoitti Airiston Helmen kiinteistökaupoista vuonna 2015:

"Airiston Helmen ympärillä häärii pieni, tiivis ja tehokas paraislaisten yrittäjien ja päättäjien sisäpiiri. Ydinjoukkoon kuuluu Laaksosten lisäksi rakennusalalla toimiva kunnallispoliitikko sekä Paraisten kaupungin entinen rakennustarkastaja."

Artikkelin mukaan kyseinen RKP:läinen  kuntapolitiikko olisi hyötynyt Airiston Helmen rakentamisesta mutta muodollisesti jäävännyt itsensä päätöksenteossa.

Paraisten kuntapoliitikot kieltävät, tottakai, sekä löperön luvituksen että mahdolliset hyötymistarkoitukset. Mutta 500:n rakennusneliön rantarakentamisen myöntäminen rakennuskieltoalueelle ei ole ihan jokapäiväistä edes RKP-johtoisissa kunnissa. 

Kappas, ja juuri tätä kirjoitettaessa HS julkaisi alussa mainitun kuntapoliitikon haastattelun.


 

  

]]>
20 http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261504-airiston-helmen-lopero-luvitus#comments Airiston Helmi oy Parainen Mon, 24 Sep 2018 17:38:16 +0000 Janne Salonen http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261504-airiston-helmen-lopero-luvitus