Saaresta Merenelävä

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoiman tuki

Talousvaliokunta esittää 200 miljoonan euron uutta yritystukea tuulivoimaloille

Eduskunnan talousvaliokunta esitti viime viikolla uutta tuulivoimatukea eduskunnan päätettäväksi. Esityksen hyväksyivät niin uusi puheenjohtaja Martti Mölsä, varapuheenjohtaja Harri Jaskari kuin useimmat muutkin jäsenet.

Tuulivoimatuen leikkaamisella irti kivihiilestä

Valtioneuvosto Kimmo Tiilikaisen johdolla on päättänyt antaa tukea niille yrityksille, jotka lopettavat kivihiilen käytön vuoteen 2025 mennessä. Kunnianhimoiseen tavoitteeseen pääsemiseen tarjotaan nyt porkkanaa. Tuki, noin 90 miljoonaa euroa, siirretään aikaisemmin suunnitellusta uusiutuvan energian tuesta kivihiilestä luopumiseen ja uusien energiamuotojen kehittämiseen.

Markkinatalous on yhteiskunnalle hyväksi

Osmo Soininvaara on edelläkävijä politiikan pelikentällä, hän tuulettaa pinttyneitä kuvioita ja kertoo kansalle suoraan, että tarvitsemme parempaa taloudellista ohjausta. Hän puuttuu myös osuvasti valtion nykyiseen ohjaukseen. ”Tukia jakamalla voi auttaa kavereitaan. Puun energiakäyttöä tuetaan, mutta vain, jos puu on ostettu metsänomistajalta. Sahojen jätepuu ei kelpaa.”

 

"Jos huomaat ratsastavasi kuolleella hevosella"

 ”Jos huomaat ratsastavasi kuolleella hevosella, niin ainoa oikea strategia on nousta satulasta”, toteaa Dakota-intiaanien viisaus.

Amerikassa on nyt ymmärretty, että heidän kannattaa palauttaa hiili preerian viljelyksille. Hiili maaperässä parantaa viljavuutta ja vedenpidätyskykyä.

 

Suomen suurimman yritystuen saaja tekee persnettoa

Tuuliwatin viime vuoden tulos painui pari tonnia miinukselle. Tulosta voidaan aina säätää verojen välttämiseksi, mutta myös yhtiön liikevaihto normaalituulisena vuotena romahti kolmanneksella edellisvuoteen. Tappiota tekevä yhtiö nettosi viime vuonna noin 60 miljoonaa euroa veronmaksajien kustantamaa yritystukea.

Turku Energia pyytää: "Älkää tukeko meitä"

Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen muistuttaa  tänään Turkulaisessa, miten tuulivoiman tuki on sotkenut sähkömarkkinat ja voi pahimmillaan johtaa sähkön säännöstelyyn talvella. Tuulivoimatuki on johtanut lauhdetuotannon alasajoon ja tilanteeseen, jossa pakkasjaksoilla joudutaan turvautumaan kalliisiin kaasuturbiineihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä