Saaresta Merenelävä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ehdokkaiden kannatus

Diagonaaliset pressakandidaatit

Diagonaalisilla pressakandidaateilla tarkoitan kauimmaisten nurkkien ehdokkaita. Ehdokkaita, joiden kannatuspohja on täysin eri puolueista. (Ks. oheinen kuva, HS 20.1.2018).

Nils Torvalds ja Tuula Haatainen ovat selvä esimerkki. Heidän (vähäinen) kannatuksensa tulee aivan eri tahoilta; Haataisen vasemmistosta ja Torvaldsin Kokoomuksesta sekä yllättäen myös Vihreistä. Varmaan myös RKP:stä, vaikka sitä ei näy kyselyssä.

Toinen lähes yhtä selvä 'taistelupari' on Matti Vanhanen ja Merja Kyllönen

Helsingin Sanomien presidentti-gallup

Helsingin Sanomat julkaisi tänään gallupin presidenttiehdokkaiden kannatuksesta nyt tammikuun presidentivaaleja ajatellen.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005495204.html

Paavo Väyrysen tuleminen mukaan presidentin vaaleihin ehdokkaaksi ei ole vaikuttanut istuvan presidentin suosioon mitenkään. Päin vastoin. Sauli Niinistön suosio vain jatkaa kasvuaan. Tämän gallupin mukaan häntä kannattaa nyt 70% äänestäjistä. Pekka Haavisto saa nyt 11%:n kannatuksen ja muille ehdokkaille jää vain yksittäisiä prosentteja.

Presidenttiehdokkaiden kannatus YLE:n kyselyn mukaan

YLE järjesti eilen tv-keskustelutilaisuuden 2018 presidentin vaalien ehdokkaille. Kuten tiedämme on ehdokkaiden määräksi muotoutunut kahdeksan. 

Ehdokkaina ovat aakkosjärjestyksessä mainiten:

Tuula Haatainen (SDP), Pekka Haavisto (vihr), Laura Huhtasaari (PS), Merja Kyllönen (vas), Sauli Niinistö (sit), Nils Torvalds (rkp), Matti Vanhanen (kesk) ja Paavo Väyrynen (sit).  

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä