Saaresta Merenelävä

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotakorvaukset

Suomen on aika herätä todellisuuteen

Miksi pieni ei ole muodissa, miksi suuri on vallassa? Miksi maailmanmarkkinat tavaran tuotannossa ja myyntimarkkinoilla hallitsevat? Miksi Suomen eduskunnan työtä hallitsevat Euroopan asiat, mutta eivät Suomen? Miksi Eurooppa ei kykene tai halua puolustaa itseään, ei ihmisiään, ei rajojaan, ei tavarantuotantoaan eikä markkinotaan, vaan sen tuotannosta kasvava osa menee teetettäväksi Kiinassa ja muissa halpamaissa?

Saksan Presidentin yllättävä haastattelu

Saksan presidentti Joachim Gauck on yllättäen osoittanut ymmärrystä Kreikan Saksalle esittämiin sotakorvausvaatimuksiin. Gauck on kertonut Süddeutsche Zeitungille antamassaan haastattelussa mm. tästä asiasta. Kreikka vaati huhtikuussa Saksalta 278,7 miljardin euron korvauksia toisen maailmansodan tuhoista. Summa on yli 80% Saksan  yhden vuoden budjetin loppusummasta.

Luova ratkaisu Suomen talousongelmiin

Länsimaisen kulttuurin kehdossa on syntynyt loistava idea hoitaa maata ja koko Eurooppaa piinaava velkakriisi. Hellaksen parhaat pojat ovat keksineet vaatia Saksalta 279 miljardin korvaukset natsisaksan sotarikoksista Kreikan kansaa vastaan. Samalla logiikalla mekin voisimme vaatia Venäjältä vähintään 200 miljardin korvauksia siitä kivusta ja särystä joita Neuvostoliitto meille aiheutti toisessa maaimansodassa. Ja vielä 50 miljardia takaisinmaksua sotakorvauksista. Ei aina haukuta kekseliäitä kreikkalaisia, vaan otetaan heistä mallia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä