Saaresta Merenelävä

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroahdistus

QE (EKP:n setelirahoitus) - €:n euforian loppu

"Quantitave easing" on hieno ilmaisu Euroopan keskuspankin jo pitkään jatkuneesta setelirahoituksesta. Euroopan parlamentti kuunteli eilen keskuspankin pääjohtajan selityksiä tästä QE:stä, jonka pitäisi päättyä ensi maaliskuussa. Kun seuraa alan ammattilaisten kannanottoja, niin vaikuttaa yhä enemmän siltä, että euron loppu alkaa todella olla ovella. Itse olen tavallinen kansalainen, joka sattuu vaan lukemaan erään keskeisen EU-kauppamaan talouslehdistöä.

Miksi katsoa taakse päin? Jotta oppisimme!...mutta opimmeko?

Keskustelu eduskunnassa huhtikuu 1998 "Euroon vai ei?"

"Oppositio maalaa vielä suurempia kauheuksia kuin koskaan ennen." (Paavo Lipponen)

"Onko hallituksella olemassa selkeä suunnitelma miten tällaisessa häiriötilanteessa toimittaisiin?" (Esko Aho)

"On se tosi julmaa.  Näinkö siellä Ylä-savossa...  Tämä on pimeää pelottelua.  Te maalaatte mörön seinälle ja joudutte sitä itse sieltä pyyhkimään."  (Paavo Lipponen)

Suomen euroon liittyminen - poliittinen virheratkaisu by P. Krugman !

Euroilu on alkanut oireilla vakavammin kuin kansalle on tietoa tihkunut. Kansan syvät rivit, keitä he sitten ovatkaan, on nyt viimeistäänkin peloteltu valtiovarainministeri Urpilaisen äänellä. Varautukaa pahimpaan, taloutemme on kuin huojuva talo, koskaan ei tiedä, mikä puhallus sen kaataa.

Taloustieteilijä Paul Krugman on arvionsa ilmaissut - euro on tuonut Suomelle enemmän ongelmia kuin hyötyä. Suomen kehno pärjääminen on hänen mielestään "vähän mysteeri". Mihin suomalaiset rahat ovat kadonneet, kun pulaa on jokaisella sektorilla (paitsi eläke- ja valtionyhtiöiden johtajilla).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä