Huijaus http://juhopalmroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/133016/all Tue, 18 Sep 2018 20:33:52 +0300 fi Kansanedustajalle vahinko, duunarille petos http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261169-kansanedustajalle-vahinko-duunarille-petos <p>Kertokaapa viisaammat miten eroaa vihreiden kansanedustajan saama ilmeisen perusteeton korvaus duunarin saamasta perusteettomasta tuesta? No, duunari saa perusteettoman tuen nostamisesta rikostuomion, kansanedustaja vain korotetun korvauksen.</p><p>Päivän IL kertoi että vihreiden Jani Toivola on nostanut korotettua kulukorvausta Riihimäellä omistamastaan asunnosta, kuukausitasolla reilu 300 euroa. Toivola on ilmoittanut Riihimäellä omistamansa ja pitkään tyhjillään ja myynnissä olleen asuntonsa vakituiseksi asunnokseen, samalla kun on tosiasiallisesti asunut Helsingissä. Jutusta ei käy ilmi, onko kulukorvaus katsottu perusteettomaksi ja joutuuko sen maksamaan takaisin. Julkisesti hän on pitänyt tosiasiallisena asuinpaikkana Helsinkiä.</p><p>Kun Suomessa duunari ilmoittaa Kelalle olevansa työtön ja saa asumistukea 300 euroa kuukaudessa, ja käy töissä, duunari löytää itsensä usein petossyytten kanssa käräjäoikeudesta. Samoin petossyytteen voi saada opiskelija, joka nostaa opintotukea vaikka opinnot eivät etene.&nbsp;</p><p>Kaikissa tapauksissa tahallisuus on objektiivisesti katsottuna sama, eli jokainen tiennyt saavansa tukea tai korvausta ilmeisen väärin perustein.</p><p>Voiko lakeja säätävää kansanedustajaa pitää perustellusti hölmömpänä kuin duunaria tai opiskelijaa? Millä perusteella kansanedustajan toiminta voidaan katsoa johtuvan tietämättömyydestä, ei hyötymistarkoituksessa tehdystä tahallisesta toiminnasta, joka yleensä on rikossyytteen saamisen edellytys? Kun duunari sanoo ettei tiennyt tekevänsä väärin, se säännöllisesti katsotaan huonoksi perusteeksi. Jos Toivolan saama korvaus katsotaan, tai on jopa jo katsottu perusteettomaksi, olisiko syytä kysellä asioita myös esitutkinnan puolella?&nbsp;</p><p>Ja hei, nyt kyse oli vain yhdestä tapaujsesta. Jätetään tällä kertaa suosiolla syrjään muut touhuilut, saunassa asujat, jalasmökkiläiset jne.</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005831906.html" title="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005831906.html">https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005831906.html</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kertokaapa viisaammat miten eroaa vihreiden kansanedustajan saama ilmeisen perusteeton korvaus duunarin saamasta perusteettomasta tuesta? No, duunari saa perusteettoman tuen nostamisesta rikostuomion, kansanedustaja vain korotetun korvauksen.

Päivän IL kertoi että vihreiden Jani Toivola on nostanut korotettua kulukorvausta Riihimäellä omistamastaan asunnosta, kuukausitasolla reilu 300 euroa. Toivola on ilmoittanut Riihimäellä omistamansa ja pitkään tyhjillään ja myynnissä olleen asuntonsa vakituiseksi asunnokseen, samalla kun on tosiasiallisesti asunut Helsingissä. Jutusta ei käy ilmi, onko kulukorvaus katsottu perusteettomaksi ja joutuuko sen maksamaan takaisin. Julkisesti hän on pitänyt tosiasiallisena asuinpaikkana Helsinkiä.

Kun Suomessa duunari ilmoittaa Kelalle olevansa työtön ja saa asumistukea 300 euroa kuukaudessa, ja käy töissä, duunari löytää itsensä usein petossyytten kanssa käräjäoikeudesta. Samoin petossyytteen voi saada opiskelija, joka nostaa opintotukea vaikka opinnot eivät etene. 

Kaikissa tapauksissa tahallisuus on objektiivisesti katsottuna sama, eli jokainen tiennyt saavansa tukea tai korvausta ilmeisen väärin perustein.

Voiko lakeja säätävää kansanedustajaa pitää perustellusti hölmömpänä kuin duunaria tai opiskelijaa? Millä perusteella kansanedustajan toiminta voidaan katsoa johtuvan tietämättömyydestä, ei hyötymistarkoituksessa tehdystä tahallisesta toiminnasta, joka yleensä on rikossyytteen saamisen edellytys? Kun duunari sanoo ettei tiennyt tekevänsä väärin, se säännöllisesti katsotaan huonoksi perusteeksi. Jos Toivolan saama korvaus katsotaan, tai on jopa jo katsottu perusteettomaksi, olisiko syytä kysellä asioita myös esitutkinnan puolella? 

Ja hei, nyt kyse oli vain yhdestä tapaujsesta. Jätetään tällä kertaa suosiolla syrjään muut touhuilut, saunassa asujat, jalasmökkiläiset jne.

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005831906.html

]]>
13 http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261169-kansanedustajalle-vahinko-duunarille-petos#comments Etuudet Huijaus Jani Toivola Tue, 18 Sep 2018 17:33:52 +0000 pasi majuri http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261169-kansanedustajalle-vahinko-duunarille-petos
Trumppi on ostamassa Kimin bluffin http://tapioyli-kovero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256880-trumppi-on-ostamassa-kimin-bluffin <p>Trump on pelastamassa Kimin. Rutiköyhä pikkuvaltio Pohjois-Korea on suuri bluffi. Maalla on pari ydinpommia ja jokunen ohjus, joita se ei pysty ohjaamaan maaliin. Se synnyttää hysteriaa tekemällä ydinkokeita ja ampumalla näitä valmiiksi saamiaan ohjuksi merelle, Japaninkin yli. Luullaan, että se on merkittävä ydinasevaltio, joka on uhka maailmanrauhalle.</p><p>Kimin tavoitteena on saada USA:lta turvallisuustakuut, joka suojelee dynastian jatkumisen sen jälkeen kun bluffi paljastuu. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä löytyy, kun turvatakuiden jälkeen kansainvälinen tarkkailijaryhmä pääsee kontrolloimaan aseistariisuntaa, pommeja ja ohjuksia.</p><p>Mitään oleellista ja merkittävää ei tapahdu ennen turvatakuita. Täytyy olla niin laaja uskottava kansainvälinen turvatakuujärjestelmä, että Kimin ei tarvitse pelätä Trumpin seuraavaa twiittiä, jossa se jostain syystä tai ilman syytä peruu turvatakeet.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Trump on pelastamassa Kimin. Rutiköyhä pikkuvaltio Pohjois-Korea on suuri bluffi. Maalla on pari ydinpommia ja jokunen ohjus, joita se ei pysty ohjaamaan maaliin. Se synnyttää hysteriaa tekemällä ydinkokeita ja ampumalla näitä valmiiksi saamiaan ohjuksi merelle, Japaninkin yli. Luullaan, että se on merkittävä ydinasevaltio, joka on uhka maailmanrauhalle.

Kimin tavoitteena on saada USA:lta turvallisuustakuut, joka suojelee dynastian jatkumisen sen jälkeen kun bluffi paljastuu. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä löytyy, kun turvatakuiden jälkeen kansainvälinen tarkkailijaryhmä pääsee kontrolloimaan aseistariisuntaa, pommeja ja ohjuksia.

Mitään oleellista ja merkittävää ei tapahdu ennen turvatakuita. Täytyy olla niin laaja uskottava kansainvälinen turvatakuujärjestelmä, että Kimin ei tarvitse pelätä Trumpin seuraavaa twiittiä, jossa se jostain syystä tai ilman syytä peruu turvatakeet.

]]>
7 http://tapioyli-kovero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256880-trumppi-on-ostamassa-kimin-bluffin#comments Huijaus Kim Trump Turvatakuut Thu, 14 Jun 2018 08:16:30 +0000 Tapio Yli-Kovero http://tapioyli-kovero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256880-trumppi-on-ostamassa-kimin-bluffin
Suuri eläkehuijaus 2.0 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255436-suuri-elakehuijaus-20 <p>Eläkeläisten reaalitulot kasvoivat vuosina 2012&ndash;2015 noin 12&ndash;25 euroa kuukaudessa, mutta tästä eteenpäin ne ovat pienentyneet 20&ndash;30 euroa kuukaudessa. Ainoa korjausliike nykyiseen kehitykseen on koskettanut takuueläkkeen saajia. Viime vuonna kansaneläkeindeksiin tehty leikkaus ja indeksin jäädyttäminen ovat edelleen kaventaneet pienituloisten eläkeläisten ja perusturvan varassa elävien leipää.</p><p>Siksi onkin harmillista, että ikäihmiset ovat välttämättömien uudistusten tekemisen sijaan jälleen joutumassa punaisiksi pelinappuloiksi. Vuosi sitten SDP:n Kimmo Kiljusen kansalaisaloite työeläkkeen sitomisesta palkkojen kehitykseen lytättiin jopa hänen omassa puolueessaan puhtaana eläkeläispopulismina. Nyt puolueen puheenjohtaja Antti Rinne väläytti vappupuheissa sadan euron nettokorotusta alle 1400 euron eläkkeisiin. Ainuttakaan valtiopäivätoimea demarit eivät ole asiasta tehneet.</p><p>Suuren eläkehuijauksen uusin versio ei saisi viedä huomiota varsinaisesta asiasta eli vanhusten ja muiden pienituloisten köyhyydestä. Viime vuonna tehdyn leikkauksen ja vuodelle 2019 kaavaillun kansaneläkeindeksin jäädytyksen peruminen olisivat kevyempiä ja konkreettisempia toimia suurien puheiden sijaan. Eläkeläisten toimeentuloa vaikeuttavat lisäksi lääkekorvausten leikkaukset.</p><p>On erikoista, miksei eläkkeistä ja perusturvan parannuksesta puhuttaessa kiinnitetä huomiota suhteellisen ankaraan verotukseen. Vappupuheita halvempaa ja inhimillisempää olisi kunnallisverotuksen perusvähennyksen korotus. Se johtaisi kevyempään verotukseen erityisesti pienillä eläkkeensaajilla ja muilla pienituloisilla ja hintalappu jäisi viidesosaan vappupuheisiin verrattuna.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Eläkeläisten reaalitulot kasvoivat vuosina 2012–2015 noin 12–25 euroa kuukaudessa, mutta tästä eteenpäin ne ovat pienentyneet 20–30 euroa kuukaudessa. Ainoa korjausliike nykyiseen kehitykseen on koskettanut takuueläkkeen saajia. Viime vuonna kansaneläkeindeksiin tehty leikkaus ja indeksin jäädyttäminen ovat edelleen kaventaneet pienituloisten eläkeläisten ja perusturvan varassa elävien leipää.

Siksi onkin harmillista, että ikäihmiset ovat välttämättömien uudistusten tekemisen sijaan jälleen joutumassa punaisiksi pelinappuloiksi. Vuosi sitten SDP:n Kimmo Kiljusen kansalaisaloite työeläkkeen sitomisesta palkkojen kehitykseen lytättiin jopa hänen omassa puolueessaan puhtaana eläkeläispopulismina. Nyt puolueen puheenjohtaja Antti Rinne väläytti vappupuheissa sadan euron nettokorotusta alle 1400 euron eläkkeisiin. Ainuttakaan valtiopäivätoimea demarit eivät ole asiasta tehneet.

Suuren eläkehuijauksen uusin versio ei saisi viedä huomiota varsinaisesta asiasta eli vanhusten ja muiden pienituloisten köyhyydestä. Viime vuonna tehdyn leikkauksen ja vuodelle 2019 kaavaillun kansaneläkeindeksin jäädytyksen peruminen olisivat kevyempiä ja konkreettisempia toimia suurien puheiden sijaan. Eläkeläisten toimeentuloa vaikeuttavat lisäksi lääkekorvausten leikkaukset.

On erikoista, miksei eläkkeistä ja perusturvan parannuksesta puhuttaessa kiinnitetä huomiota suhteellisen ankaraan verotukseen. Vappupuheita halvempaa ja inhimillisempää olisi kunnallisverotuksen perusvähennyksen korotus. Se johtaisi kevyempään verotukseen erityisesti pienillä eläkkeensaajilla ja muilla pienituloisilla ja hintalappu jäisi viidesosaan vappupuheisiin verrattuna.

]]>
2 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255436-suuri-elakehuijaus-20#comments Antti Rinne Eläkeläiset Eläkkeet Huijaus Pienituloiset Sat, 19 May 2018 07:15:00 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255436-suuri-elakehuijaus-20
Rami Adham ja suuri puhallus-sdp poisti rikoksen ilmiantajan ehdokaslistoiltaan. http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250914-rami-adham-ja-suuri-puhallus-sdp-poisti-rikoksen-ilmiantajan-ehdokaslistoiltaan <p><a href="https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005563442.html?share=db6040992b405f8d9e209fa48ab9c7d9" title="https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005563442.html?share=db6040992b405f8d9e209fa48ab9c7d9">https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005563442.html?share=db6040992b405f8d9...</a></p><p>&nbsp;</p><p>Menikö täällä jotkut tähän suomi-syyria yhdistyksen huijauksiin?</p><p>Tämä pääpiruhan on pitkään elellyt rikollista elämää mm.huumeiden välitystä ja pahoinpitely yms.</p><p><a href="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005336213.html" title="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005336213.html">https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005336213.html</a></p><p>Silti sdp:n Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen etupäässä hehkuttivat kunniajäsenyyttä tälle hemmolle. Tarja Halonenhan antoi Syyrian diktaattori Assadille aikoinaan korkeimman kunniamerkinki, minkä suomessa voi saada! En siis ihmettele, miksi Tarjaa ei tälläiset&quot;pikku&quot;asiat haittaa. Saman puolueen Anter Yasa oli kuitenkin eri mieltä tälläisestä äärimielisestä ehdokkaasta ja paljasti medialle tämän herran epäselvyydet.<br /><a href="https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fuutiset%2F2016102122496902_uu.shtml&amp;h=ATOqBqxpg8nsqxWsM8uB-ypOQIpWg7LGTAdCAxkJrTjiLkrxB-7VbQY3ZO3PSgbKrZ_ppFCviP66psjWxdITJg-jWof0io-8q2sJV9HgZlaxNz78eoDReHGaf_u5mLTPPCVLk3B9qCHo2wgoYWW944_vTmDcHyBEjLlblOait0sHXnHnBEyobrFWudK7FYF3VkVyAZqHcboJipMHiaiBIDZ5cP9mSsDiCe1cxpSUfbhGq8OwAl-zkLLtx_-_MB0RMFtb9waw2w" rel="noopener nofollow" target="_blank">http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102122496902_uu.shtml</a></p><p>&nbsp;</p><p>Sen jälkeen demarit suuttuivat Anterille ja ottivat ehdokaslistoilta hänet pois. Olihan tämä iso kolaus imagolle monikulttuurisuudesta ja kuinka heidän kasvot tahriintuivat. Valheiden verkossa olisi varmaan Tuomiojan katsomuksen mielestä elää ja huijata suomalaisia. Tälläisetkö ovat demarien arvot?&nbsp;<a href="https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fvoima.fi%2Fartikkeli%2F2016%2Fkellot-soivat-sinulle%2F&amp;h=ATNJtdWGlg9zeohFAO_VIxQsczIxAH2_YeS2fGJaSFNuAnrddggkB6D8xn9a5nvBKxguxQdYTRPuR3si2TxhLzzVTzX1TJs0f1R8HemW9HyJTaH9jZavqCbO5K_TVPClSBBy4R74ofj_kru6j0NPkJgfX8r68O4Bagix9n9Miq17Ymsy_i_gUXnA14VKA9yeN5jIP5D6I97kYWVpKFo8c4UgcI9t6zmMQzATw2fCzCSBEqe7wEx2uqTlUJw5KJBRw_bXAlNIVw" rel="noopener nofollow" target="_blank">http://voima.fi/artikkeli/2016/kellot-soivat-sinulle/</a></p><p>&nbsp;</p><p>Nyt rikoksia on alettu käsitteleen ja toivottavasti tämä joutuu jo vihdoin istumaan. Huijatut summat ovat huomattavia ja ne olisivat pitäneet mennä sota-alueille. Todellisuus mahtaa olla, että lahjoittajat ovat rahoittaneet tietämättään jopa terrorismia.</p><p>&nbsp;</p><p>Tässä vielä linkki meidän valtamedian juttuihin, joita ei edelleenkään tarkasteta, vaan julkaistaan kuten joku kusettaa asian. Näitä on paljon. Vasta oli taas mediassa salettiin keksitty juttu palautetusta pakolaisesta, joka muka loukkaantunut maassansa. Mitään lähteitä ja faktoja asiasta ei ollut. Oli muka avustajan kotona tiputuksessa, vaikka piti olla vakavasti loukkaantunut....Sama juttu toistui kuin Ramilla, eli pää oli kääritty ympäriinsä mutta naamassa ei näkynyt mitään jälkiä. Jännä. Missään muuallakaan ei näkynyt mitään. Varokaa tälläsiä vedätyksiä.<br /><a href="https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.is.fi%2Fulkomaat%2Fart-2000001065166.html%3Fnomobile%3D4&amp;h=ATOVm1wPBJ8IJAVEMiaq7uUnXfi_SCsnIxok4zjwCsYeDA2vcr2jNOxt3zQxr7tFROAWPP0PeIikVJcAiaMN6h0eOcjkl-bv8OIukPFtCooZijzmlIZDGPS4ONb--ErOhGTzGOBTuAsMX8K3Q2NQ4EuuPRErBV0gArtFe7WLT8oMRBiWjNqMn8kmF3ib8FC7NCzsQgJqnX0al-AmrxVZtUfBTK2fSmOOuAEXo3xlFFjzVq-chUwhdxJxHFjfwgA1YEdCjh4NRw" rel="noopener nofollow" target="_blank">https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001065166.html?nomobile=4</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005563442.html?share=db6040992b405f8d9e209fa48ab9c7d9

 

Menikö täällä jotkut tähän suomi-syyria yhdistyksen huijauksiin?

Tämä pääpiruhan on pitkään elellyt rikollista elämää mm.huumeiden välitystä ja pahoinpitely yms.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005336213.html

Silti sdp:n Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen etupäässä hehkuttivat kunniajäsenyyttä tälle hemmolle. Tarja Halonenhan antoi Syyrian diktaattori Assadille aikoinaan korkeimman kunniamerkinki, minkä suomessa voi saada! En siis ihmettele, miksi Tarjaa ei tälläiset"pikku"asiat haittaa. Saman puolueen Anter Yasa oli kuitenkin eri mieltä tälläisestä äärimielisestä ehdokkaasta ja paljasti medialle tämän herran epäselvyydet.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102122496902_uu.shtml

 

Sen jälkeen demarit suuttuivat Anterille ja ottivat ehdokaslistoilta hänet pois. Olihan tämä iso kolaus imagolle monikulttuurisuudesta ja kuinka heidän kasvot tahriintuivat. Valheiden verkossa olisi varmaan Tuomiojan katsomuksen mielestä elää ja huijata suomalaisia. Tälläisetkö ovat demarien arvot? http://voima.fi/artikkeli/2016/kellot-soivat-sinulle/

 

Nyt rikoksia on alettu käsitteleen ja toivottavasti tämä joutuu jo vihdoin istumaan. Huijatut summat ovat huomattavia ja ne olisivat pitäneet mennä sota-alueille. Todellisuus mahtaa olla, että lahjoittajat ovat rahoittaneet tietämättään jopa terrorismia.

 

Tässä vielä linkki meidän valtamedian juttuihin, joita ei edelleenkään tarkasteta, vaan julkaistaan kuten joku kusettaa asian. Näitä on paljon. Vasta oli taas mediassa salettiin keksitty juttu palautetusta pakolaisesta, joka muka loukkaantunut maassansa. Mitään lähteitä ja faktoja asiasta ei ollut. Oli muka avustajan kotona tiputuksessa, vaikka piti olla vakavasti loukkaantunut....Sama juttu toistui kuin Ramilla, eli pää oli kääritty ympäriinsä mutta naamassa ei näkynyt mitään jälkiä. Jännä. Missään muuallakaan ei näkynyt mitään. Varokaa tälläsiä vedätyksiä.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001065166.html?nomobile=4

]]>
83 http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250914-rami-adham-ja-suuri-puhallus-sdp-poisti-rikoksen-ilmiantajan-ehdokaslistoiltaan#comments Erkki Tuomioja Huijaus Rami Adham SDP Tarja Halonen Tue, 13 Feb 2018 22:00:24 +0000 Pekka Hetta http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250914-rami-adham-ja-suuri-puhallus-sdp-poisti-rikoksen-ilmiantajan-ehdokaslistoiltaan
Oletteko viranomainen? http://anterohelppikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249403-oletteko-viranomainen <p>Vapaa-ajalla olisi tavoitteena monesti rentoutua, ja olla tekemättä mitään. Juuri siihen hetkeen monet mainostajat ja huijarit tähtäävät, rentoutuneeseen mieleen voi vaikuttaa helpommin, kuin mieleen joka on keskittynyt johonkin.</p><p>Puhelinmyynti on rasittavuudessaan ylivoimainen aikavaras, varsinkin silloin kun se on naamioitu mielipidekyselyksi, osoitetarkistukseksi tai jopa viranomaisen yhteydenotoksi. Uskomattoman nopeasti saa luurin korvaansa, kun vain kysyy suoraan, että &quot;oletteko viranomainen tai viranomaisen asioissa?&quot;</p><p>Internet mahdollistaa äärettömästi huijauksia ja niitä myös toteutetaan&nbsp; äärettömillä erilaisilla tavoilla. Mitään viranomaistoimintaa ei pitäisi siirtää siten internettiin, että joku voi esiintyä viranomaisena vakuuttavasti. Koska jo nyt voi ostaa suunnilleen minne tahansa mainoksen, joka voi huijata suunnilleen miten tahansa. Internettiinkin pitäisi viranomaisten järjestää palvelu, josta voi tarkistaa olevansa viranomaisen kanssa varmasti tekemisissä. Sama palvelu voisi myös auttaa soittohuijareiden tunnistuksessa.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vapaa-ajalla olisi tavoitteena monesti rentoutua, ja olla tekemättä mitään. Juuri siihen hetkeen monet mainostajat ja huijarit tähtäävät, rentoutuneeseen mieleen voi vaikuttaa helpommin, kuin mieleen joka on keskittynyt johonkin.

Puhelinmyynti on rasittavuudessaan ylivoimainen aikavaras, varsinkin silloin kun se on naamioitu mielipidekyselyksi, osoitetarkistukseksi tai jopa viranomaisen yhteydenotoksi. Uskomattoman nopeasti saa luurin korvaansa, kun vain kysyy suoraan, että "oletteko viranomainen tai viranomaisen asioissa?"

Internet mahdollistaa äärettömästi huijauksia ja niitä myös toteutetaan  äärettömillä erilaisilla tavoilla. Mitään viranomaistoimintaa ei pitäisi siirtää siten internettiin, että joku voi esiintyä viranomaisena vakuuttavasti. Koska jo nyt voi ostaa suunnilleen minne tahansa mainoksen, joka voi huijata suunnilleen miten tahansa. Internettiinkin pitäisi viranomaisten järjestää palvelu, josta voi tarkistaa olevansa viranomaisen kanssa varmasti tekemisissä. Sama palvelu voisi myös auttaa soittohuijareiden tunnistuksessa. 

 

 

]]>
1 http://anterohelppikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249403-oletteko-viranomainen#comments Huijaus Internet Mainostaminen Pikavipit Puhelinmyynti Fri, 19 Jan 2018 10:28:22 +0000 Antero Helppikangas http://anterohelppikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249403-oletteko-viranomainen
Halla-ahon sotebluffi http://iiroorava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246417-halla-ahon-sotebluffi <p>Kesäkuussa Jussi Halla-aho ilmoitti tukevansa hallituksen sote-politiikkaa, mutta tänään Halla-ahon mukaan&nbsp;soten valinnanvapaudessa on kyse hallituksen vedätyksestä, &rdquo;valtavasta taloudellisesta ja sosiaali- ja terveyspoliittisesta keikauksesta&rdquo;.</p><p>Liekö laskeva kannatus säikyttänyt Jussin, joka on nyt kopinut vihervasemmiston linjaukset sote-uudistuksesta, vai onko elitismin vaststajaksi naamioitunut elitisti päättänyt laittaa uuden huijausvaihteen silmään. No ainakaan sotesotkusta Halla-aho ei nyt voi syyttää antifaa, maahanmuuttajia, eikä vihervasemmistoa.</p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Halla-aho-tukee-hallituksen-sote-politiikkaa-mutta-vaatii-vastikkeeksi-maahanmuuton-kiristyst%C3%A4/1000116" title="http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Halla-aho-tukee-hallituksen-sote-politiikkaa-mutta-vaatii-vastikkeeksi-maahanmuuton-kiristyst%C3%A4/1000116">http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Halla-aho-tukee-hallituksen-sote-poli...</a></p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200549831_pi.shtml?utm_source=whatsapp&amp;utm_medium=artikkeli&amp;utm_campaign=whatsapp-share" title="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200549831_pi.shtml?utm_source=whatsapp&amp;utm_medium=artikkeli&amp;utm_campaign=whatsapp-share">http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200549831_pi.shtml?utm_sourc...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kesäkuussa Jussi Halla-aho ilmoitti tukevansa hallituksen sote-politiikkaa, mutta tänään Halla-ahon mukaan soten valinnanvapaudessa on kyse hallituksen vedätyksestä, ”valtavasta taloudellisesta ja sosiaali- ja terveyspoliittisesta keikauksesta”.

Liekö laskeva kannatus säikyttänyt Jussin, joka on nyt kopinut vihervasemmiston linjaukset sote-uudistuksesta, vai onko elitismin vaststajaksi naamioitunut elitisti päättänyt laittaa uuden huijausvaihteen silmään. No ainakaan sotesotkusta Halla-aho ei nyt voi syyttää antifaa, maahanmuuttajia, eikä vihervasemmistoa.

 

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Halla-aho-tukee-hallituksen-sote-politiikkaa-mutta-vaatii-vastikkeeksi-maahanmuuton-kiristyst%C3%A4/1000116

 

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200549831_pi.shtml?utm_source=whatsapp&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=whatsapp-share

]]>
17 http://iiroorava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246417-halla-ahon-sotebluffi#comments Huijaus Jussi Halla-aho Sote-uudistus Takinkääntö Tue, 21 Nov 2017 20:22:50 +0000 Iiro Orava http://iiroorava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246417-halla-ahon-sotebluffi
Mielikuvitustyöpaikkoja tarjolla runsaasti http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240634-mielikuvitustyopaikkoja-tarjolla-runsaasti <p>Vaikka pääsisit työhaastatteluun asti, voi ns. työntarjoajan tarkoitus olla vain kokeilla kepillä jäätä ja varmistaa, että jo se viransijainen tai edellinen viransijainen tai muu edellinen ei ollut ihan huono. Hänet sitten valitaan tai on jo valittu etukäteen. Virkojen osalta tilanne on yleensä melko helppo todeta jälkikäteen, mutta yksityiset ovat hankalia jo prosessin alusta lähtien. Olet oletusarvoisesti heille pelkkä roska, haitta, joka pitää prosessoida heidän kannaltaan mahdollisimman pienellä haitalla ja valitettavasti varsin usein sinun kannaltasi varsin usein varsin suurella vaivalla siihen suppiloon, johon sadoista mahtuu vain yksi.</p><p>Mollin palveluun voi kuitenkin ilmoittaa vapaita työpaikkoja ihan kuka tahansa. Kai joku tunnistautuminen vaaditaan, mutta ei se ole kovin suuri este.</p><p>Mielikuvituksellisin tarina, johon olen törmännyt, tapahtui noin 15 vuotta sitten, joten siitä ei vaikuta enää olevan todisteita netissä. Kerron sen siis muistinvaraisesti. Kyseessä oli useampikin IT-alan työpaikka, jotka vaikuttivat mielenkiintoisilta. Satuin sitten tutkimaan Mollin sivuilta, mitä muita työpaikkoja samalla yrityksellä olisi tarjolla ja silmään pisti usea varainhankkijan vakanssi. Heidänkin olisi pitänyt työskennellä kotoa, omin välinein ja pelkällä provisiopalkalla. Homma olisi ollut sillä selvä, mutta firman nimi oli niin mielikuvituksellinen ja tavallaan hauskakin, että päätin kaivaa lisää.</p><p>Työssä uupumusinstituutin johtaja oli aikaisemmin, ollessaan toimitusjohtaja (varmaan mennyt firmakin alta eli konkurssi, mutta sitä tarina ei tainnut kertoa) uupunut työssään eli saanut bönärin. Nyt hän oli saanut idean rahastaa tuolla mielenterveysongelmallaan, laittaa muut tekemään työt ja maksamaan viulut. Työpaikkailmoitukset olivat tavallaan hänen liiketoimintasuunnitelmansa runko. Muut saisivat sen sitten täydentää. Aika siistiä!</p><p>Tämä ajankohtaisempi tapaus oli selvä jo heti ensimmäisen työpaikkailmoituksen alkua luettuani, mutta lisätutkimuksiin antoi aihetta havainto, että eräs uusista Mollin hakuvahdin roskapostituksen kautta avatuista selainkielekkeistä ei enää löytänyt ilmoitusta. Joku taitaa poistaa pahimpia huijauksia. Teknisenä yksityiskohtana voisin mainita, että oli selain kaatunut. Olin vain tarkistanut yhden niistä roskaposteista.</p><p>Yhden roskapostin tähden siis vähän googlailin. Alla pari parasta lainausta:</p><p>&nbsp;</p><p>&rdquo;A complete and utter scam. Stay well clear at all costs.&rdquo; <strong>Googlen yritysarvostelu.</strong></p><p>&nbsp;</p><p>&rdquo;Opiskelin yliopistossa, kun hain töihin kyseiseen firmaan. Sain paikan, koska olin englannin pääaineopiskelija, ja mies kehui kovasti englantiani.. tämä huvitti minua, sillä en ehtinyt sanoa kuin muutaman yes-sanan sillä mies puhua pälpätti itse mahdottomasti. En halunnutkaan sitten tehdä töitä, sillä selvisi, että minun olisi pitänyt itse hommata asiakkaat! Ja tästä ei olisi tullut mitään palkkaa. ELi siis minun olisi pitänyt järjestää itse ensinnäkin opetustilat, (joiden piti maksaa vain jotain alle 20/opetuskerta, eli mistä saat niin halvalla..), ja sitten jakaa mainoksia ympäri kaupunkia ja käydä päiväkodeissa ja ala-asteilla mainostamassa. Kaikki tämä omalla ajalla, palkkaa olisi saanut vasta sitten jos niitä ryhmiä olisi syntynyt. Lisäksi työsopimuksessa oli todella outoja pykäliä, jos esim. olisin tehnyt itse opetusmateriaalia niihin kerhoihin, niiden tekijänoikeudet olisi firmalla, ei minulla jne. En sitten koskaan halunnut aloittaa töitä kyseisessä firmassa.&rdquo; <strong><a href="http://www.vauva.fi/keskustelu/1100460/ketju/kokemuksia_speaking_outkielikoulutuksista">Vauva.fin keskustelupalstalta</a>, jossa kaikki viisaudet lauotaan.</strong></p><p>&nbsp;</p><p>Joku toimittaja Lukas STT-Lehtikuvasta on näköjään jo pitkään kysellyt Speaking Outin entisten työntekijöiden perään, mutta aika moni häpeää paljastaa tulleensa huijatuksi omalla nimellään. Tarina on siis ollut vasta palasina netissä. Eiköhän tämä ollut aika hyvä tiivistelmä.</p><p>&nbsp;</p><p>Sellainen muistinvarainen tilastotieto, että kesäkuun alkupuolella <a href="https://www.kuntarekry.fi/">kuntarekry.fi</a>ssä, jossa käsittääkseni on kaikki julkisen puolen koulutusalan työpaikat, oli vapaita opettajan paikkoja 173 ja <a href="https://www.arbetsformedlingen.se/">Ruotsin työkkärissä</a> yli 4 500. Siis pelkällä lärare-hakusanalla. Sinne ne viime vuoden lopun tietojen mukaan noin 8 000 työtöntä opettajaa jo melkein työllistyisivät. Samaan aikaan toisaalla Mollin sivulla oli vapaita paikkoja yhteensä päälle 17 000. Siis yhteensä, kaikki paikat. Nyt ei enää oikein kannata tilannetta tarkistaa. On hitain aika vaihtaa työtä. Kyllä se ruotsi on rikkaus.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vaikka pääsisit työhaastatteluun asti, voi ns. työntarjoajan tarkoitus olla vain kokeilla kepillä jäätä ja varmistaa, että jo se viransijainen tai edellinen viransijainen tai muu edellinen ei ollut ihan huono. Hänet sitten valitaan tai on jo valittu etukäteen. Virkojen osalta tilanne on yleensä melko helppo todeta jälkikäteen, mutta yksityiset ovat hankalia jo prosessin alusta lähtien. Olet oletusarvoisesti heille pelkkä roska, haitta, joka pitää prosessoida heidän kannaltaan mahdollisimman pienellä haitalla ja valitettavasti varsin usein sinun kannaltasi varsin usein varsin suurella vaivalla siihen suppiloon, johon sadoista mahtuu vain yksi.

Mollin palveluun voi kuitenkin ilmoittaa vapaita työpaikkoja ihan kuka tahansa. Kai joku tunnistautuminen vaaditaan, mutta ei se ole kovin suuri este.

Mielikuvituksellisin tarina, johon olen törmännyt, tapahtui noin 15 vuotta sitten, joten siitä ei vaikuta enää olevan todisteita netissä. Kerron sen siis muistinvaraisesti. Kyseessä oli useampikin IT-alan työpaikka, jotka vaikuttivat mielenkiintoisilta. Satuin sitten tutkimaan Mollin sivuilta, mitä muita työpaikkoja samalla yrityksellä olisi tarjolla ja silmään pisti usea varainhankkijan vakanssi. Heidänkin olisi pitänyt työskennellä kotoa, omin välinein ja pelkällä provisiopalkalla. Homma olisi ollut sillä selvä, mutta firman nimi oli niin mielikuvituksellinen ja tavallaan hauskakin, että päätin kaivaa lisää.

Työssä uupumusinstituutin johtaja oli aikaisemmin, ollessaan toimitusjohtaja (varmaan mennyt firmakin alta eli konkurssi, mutta sitä tarina ei tainnut kertoa) uupunut työssään eli saanut bönärin. Nyt hän oli saanut idean rahastaa tuolla mielenterveysongelmallaan, laittaa muut tekemään työt ja maksamaan viulut. Työpaikkailmoitukset olivat tavallaan hänen liiketoimintasuunnitelmansa runko. Muut saisivat sen sitten täydentää. Aika siistiä!

Tämä ajankohtaisempi tapaus oli selvä jo heti ensimmäisen työpaikkailmoituksen alkua luettuani, mutta lisätutkimuksiin antoi aihetta havainto, että eräs uusista Mollin hakuvahdin roskapostituksen kautta avatuista selainkielekkeistä ei enää löytänyt ilmoitusta. Joku taitaa poistaa pahimpia huijauksia. Teknisenä yksityiskohtana voisin mainita, että oli selain kaatunut. Olin vain tarkistanut yhden niistä roskaposteista.

Yhden roskapostin tähden siis vähän googlailin. Alla pari parasta lainausta:

 

”A complete and utter scam. Stay well clear at all costs.” Googlen yritysarvostelu.

 

”Opiskelin yliopistossa, kun hain töihin kyseiseen firmaan. Sain paikan, koska olin englannin pääaineopiskelija, ja mies kehui kovasti englantiani.. tämä huvitti minua, sillä en ehtinyt sanoa kuin muutaman yes-sanan sillä mies puhua pälpätti itse mahdottomasti. En halunnutkaan sitten tehdä töitä, sillä selvisi, että minun olisi pitänyt itse hommata asiakkaat! Ja tästä ei olisi tullut mitään palkkaa. ELi siis minun olisi pitänyt järjestää itse ensinnäkin opetustilat, (joiden piti maksaa vain jotain alle 20/opetuskerta, eli mistä saat niin halvalla..), ja sitten jakaa mainoksia ympäri kaupunkia ja käydä päiväkodeissa ja ala-asteilla mainostamassa. Kaikki tämä omalla ajalla, palkkaa olisi saanut vasta sitten jos niitä ryhmiä olisi syntynyt. Lisäksi työsopimuksessa oli todella outoja pykäliä, jos esim. olisin tehnyt itse opetusmateriaalia niihin kerhoihin, niiden tekijänoikeudet olisi firmalla, ei minulla jne. En sitten koskaan halunnut aloittaa töitä kyseisessä firmassa.” Vauva.fin keskustelupalstalta, jossa kaikki viisaudet lauotaan.

 

Joku toimittaja Lukas STT-Lehtikuvasta on näköjään jo pitkään kysellyt Speaking Outin entisten työntekijöiden perään, mutta aika moni häpeää paljastaa tulleensa huijatuksi omalla nimellään. Tarina on siis ollut vasta palasina netissä. Eiköhän tämä ollut aika hyvä tiivistelmä.

 

Sellainen muistinvarainen tilastotieto, että kesäkuun alkupuolella kuntarekry.fissä, jossa käsittääkseni on kaikki julkisen puolen koulutusalan työpaikat, oli vapaita opettajan paikkoja 173 ja Ruotsin työkkärissä yli 4 500. Siis pelkällä lärare-hakusanalla. Sinne ne viime vuoden lopun tietojen mukaan noin 8 000 työtöntä opettajaa jo melkein työllistyisivät. Samaan aikaan toisaalla Mollin sivulla oli vapaita paikkoja yhteensä päälle 17 000. Siis yhteensä, kaikki paikat. Nyt ei enää oikein kannata tilannetta tarkistaa. On hitain aika vaihtaa työtä. Kyllä se ruotsi on rikkaus.

 

]]>
3 http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240634-mielikuvitustyopaikkoja-tarjolla-runsaasti#comments Huijaus Mielenterveys Työ Arvot 5.6: Suomessa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet rikkauteen ja onneen. Sat, 29 Jul 2017 10:05:20 +0000 Raimo Koski http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240634-mielikuvitustyopaikkoja-tarjolla-runsaasti
Mitä on demokratia? http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233925-mita-on-demokratia <p>Tällä hetkellä demokratiana pidetään sitä, että kerran neljässä vuodessa saat kansalaisena äänestää päätöksentekijää, jolla ei ole edes velvollisuutta pysyä niissä lupauksissa, joita hän ennen vaaleja on äänestäjille luvannut.</p><p>Minä en pidä tätä demokratiana, vaan pelkkänä huijaamisena, joka myöskin rapauttaa oikean demokratian. Kun kansalaisena annat äänesi ehdokkaalle joka samantien vaalien jälkeen muuttaa mielipiteensä päinvastaiseksi, mitä se ennen vaaleja on ollut, oletkin äänestänyt omaa mielipidettäsi vastaan, eikä sinun äänesi kuulu siten kuin demokratiassa kuuluisi kuulua ja näin äänestäminen on menettänyt merkityksensä.</p><p>Ainoaa oikeaa demokratiaa on äänestää suoraan päätöksistä, eikä päätöksentekijästä. Mutta poliittinen puolueliittimme ei halua antaa kansalaisille mahdollisuutta äänestää suoraan päätöksistä, koska se ei ole puoluejohtajien edun mukaista. Siksi kansalaisen ei tulisi äänestää lainkaan puolueen ehdokkaita, joiden äänestäminen rapauttaa vain demokratiaa.</p><p>Kansalaisen ainoaksi mahdollisuudeksi korjata demokratiaa edes jotenkin, on äänestää puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita. Niitä joilla on mahdollisimman vähän sidonnaisuuksia ja jotka ovat puolueiden ryhmäkurien ulottumattomissa. Vain näin on mahdollista korjata nykyistä näennäisdemokratiaa paremmaksi.</p><p>Kuntavaalit 2017</p><p>Edistyksellistä Helsinkiä yhteislistan sitoutumaton ehdokas</p><p>Markku Laitinen Nro: 1080</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tällä hetkellä demokratiana pidetään sitä, että kerran neljässä vuodessa saat kansalaisena äänestää päätöksentekijää, jolla ei ole edes velvollisuutta pysyä niissä lupauksissa, joita hän ennen vaaleja on äänestäjille luvannut.

Minä en pidä tätä demokratiana, vaan pelkkänä huijaamisena, joka myöskin rapauttaa oikean demokratian. Kun kansalaisena annat äänesi ehdokkaalle joka samantien vaalien jälkeen muuttaa mielipiteensä päinvastaiseksi, mitä se ennen vaaleja on ollut, oletkin äänestänyt omaa mielipidettäsi vastaan, eikä sinun äänesi kuulu siten kuin demokratiassa kuuluisi kuulua ja näin äänestäminen on menettänyt merkityksensä.

Ainoaa oikeaa demokratiaa on äänestää suoraan päätöksistä, eikä päätöksentekijästä. Mutta poliittinen puolueliittimme ei halua antaa kansalaisille mahdollisuutta äänestää suoraan päätöksistä, koska se ei ole puoluejohtajien edun mukaista. Siksi kansalaisen ei tulisi äänestää lainkaan puolueen ehdokkaita, joiden äänestäminen rapauttaa vain demokratiaa.

Kansalaisen ainoaksi mahdollisuudeksi korjata demokratiaa edes jotenkin, on äänestää puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita. Niitä joilla on mahdollisimman vähän sidonnaisuuksia ja jotka ovat puolueiden ryhmäkurien ulottumattomissa. Vain näin on mahdollista korjata nykyistä näennäisdemokratiaa paremmaksi.

Kuntavaalit 2017

Edistyksellistä Helsinkiä yhteislistan sitoutumaton ehdokas

Markku Laitinen Nro: 1080

]]>
11 http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233925-mita-on-demokratia#comments Demokratia Huijaus Politiikka Puoluevalta Tue, 21 Mar 2017 19:29:21 +0000 Markku Laitinen http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233925-mita-on-demokratia
Talouden ihmeparantuminen http://tuomoluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231299-ihmeparantuminen <p>Joillekin uskonlahkoille tunnusomaisia piirteitä ovat olleet ihmeparantuminen ja kielilläpuhumisen karismaattinen lahja. Jotkut siihen ovat aina uskoneet, mutta suurimmalle osalle ihmisiä se on ollut huuhaata.</p><p>Nyt uskonnon omainen uskominen on tullut politiikkaan. Uskotaan asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä järjen tai faktojen kanssa. Mutta on paljon kivampaa uskoa huuhaata, kuin katsoa totuutta silmiin.</p><p>Vuosi sitten, kun meillä meni huonosti ja luottamusbarometrit olivat matalalla, meidän kustannuskilpailukykymme oli huono, rakenneuudistukset olivat tekemättä ja julkinen velka kasvoi.</p><p>Nyt, kun pääministerin mukaan käänne tapahtunut ja työllisyyskehitys on vahvaa, meidän kustannuskilpailukykymme on yhtä huono, rakenneuudistukset tekemättä ja julkinen velan kasvu ei ole laantunut yhtään.</p><p>Viime viikolla näimme suuren kielillä puhumisen taidonnäytteen ja vertaansa vailla olevan ihmeparantumisen. Lukuisien rakennemuutoksien runtelema Suomi tervehtyi ilman mitään merkittäviä muutoksia. Saimme todistaa talouspolitiikan homeopaattisen ihmeen.</p><p>Todellisuudessa käännettä parempaan ei kannatta hehkuttaa ilman viennin elpymisen tuomaa kasvua. Se, että yhä kasvavalla julkisella velalla rahoitettavilla tulonsiirroilla elävä kansa kuluttaa populistipoliitikoiden kannustamana rohkeammin ja ottaa entistä enemmän velkaa, on pikemminkin viimeinen naula arkkuun kuin minkään valtakunnan elpymistä.</p><p>Fakta sen sijaan on se, että vienti on edelleen 20% pienempi ja talous kasvaa viisi kertaa hitaammin kuin 10 vuotta sitten ja mitään muutosta kituliaalle kasvulle ei ole näkyvissä.</p><p>Toinen fakta on se, että tilanne ei korjaannu kiky-sopimuksen 24 tunnin vuosityöajan pidentämisellä tai julkisen puolen 30% lomarahan leikkaamisella. Nuo asiat juuri ovat homeopaattista talouspolitiikkaa, jonka vaikutus kokonaistalouteen on sama kuin olisi hallituksen kuukauden paastolla ennen puoliväliriihtä.</p><p>Kolmas fakta on se, että julkiset menot on edelleen mitoitettu tuolle kymmenen vuoden takaiselle vahvan talouden ja jatkuvan voimakkaan kasvun ajalle. Tai oikeammin senkin jälkeen valtion menot ovat kasvaneet 11 miljardia. Samaan aikaan yhä harvemman nettoveronmaksajan kontolla olevat tulot ovat kasvaneet vain 5 miljardia, vaikka veroja on korotettu reippaasti.</p><p>Näiden realiteettien perusteella jokaiselle pitäisi olla päivänselvää, että todellista talouden käännettä ei saa aikaiseksi muuten kuin merkittävillä rakennemuutoksilla. Ja mitä pidempään asiassa vitkutellaan, sitä rajumpia tarvittavat toimenpiteet tulevat olemaan.</p><p>Nyt juuri on toki turha odottaa mitään tarvittavia toimenpiteitä, vaalien alusaika on mitä riemukkainta poliittisen homeopatian ja kielilläpuhumisen aikaa. Lausahduksilla &rdquo;talouden syöksykierre on nyt taitettu&rdquo;, &rdquo;olemme kääntyneet kasvu-uralle&rdquo; tai &rdquo;lisäleikkauksia ei tarvita&rdquo; saa kuntavaaleissa ääniä että ropisee. Valitettavasti ne vaan eivät pidä paikkaansa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Joillekin uskonlahkoille tunnusomaisia piirteitä ovat olleet ihmeparantuminen ja kielilläpuhumisen karismaattinen lahja. Jotkut siihen ovat aina uskoneet, mutta suurimmalle osalle ihmisiä se on ollut huuhaata.

Nyt uskonnon omainen uskominen on tullut politiikkaan. Uskotaan asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä järjen tai faktojen kanssa. Mutta on paljon kivampaa uskoa huuhaata, kuin katsoa totuutta silmiin.

Vuosi sitten, kun meillä meni huonosti ja luottamusbarometrit olivat matalalla, meidän kustannuskilpailukykymme oli huono, rakenneuudistukset olivat tekemättä ja julkinen velka kasvoi.

Nyt, kun pääministerin mukaan käänne tapahtunut ja työllisyyskehitys on vahvaa, meidän kustannuskilpailukykymme on yhtä huono, rakenneuudistukset tekemättä ja julkinen velan kasvu ei ole laantunut yhtään.

Viime viikolla näimme suuren kielillä puhumisen taidonnäytteen ja vertaansa vailla olevan ihmeparantumisen. Lukuisien rakennemuutoksien runtelema Suomi tervehtyi ilman mitään merkittäviä muutoksia. Saimme todistaa talouspolitiikan homeopaattisen ihmeen.

Todellisuudessa käännettä parempaan ei kannatta hehkuttaa ilman viennin elpymisen tuomaa kasvua. Se, että yhä kasvavalla julkisella velalla rahoitettavilla tulonsiirroilla elävä kansa kuluttaa populistipoliitikoiden kannustamana rohkeammin ja ottaa entistä enemmän velkaa, on pikemminkin viimeinen naula arkkuun kuin minkään valtakunnan elpymistä.

Fakta sen sijaan on se, että vienti on edelleen 20% pienempi ja talous kasvaa viisi kertaa hitaammin kuin 10 vuotta sitten ja mitään muutosta kituliaalle kasvulle ei ole näkyvissä.

Toinen fakta on se, että tilanne ei korjaannu kiky-sopimuksen 24 tunnin vuosityöajan pidentämisellä tai julkisen puolen 30% lomarahan leikkaamisella. Nuo asiat juuri ovat homeopaattista talouspolitiikkaa, jonka vaikutus kokonaistalouteen on sama kuin olisi hallituksen kuukauden paastolla ennen puoliväliriihtä.

Kolmas fakta on se, että julkiset menot on edelleen mitoitettu tuolle kymmenen vuoden takaiselle vahvan talouden ja jatkuvan voimakkaan kasvun ajalle. Tai oikeammin senkin jälkeen valtion menot ovat kasvaneet 11 miljardia. Samaan aikaan yhä harvemman nettoveronmaksajan kontolla olevat tulot ovat kasvaneet vain 5 miljardia, vaikka veroja on korotettu reippaasti.

Näiden realiteettien perusteella jokaiselle pitäisi olla päivänselvää, että todellista talouden käännettä ei saa aikaiseksi muuten kuin merkittävillä rakennemuutoksilla. Ja mitä pidempään asiassa vitkutellaan, sitä rajumpia tarvittavat toimenpiteet tulevat olemaan.

Nyt juuri on toki turha odottaa mitään tarvittavia toimenpiteitä, vaalien alusaika on mitä riemukkainta poliittisen homeopatian ja kielilläpuhumisen aikaa. Lausahduksilla ”talouden syöksykierre on nyt taitettu”, ”olemme kääntyneet kasvu-uralle” tai ”lisäleikkauksia ei tarvita” saa kuntavaaleissa ääniä että ropisee. Valitettavasti ne vaan eivät pidä paikkaansa.

]]>
52 http://tuomoluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231299-ihmeparantuminen#comments Kotimaa Huijaus Politiikka Talous Yritys Sat, 11 Feb 2017 10:52:00 +0000 Tuomo Luoma http://tuomoluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231299-ihmeparantuminen
Facebook tienaa mielellään huijauksilla http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230404-facebook-tienaa-mielellaan-huijauksilla <p>Facebook ei edes anna mahdollisuutta ilmiantaa huijauksina esimerkiksi euron luuri huijausmainoksia. Lähin mitä keksin oli muka &quot;raa&#39;an väkivallan ihannointia&quot;, mutta Facebookin yhteisösäännöissä <a href="https://www.facebook.com/communitystandards#criminal-activity">Rikollinen toiminta </a>voi olla mm: &quot;taloudellista vahinkoa ihmisille tai yrityksille&quot;. Lisäksi Facebookin tuessa ei ymmärretä suomea ja jos huijaus on toteutettu suomeksi, vaatisi melkoista vaivannäköä kääntää huijaussivujen teksti.</p><p>Tämä kirjoitus on jatkoa kirjoitukselleni <a href="http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228055-samsung-galaxy-s7-huijaus">Samsung Galaxy S7 -huijaus. </a>Siinä mainos oli hieman erilainen. Se alkuperäinen mainos ei ollut pitkäikäinen. Pian tuli uusi, ensimmäisen kuvan mukainen. Yritin sitä kahdesti poistaa ilmiantamalla, mutta se ei onnistunut. Kolmannessa kuvassa näkyy lopputulos ja palautteeni englanniksi, koska Facebookilla ei ole tukea suomenkielelle. Lyhyesti sanoen syytän siinä Facebookia petoksen avustamisesta. Kovin suurta vahinkoa siitä ei minulle koitunut. Yksi euro meni. Minulla oli kuitenkin pitkään epäilys, että joutuisin maksamaan kympin uudesta luottokortista. En kuitenkaan löytänyt tiliotteestani mitään siihen viittaavaa ja sen kyllä jo olisi pitänyt näkyä. Pankkini siis kärsi minua suuremman vahingon.</p><p>Mainos ei ilmeisesti enää ole aktiivinen. Viimeisin kommentti siihen on päivätty 12.1.2017 ja se julkaistiin 19.12.2016, joten huijaus jatkui ainakin 24 päivää. Mainostajan eli Dog Shopin Facebook-tunnus on selvästi luotu vain huijauksen tueksi.</p><p>Tutkin myös hieman lisää huijauksen toteutustapaa. Sen lisäksi, että eri kohderyhmät iän ja sukupuolen perusteella ohjataan eri sivustoille, sivustot vaihtuvat muutaman tunnin välein ja näppituntumani on, että niitä olisi parikin kymmentä. Joidenkin domain-nimien omistajat tarkistin ja suurin osa on rekisteröity englantiin, mutta osa muka Slovakiaan. Niidenkin tiedoissa puhelinnumeron maakoodi on englannin.</p><p>Koska nuo kaksi viimeistä kuvaa ovat kovin suuria, niin ne voi hakea myös osoitteista:</p><p><a href="http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-15.png" title="http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-15.png">http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-15.png</a></p><p><a href="http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-16.png" title="http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-16.png">http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-16.png</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Facebook ei edes anna mahdollisuutta ilmiantaa huijauksina esimerkiksi euron luuri huijausmainoksia. Lähin mitä keksin oli muka "raa'an väkivallan ihannointia", mutta Facebookin yhteisösäännöissä Rikollinen toiminta voi olla mm: "taloudellista vahinkoa ihmisille tai yrityksille". Lisäksi Facebookin tuessa ei ymmärretä suomea ja jos huijaus on toteutettu suomeksi, vaatisi melkoista vaivannäköä kääntää huijaussivujen teksti.

Tämä kirjoitus on jatkoa kirjoitukselleni Samsung Galaxy S7 -huijaus. Siinä mainos oli hieman erilainen. Se alkuperäinen mainos ei ollut pitkäikäinen. Pian tuli uusi, ensimmäisen kuvan mukainen. Yritin sitä kahdesti poistaa ilmiantamalla, mutta se ei onnistunut. Kolmannessa kuvassa näkyy lopputulos ja palautteeni englanniksi, koska Facebookilla ei ole tukea suomenkielelle. Lyhyesti sanoen syytän siinä Facebookia petoksen avustamisesta. Kovin suurta vahinkoa siitä ei minulle koitunut. Yksi euro meni. Minulla oli kuitenkin pitkään epäilys, että joutuisin maksamaan kympin uudesta luottokortista. En kuitenkaan löytänyt tiliotteestani mitään siihen viittaavaa ja sen kyllä jo olisi pitänyt näkyä. Pankkini siis kärsi minua suuremman vahingon.

Mainos ei ilmeisesti enää ole aktiivinen. Viimeisin kommentti siihen on päivätty 12.1.2017 ja se julkaistiin 19.12.2016, joten huijaus jatkui ainakin 24 päivää. Mainostajan eli Dog Shopin Facebook-tunnus on selvästi luotu vain huijauksen tueksi.

Tutkin myös hieman lisää huijauksen toteutustapaa. Sen lisäksi, että eri kohderyhmät iän ja sukupuolen perusteella ohjataan eri sivustoille, sivustot vaihtuvat muutaman tunnin välein ja näppituntumani on, että niitä olisi parikin kymmentä. Joidenkin domain-nimien omistajat tarkistin ja suurin osa on rekisteröity englantiin, mutta osa muka Slovakiaan. Niidenkin tiedoissa puhelinnumeron maakoodi on englannin.

Koska nuo kaksi viimeistä kuvaa ovat kovin suuria, niin ne voi hakea myös osoitteista:

http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-15.png

http://raimokoski.com/us/Samsung-huijaus-16.png

]]>
4 http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230404-facebook-tienaa-mielellaan-huijauksilla#comments Facebook Huijaus Sun, 29 Jan 2017 17:36:11 +0000 Raimo Koski http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230404-facebook-tienaa-mielellaan-huijauksilla
Korruptio on kytköksissä tuulivoima tukeen http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229793-korruptio-on-kytkoksissa-tuulivoima-tukeen <p>Alkaisiko jo pikkuhiljaa korruptiovyyhti purkautumaan, mediassa on nyt sen suuntaisia kirjoituksia, se olisi erinomainen asia. Liikaa on saatu ympäristövahinkoa aikaan tuulivoimaloilla, ja yleistä etua vahingoitettu oman edun ottamisessa. Nyt se on mennyt jo liian härskiksi, - nyt olisi oikea aika lopettaa korruption suosiminen.</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Korruption ytimessä on latinan kantasanan corrumpere sisältämä ajatus ihmisen ja erityisesti hänen luonteensa turmelemisesta ja henkisestä rappiosta. Olennaista on vallan tai vaikutusvallan käyttäminen väärin, epäeettisesti, jopa lainvastaisesti tai rikollisesti.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Tutuimpia toimintatapoja ovat ehkä lahjominen, luottamuksellisen tiedon väärinkäyttö, kartellit, jonkun henkilön tai henkilöpiirin suosiminen eri muodoissaan ja usein vastavuoroisesti. Esimerkkeinä tästä ovat nepotismi, sisäpiirikaupat, laiton vaalirahoitus, nimitykset, virka-aseman väärinkäyttö ja työsyrjintä sekä muu epäasiallinen verkottuminen. Toimintasektori puolestaan voi olla yksityinen tai julkinen.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/jQJCEabTl.html.stx" target="_blank">http://vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/jQJCEabTl.html.stx</a></p><p>&nbsp;</p><p>STY mainostaa sivuillaan: &quot;Kuntapäättäjät ovat tyytyväisiä kunnissa toteutettuihin tuulivoimahankkeisiin&quot;, - tuulivoiman syöttötariffi/takuuhinta valtion takuulla on Euroopan paras bisnes. Sähköntuotantoon tuulivoima on haitta, terveys- ja ympäristöhaitan lisäksi.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://www.tuulivoimayhdistys.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/2722/kuntapaattajat_ovat_tyytyvaisia_kunnissa_toteutettuihin_tuulivoimahankkeisiin" target="_blank">http://www.tuulivoimayhdistys.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/2722/kuntapaattajat_ovat_tyytyvaisia_kunnissa_toteutettuihin_tuulivoimahankkeisiin</a></p><p>&nbsp;</p><p>Jos sama kysely olisi tehty esim. 2013 kuntapäättäjille, niin veikkaan että kuntapäättäjien ja virkamiesten keskuudessa tyytyväisyys tuulivoimaan olisi ollut lähes 100 %. Niin kovaa oli propaganda ja hypetys tuulivoimasta joka suunnalta, ministeriöiden, maakuntaliittojen, kuntien, STY:n MTK:n, hanketoimijoiden jne. jne. taholta.</p><p>&nbsp;</p><p>Seminaareja järjestettiin tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi, puhujina kiersi ministerit Tarasti ja Pekkarinen, he olivat yleisömagneetteja tilaisuuksissa, tietysti hanketoimijat jakoivat oman näkemyksensä joka tilaisuudessa. STY, MTK pitivät vielä erikseen maanviljelijöille suunnattuja tilaisuuksia, joissa luvattiin tuulivoimalan tuovan maa- metsätilalle parhaan tuoton valtion takuulla.</p><p>&nbsp;</p><p>Ei Porissakaan päättäjät itse omaa töppäystään tuulivoimala-alueen kaavoituksessa koskaan myönnä, jos sitä kysellään ratkaisun tehneiltä henkilöiltä. Itse tuulivoimalat rakentanut S-ryhmän Tuuliwatti Oy taas puolusti rakentamistaan kaupungin hyväksymällä kaavalla joka tarjosi rakennuspaikan ja luvat liian lähelle asutusta. Samoilla tavoitteilla virheitä tehneet puolustavat toinen toisiaan, ei siihen mitään tutkimusta tarvita. Voidaan vaan todeta päätökset tehneiden omatunnosta, ja myös rakentajien lupauksista ja niiden pettämisestä: <strong>omatunto on puhdas, - sitä ei koskaan käytetty</strong>.&nbsp;</p><p>Jokainen kyllä tietää ja tuntee mikä on oikein tai väärin, mutta jos on saatu mahdollisuus tehdä bisnestä tuulisähkön myynnillä ilman riskiä hyvällä voitolla ja valtion takuulla, niin lobbaus on loppuun asti onnistunut ja korruption hedelmät poimitaan talteen.</p><p>&nbsp;</p><p>Bisneksen toteuttamisen esteenä ovat olleet ne ihmiset joiden asuntojen lähelle nämä &quot;puistot&quot; suunniteltiin rakennettavaksi. Kritiikki on yritetty hiljentää jos jonkinnäköisellä mustamaalauksella ja henkilöön menevällä pilkalla. Valituksilla on kuitenkin pahimmat töppäykset estetty, ja julkista rahaa on säästynyt tärkeämpiin hankkeisiin.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Professori Pekka Viljanen kirjoittaa eläkkeelle siirtymisen jälkeen ja&nbsp;&nbsp;toteaa, että kyse voi olla myös &rdquo;palvelus palveluksesta&rdquo; -politiikasta. Välttämättä rahaa ei vaihdu, mutta osapuolille syntyy &rdquo;suotuisia päätöksiä&rdquo;, jotka tuottavat taloudellista hyötyä.</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;VIRKARIKOSPROFESSORI tähdentää, että kun hallinto-oikeudet kumoavat kuntien päätöksiä muotovirheen perusteella, se ei tarkoita sitä, että ne olisivat hyväksyneet päätökset muutoin.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Professori muistuttaa, että hallinto-oikeuksilla ja käräjäoikeuksilla on omat, erilaiset tehtävänsä.</p><p>&nbsp;</p><p>&rdquo;Hallinto-oikeus voi kumota lainvastaisen päätöksen. Mutta se ei voi tuomita päätöksen tekijöitä rangaistukseen päätöksenteossa mahdollisesti tehdyn rikoksen johdosta, eikä se voi velvoittaa korvaamaan rikoksella aiheutettua vahinkoa.&rdquo;</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Rangaistuksen &ndash; ja vahingonkorvauksenkin &ndash; tuomitsee rikoksen perusteella käräjäoikeus.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maksaa-kunta-sossii-luottamusmiehet-toimivat-usein-kyseenalaisesti-vastoin-yleista-etua/?shared=953059-a1fc34ea-1" title="https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maksaa-kunta-sossii-luottamusmiehet-toimivat-usein-kyseenalaisesti-vastoin-yleista-etua/?shared=953059-a1fc34ea-1">https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maksaa-kunta-sossii-luottamusmi...</a></p><p>&nbsp;</p><p>S-ryhmän vihreä kortti on vaikuttanut päättäjien ja professorien tarkoitushakuisiin tutkimustuloksiin ja niiden hyväksikäyttöön. Ilmastonsuojeluverhon suojassa tehdään kovan luokan bisnestä julkisilla tukirahoilla. Hallitus antaa veronmaksajien rahaa avokätisesti yksityisen tuulivoimatuotannon tukemiseen, summa on jo n. 5 miljardia euroa ilman mitään tosiasiallista selvitystä sen ilmastovaikutuksista. Seteliselkärankaiset eivät keinoja kaihda saadakseen itselleen kaikki rahat, suurten huijausten takana ovat jo valmiiksi varakkaat ihmiset. Olisiko ahneus oikea termi, se voi olla myös sairaus, pelihimo vie mukanaan tartunnan saaneet seteliselkärankaiset johtajat ja yksilöt. &quot;Köyhältä puuttuu paljon, mutta ahneelta puuttuu kaikki.&quot; Mitä suurempi huijaus on, sen varmemmin se onnistuu.</p><p>&nbsp;</p><p>Vaikutusvaltaa käytettiin väärin syöttötariffi lain hyväksymisessä. Ympäristöhaittojen jälkien siivoaminen on mahdotonta, ei murskattua kalliota voi enää ennallistaa. Jos jollain puhkesi epilepsia tai joku muu vakava sairaus infraääni altistuksessa, niin ei sitä enää saa parantumaan vaikka muuttaisi tuulivoimaloiden vaikutusalueelta kauas pois.</p><p>&nbsp;</p><p>Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kirjoitti&nbsp;5.10.2015 blogissa:</p><p>&quot;<strong>Korruptiivisen ja rangaistavan toiminnan raja ei sekään ole muuttumaton ja kiveen hakattu</strong>. Aktiivisena eurooppalaisena unilukkarina tässä asiassa on toiminut GRECO (Group of States against Corruption) eli Euroopan neuvoston korruptionvastainen toimielin. Viime vuosina GRECO on suositellut, että Suomi, joka on liittynyt moniin kansainvälisiin lahjonnan torjuntaa koskeviin sopimuksiin,<strong> kriminalisoisi myös vaikutusvallan väärinkäytön</strong>.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p>Entä sitten, mitä haittaa tuulivoimaloista on ollut, miksei media ole nostanut sitä esille otsikoihin. Ihmiset on jätetty oman onnensa nojaan viranomaisten ja päättäjien toimesta. - &quot;Kyselytutkimuksien mukaan ei ole ongelmia&quot;, kaikki on hyvin ja rahaa palaa, lopulta petos päättyy katastrofiin, kun siitä ei välitetty ajoissa. Kuka tutkii? mitkä ovat tutkimuksien tavoitteet? jätetäänkö piiloon&nbsp;esteellisyys, korruptio, nepotismi, vai käytetäänkö rehellisesti järeämpää puolueetonta tutkimusta huijauksen lopettamiseksi. Moraali kuuluu osana myös suuremman teollisuuden toimintaan.</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Tällä hetkellä tiedossani on 300 perhettä, jotka ovat joutuneet lähtemään kotoaan evakkoon tuulivoimapakolaisiksi. Ihmiset ovat sairastuneet voimaloiden käynnistymisten jälkeen. Kaiken lisäksi näille samoille alueille on vielä suunnitteilla satoja tuulivoimaloita. Ei ole ihme, jos kansalaiset, joilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähteä evakkoon, ovat todella vihaisia.&rdquo;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/don-quijotet.html" target="_blank">http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/don-quijotet.html</a></p><p>&nbsp;</p><p>Ei tämä ole mikään manifesti markkinataloutta vastaan. Eettisesti täysin kestävää ja kannattavaa yritystoimintaa on mahdollista tehdä ihan markkinaehtoisesti. Nyt valvonta on pettänyt ja moraaliton toiminta on saanut rehottaa. Näitä suuria huijauksia on jo saatu julkisuuteen, ja syylliset tuomittu.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Alkaisiko jo pikkuhiljaa korruptiovyyhti purkautumaan, mediassa on nyt sen suuntaisia kirjoituksia, se olisi erinomainen asia. Liikaa on saatu ympäristövahinkoa aikaan tuulivoimaloilla, ja yleistä etua vahingoitettu oman edun ottamisessa. Nyt se on mennyt jo liian härskiksi, - nyt olisi oikea aika lopettaa korruption suosiminen.

 

"Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä."

 

"Korruption ytimessä on latinan kantasanan corrumpere sisältämä ajatus ihmisen ja erityisesti hänen luonteensa turmelemisesta ja henkisestä rappiosta. Olennaista on vallan tai vaikutusvallan käyttäminen väärin, epäeettisesti, jopa lainvastaisesti tai rikollisesti."

 

"Tutuimpia toimintatapoja ovat ehkä lahjominen, luottamuksellisen tiedon väärinkäyttö, kartellit, jonkun henkilön tai henkilöpiirin suosiminen eri muodoissaan ja usein vastavuoroisesti. Esimerkkeinä tästä ovat nepotismi, sisäpiirikaupat, laiton vaalirahoitus, nimitykset, virka-aseman väärinkäyttö ja työsyrjintä sekä muu epäasiallinen verkottuminen. Toimintasektori puolestaan voi olla yksityinen tai julkinen."

 

http://vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/jQJCEabTl.html.stx

 

STY mainostaa sivuillaan: "Kuntapäättäjät ovat tyytyväisiä kunnissa toteutettuihin tuulivoimahankkeisiin", - tuulivoiman syöttötariffi/takuuhinta valtion takuulla on Euroopan paras bisnes. Sähköntuotantoon tuulivoima on haitta, terveys- ja ympäristöhaitan lisäksi. 

 

http://www.tuulivoimayhdistys.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/2722/kuntapaattajat_ovat_tyytyvaisia_kunnissa_toteutettuihin_tuulivoimahankkeisiin

 

Jos sama kysely olisi tehty esim. 2013 kuntapäättäjille, niin veikkaan että kuntapäättäjien ja virkamiesten keskuudessa tyytyväisyys tuulivoimaan olisi ollut lähes 100 %. Niin kovaa oli propaganda ja hypetys tuulivoimasta joka suunnalta, ministeriöiden, maakuntaliittojen, kuntien, STY:n MTK:n, hanketoimijoiden jne. jne. taholta.

 

Seminaareja järjestettiin tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi, puhujina kiersi ministerit Tarasti ja Pekkarinen, he olivat yleisömagneetteja tilaisuuksissa, tietysti hanketoimijat jakoivat oman näkemyksensä joka tilaisuudessa. STY, MTK pitivät vielä erikseen maanviljelijöille suunnattuja tilaisuuksia, joissa luvattiin tuulivoimalan tuovan maa- metsätilalle parhaan tuoton valtion takuulla.

 

Ei Porissakaan päättäjät itse omaa töppäystään tuulivoimala-alueen kaavoituksessa koskaan myönnä, jos sitä kysellään ratkaisun tehneiltä henkilöiltä. Itse tuulivoimalat rakentanut S-ryhmän Tuuliwatti Oy taas puolusti rakentamistaan kaupungin hyväksymällä kaavalla joka tarjosi rakennuspaikan ja luvat liian lähelle asutusta. Samoilla tavoitteilla virheitä tehneet puolustavat toinen toisiaan, ei siihen mitään tutkimusta tarvita. Voidaan vaan todeta päätökset tehneiden omatunnosta, ja myös rakentajien lupauksista ja niiden pettämisestä: omatunto on puhdas, - sitä ei koskaan käytetty

Jokainen kyllä tietää ja tuntee mikä on oikein tai väärin, mutta jos on saatu mahdollisuus tehdä bisnestä tuulisähkön myynnillä ilman riskiä hyvällä voitolla ja valtion takuulla, niin lobbaus on loppuun asti onnistunut ja korruption hedelmät poimitaan talteen.

 

Bisneksen toteuttamisen esteenä ovat olleet ne ihmiset joiden asuntojen lähelle nämä "puistot" suunniteltiin rakennettavaksi. Kritiikki on yritetty hiljentää jos jonkinnäköisellä mustamaalauksella ja henkilöön menevällä pilkalla. Valituksilla on kuitenkin pahimmat töppäykset estetty, ja julkista rahaa on säästynyt tärkeämpiin hankkeisiin. 

 

Professori Pekka Viljanen kirjoittaa eläkkeelle siirtymisen jälkeen ja  toteaa, että kyse voi olla myös ”palvelus palveluksesta” -politiikasta. Välttämättä rahaa ei vaihdu, mutta osapuolille syntyy ”suotuisia päätöksiä”, jotka tuottavat taloudellista hyötyä.

 

"VIRKARIKOSPROFESSORI tähdentää, että kun hallinto-oikeudet kumoavat kuntien päätöksiä muotovirheen perusteella, se ei tarkoita sitä, että ne olisivat hyväksyneet päätökset muutoin."

 

"Professori muistuttaa, että hallinto-oikeuksilla ja käräjäoikeuksilla on omat, erilaiset tehtävänsä.

 

”Hallinto-oikeus voi kumota lainvastaisen päätöksen. Mutta se ei voi tuomita päätöksen tekijöitä rangaistukseen päätöksenteossa mahdollisesti tehdyn rikoksen johdosta, eikä se voi velvoittaa korvaamaan rikoksella aiheutettua vahinkoa.”

 

"Rangaistuksen – ja vahingonkorvauksenkin – tuomitsee rikoksen perusteella käräjäoikeus."

 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maksaa-kunta-sossii-luottamusmiehet-toimivat-usein-kyseenalaisesti-vastoin-yleista-etua/?shared=953059-a1fc34ea-1

 

S-ryhmän vihreä kortti on vaikuttanut päättäjien ja professorien tarkoitushakuisiin tutkimustuloksiin ja niiden hyväksikäyttöön. Ilmastonsuojeluverhon suojassa tehdään kovan luokan bisnestä julkisilla tukirahoilla. Hallitus antaa veronmaksajien rahaa avokätisesti yksityisen tuulivoimatuotannon tukemiseen, summa on jo n. 5 miljardia euroa ilman mitään tosiasiallista selvitystä sen ilmastovaikutuksista. Seteliselkärankaiset eivät keinoja kaihda saadakseen itselleen kaikki rahat, suurten huijausten takana ovat jo valmiiksi varakkaat ihmiset. Olisiko ahneus oikea termi, se voi olla myös sairaus, pelihimo vie mukanaan tartunnan saaneet seteliselkärankaiset johtajat ja yksilöt. "Köyhältä puuttuu paljon, mutta ahneelta puuttuu kaikki." Mitä suurempi huijaus on, sen varmemmin se onnistuu.

 

Vaikutusvaltaa käytettiin väärin syöttötariffi lain hyväksymisessä. Ympäristöhaittojen jälkien siivoaminen on mahdotonta, ei murskattua kalliota voi enää ennallistaa. Jos jollain puhkesi epilepsia tai joku muu vakava sairaus infraääni altistuksessa, niin ei sitä enää saa parantumaan vaikka muuttaisi tuulivoimaloiden vaikutusalueelta kauas pois.

 

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kirjoitti 5.10.2015 blogissa:

"Korruptiivisen ja rangaistavan toiminnan raja ei sekään ole muuttumaton ja kiveen hakattu. Aktiivisena eurooppalaisena unilukkarina tässä asiassa on toiminut GRECO (Group of States against Corruption) eli Euroopan neuvoston korruptionvastainen toimielin. Viime vuosina GRECO on suositellut, että Suomi, joka on liittynyt moniin kansainvälisiin lahjonnan torjuntaa koskeviin sopimuksiin, kriminalisoisi myös vaikutusvallan väärinkäytön."

 

Entä sitten, mitä haittaa tuulivoimaloista on ollut, miksei media ole nostanut sitä esille otsikoihin. Ihmiset on jätetty oman onnensa nojaan viranomaisten ja päättäjien toimesta. - "Kyselytutkimuksien mukaan ei ole ongelmia", kaikki on hyvin ja rahaa palaa, lopulta petos päättyy katastrofiin, kun siitä ei välitetty ajoissa. Kuka tutkii? mitkä ovat tutkimuksien tavoitteet? jätetäänkö piiloon esteellisyys, korruptio, nepotismi, vai käytetäänkö rehellisesti järeämpää puolueetonta tutkimusta huijauksen lopettamiseksi. Moraali kuuluu osana myös suuremman teollisuuden toimintaan.

 

"Tällä hetkellä tiedossani on 300 perhettä, jotka ovat joutuneet lähtemään kotoaan evakkoon tuulivoimapakolaisiksi. Ihmiset ovat sairastuneet voimaloiden käynnistymisten jälkeen. Kaiken lisäksi näille samoille alueille on vielä suunnitteilla satoja tuulivoimaloita. Ei ole ihme, jos kansalaiset, joilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähteä evakkoon, ovat todella vihaisia.”

 

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/don-quijotet.html

 

Ei tämä ole mikään manifesti markkinataloutta vastaan. Eettisesti täysin kestävää ja kannattavaa yritystoimintaa on mahdollista tehdä ihan markkinaehtoisesti. Nyt valvonta on pettänyt ja moraaliton toiminta on saanut rehottaa. Näitä suuria huijauksia on jo saatu julkisuuteen, ja syylliset tuomittu.

]]>
14 http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229793-korruptio-on-kytkoksissa-tuulivoima-tukeen#comments Huijaus Korruptio Tuulisähkön syöttötariffi Ympäristönsuojelu Thu, 19 Jan 2017 16:24:13 +0000 Hannu Aro http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229793-korruptio-on-kytkoksissa-tuulivoima-tukeen
Vanhan vallan suhmurointi ja Guggenheim http://jaso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225478-vanhan-vallan-suhmurointi-ja-guggenheim <p>Mä en normaalisti politiikasta suutu. Saatan hermostua mutta en tee silti äkkipikaisia päätöksiä/kannanottoja mut nyt vituttaa sen verran että täältä pesee:</p><p>1) Guggenheimille on kansan osalta sanottu jo monta kertaa ei kyselyn ja äänestämisen avulla. Jos Helsingin kaupungin päättäjät kuten esim. Vihreät - De Gröna , Kokoomus , RKP yms. vanhan edustuksellisen demokratian tunkkaisia arvoja edustavat puolueet runttaavat tämän läpi niin se on kuin keskisormi Helsingin asukkaille päin naamaa.</p><p>2) Jos rahoittajina on valtion omistamia yhtiöitä niin silloin valtio osallistuu rahoitukseen! Sipilä, Orpo ja takinkäännön epävirallisen suomenennätyksen omistava Soini valehteli!</p><p>Juuri tämän takia liityin <a class="profileLink" href="https://www.facebook.com/Piraattipuolue/">Piraattipuolue</a>eseen. Vanhat puolueet eivät edusta kansaa aidoimmillaan vaan suhmuroivia businessmiehiä ja omia etujaan edustuksellisen demokratian avulla. Jos äänestämäni edustaja olisi kaupunginvaltuustossa ja runttaisi tämän läpi niin ottaisin ääneni samantien pois!</p><p>Tarvitaan muutosta ja tätä piraattipuolue edustaa mm. ajamalla kansalaisille suurempia vaikutusmahdollisuuksia päätöksentekoon. Mutta minkäs sille mahtaa. Ihmiset ovat nämä vanhat puolueet äänestäneet valtaan. Toivottavasti seuraavissa vaaleissa otetaan Islannista oppia ja laitetaan vanhat puolueet vaihtoon.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Mä en normaalisti politiikasta suutu. Saatan hermostua mutta en tee silti äkkipikaisia päätöksiä/kannanottoja mut nyt vituttaa sen verran että täältä pesee:

1) Guggenheimille on kansan osalta sanottu jo monta kertaa ei kyselyn ja äänestämisen avulla. Jos Helsingin kaupungin päättäjät kuten esim. Vihreät - De Gröna , Kokoomus , RKP yms. vanhan edustuksellisen demokratian tunkkaisia arvoja edustavat puolueet runttaavat tämän läpi niin se on kuin keskisormi Helsingin asukkaille päin naamaa.

2) Jos rahoittajina on valtion omistamia yhtiöitä niin silloin valtio osallistuu rahoitukseen! Sipilä, Orpo ja takinkäännön epävirallisen suomenennätyksen omistava Soini valehteli!

Juuri tämän takia liityin Piraattipuolueeseen. Vanhat puolueet eivät edusta kansaa aidoimmillaan vaan suhmuroivia businessmiehiä ja omia etujaan edustuksellisen demokratian avulla. Jos äänestämäni edustaja olisi kaupunginvaltuustossa ja runttaisi tämän läpi niin ottaisin ääneni samantien pois!

Tarvitaan muutosta ja tätä piraattipuolue edustaa mm. ajamalla kansalaisille suurempia vaikutusmahdollisuuksia päätöksentekoon. Mutta minkäs sille mahtaa. Ihmiset ovat nämä vanhat puolueet äänestäneet valtaan. Toivottavasti seuraavissa vaaleissa otetaan Islannista oppia ja laitetaan vanhat puolueet vaihtoon.

]]>
0 http://jaso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225478-vanhan-vallan-suhmurointi-ja-guggenheim#comments Edustuksellinen demokratia Guggenheim Huijaus Kansanaäänestys Thu, 03 Nov 2016 15:43:27 +0000 Jani Somero http://jaso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225478-vanhan-vallan-suhmurointi-ja-guggenheim
IN - Leluilla ja lapsilla hankittua sympatiaa - mikä motivoi avustusretkille? http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224801-in-leluilla-ja-lapsilla-hankittua-sympatiaa-mika-motivoi-avustusretkille <p>Uutisiin <a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102122496837_uu.shtml">ponnahti</a> aiheellisesti pieni &ndash; suuri asiakokonaisuus, jonka ulottuvuus on koskettavampi kuin lelut. Orpolapset ovat herättävää inhimillisyyttä ja karkea keino saavuttaa omia itsekkäitä tavoitteita. Entä media ~ <a href="http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476941970795">http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476941970795</a> &ndash; mihin ansaan ja juoneen se sekoitti itsensä?</p><p>&nbsp;</p><p><em>Kommentti toisaalla</em> &hellip; &rdquo; &hellip; Mitähän tähän sanoisi? Onko mediaa Suomessa pidetty manipulaation äänitorvena? Entä pidetäänkö sitä muidenkin kautta edelleen - tarkoitushakuisesti ja yksipuolisesti. Kukahan tutkisi ja selvittäisi? Ovatko toimittajat hyvänahkaisia hölmöjä, vai sitten niin lööppikipeitä, etteivät aina jaksa tarkistaa tiedon lähteitä. Kuinka paljon media syytääkään puppua lukijoilleen? &hellip; &rdquo;</p><p>Linkki ~ <a href="http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476942210831">http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476942210831</a> &ndash; [HS] Lelusalakuljettaja <strong>Rami Adham</strong>&rsquo; in <a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102122496285_uu.shtml">seikkailut</a>.</p><p>&nbsp;</p><p><em>Jatkokommentti toisaalta</em> &hellip; &rdquo;... Korjaussarja höynäytykseen, vai kaksoisagentin tuplahöynäytys, jossa kostettiin jotain ja mustamaalattiin alkuperäinen. Mene ja tiedä. Paras asia tässä lienee se, että media tunnusti, ettei mahdollisesti kaikki heidän kirjoittamansa pidä edes lainkaan paikkansa! &hellip; &rdquo;</p><p>Linkki ~ <a href="http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476941970795">http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476941970795</a> &ndash; [HS] Pettikö näkökulma?</p><p>&nbsp;</p><p><em>Edelleen kommentti</em> &hellip; &rdquo;&hellip; Hätkähdyttävä ennakoimisen paikka - lukijoille ja meidän asenteille toimittajuutta kohtaan. Herää kysymys kuinka paljon mediassa on naivia ajattelua, tietoista tai tiedostamatonta - itsekritiikitöntä lööppimetsästystä &quot;hyvän jutun&quot; kipeytenä?</p><p>Entä, jos tuo lööppimetsästys ulottuu paljon suurempiin maailmanpolitiikan isoihin kuviin tai vaikkapa meidän kotoisiin kansakuntaa laajemmin koskeviin asiatekijöihin! Onko mediasta tulossa markkinatemmellyskenttä, jossa koetetaan toimittajina olla toistaan nokkelampia ja vainuherkempiä, jolloin &quot;omasuoja&quot; tarkoitushakuisuuden osalta rapautuu? &hellip; &rdquo; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Media perässä hiihti itsensä lööppiansaan</strong></p><p>Lukijat ovat median ansaintalogistiikan tärkeä elementti. Lukijat eivät vain tilaa aviiseja tai kytkeydy rahalla nettilehtiin, vaan tuovat mainostajia. Media elää mainostajista. Tämä asia on jylisevästi kirjoitettu toimittajien työseinätauluihin. Kuka/ ketkä määräävät mediassa mitä kirjoitetaan? Entä median käynnistämä <a href="http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html">informaatiosota</a>?</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Toimittajat käyvät kisaa lööpeistä ja teksteistä </strong></p><p>Kenellä räväkin, hätkähdyttävin, koskettavin ja rujoin ingressi lööppeineen *; se saa lukijat innostumaan ja erilaiset, varsinkin nettijulkaisujen seurantajärjestelmät asettavat ranking-listoilla toimittajat johonkin järjestyksen. Joku on aina ykkönen ja muut perässä. Tämä laittaa toimittajat lujille &ndash; ovat ikään kuin tulospalkkauksen uhreja avausklikkauksiin ja kaunis koulussa opittu toimittajanvapaus on taaksejäänyttä idealismia.</p><p>&hellip;</p><p>|* <em>Esimerkki aihealueesta, joka saa lööpit hehkumaan ja kirkumaan</em> ~ <a href="http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/media-tuntuu-kiihdyttavan-natotustaan.html">http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/media-tuntuu-kiihdyttavan-natotustaan.html</a> - <em>Tästä aihealueesta ja lietsotusta Venäjän uhasta tulee myöhemmin oma IN &ndash; kirjoitus</em>.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Miten paljon toimittajat tunnustavat rahan voiman ja miten se näkyy uutisoinnissa? </strong></p><p>Tämän salaisuuden pinnalle lukijat ovat nyt päässeet ja nyt on alkamassa pudotuspeli, sillä huonot autonasentajatkaan eivät saa asiakkaita, kuten eivät osaamattomat lehtien puhelinmyyjät tilauksia.</p><p>Ajoivatko toimittajat itsensä ansaan ja ylösnousu voi ottaa aikansa ja paluu toimituksellisuuden idealismiin ylevästä riippumattomasta uutisoinnista lahjomattomuuden piiriin &ndash; lukijoiden hyväksi ja eduksi, ottanee aikaa vieläkin kauemmin.</p><p><em>Moraali</em> &ndash; mihin katosi tutkinnallinen, epäilevä ja kriittinen suhde tietolähteeseen &ndash; ja mihin unohtui taustoitus, se ehkä tärkein toimittajaominaisuus. Toimittaja on edelleen tärkeä yhteiskunnan osanen, kunnes kansalaisten suoramedia valtaa kaikki &rdquo;niemen notkot ja saarelmat&rdquo; &ndash; ei nyt sentään, toimittajakin on ihminen!</p><p>&hellip;</p><p><strong>EKSTRA</strong>&nbsp;<strong>-&nbsp;<em>Kritiikkisäveltäjä</em>, mitä se on?</strong><br /><br />Tämä uusi &rdquo;ammattiryhmä&rdquo; perustuu suureen määrään kansalaisia, joilla on kyky sukeltautua tietomaailmaan, tietovarastoihin, kansalaistietovirtoihin ja muodostaa uusia näkökulmia kritiikin sävelin &ndash; kyseenalaistamaan miltei tiedon kuin tiedon, sillä totuutta ei absoluuttisena ilmiönä ole olemassa; on vain yleisesti enemmistön hyväksymä näkymä, vaikka &rdquo;viisas tietäjä&rdquo; sanoisi mitä tahansa.&nbsp;<br /><br />Nyt on kysymys kritiikistä, joka on saatava ylätasolle, patoamaan luulojen, arvailujen ja varsinaisten manipulaatioiden järkyttäjäksi &ndash; kansalaisvoima yhtenäisenä ilmiönä voi luoda kilpailutilanteessa vahvan asiakriittisyyden aseman &ndash; nujertamaan nyt vellovan &rdquo;älämölötyksen&rdquo;, usein ilman mitään todisteita, perusteluja, ainoastaan haukahtelu mielessä. Kansa vastaa usein: &rdquo;<em>Puhu sinä, minä pidän hevosta</em>&rdquo; tai &rdquo;<em>ne ovat eri miehet, jotka ruumiita pesee, ja ne, jotka niitä tekevät</em>&rdquo;.</p><p>&nbsp;</p><p>Ilkka Luoma</p><p><em>Kansalaiskirjoittaja Helsingistä</em></p><p>&hellip;</p><p>AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 90013</p><p><strong>DOC</strong> Leluilla ja lapsilla hankittua sympatiaa_21102016 &ndash; Microsoft Word Starter</p><p><strong>PVM</strong> 21102016</p><p>&nbsp;</p><p>|576|</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Uutisiin ponnahti aiheellisesti pieni – suuri asiakokonaisuus, jonka ulottuvuus on koskettavampi kuin lelut. Orpolapset ovat herättävää inhimillisyyttä ja karkea keino saavuttaa omia itsekkäitä tavoitteita. Entä media ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476941970795 – mihin ansaan ja juoneen se sekoitti itsensä?

 

Kommentti toisaalla … ” … Mitähän tähän sanoisi? Onko mediaa Suomessa pidetty manipulaation äänitorvena? Entä pidetäänkö sitä muidenkin kautta edelleen - tarkoitushakuisesti ja yksipuolisesti. Kukahan tutkisi ja selvittäisi? Ovatko toimittajat hyvänahkaisia hölmöjä, vai sitten niin lööppikipeitä, etteivät aina jaksa tarkistaa tiedon lähteitä. Kuinka paljon media syytääkään puppua lukijoilleen? … ”

Linkki ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476942210831 – [HS] Lelusalakuljettaja Rami Adham’ in seikkailut.

 

Jatkokommentti toisaalta … ”... Korjaussarja höynäytykseen, vai kaksoisagentin tuplahöynäytys, jossa kostettiin jotain ja mustamaalattiin alkuperäinen. Mene ja tiedä. Paras asia tässä lienee se, että media tunnusti, ettei mahdollisesti kaikki heidän kirjoittamansa pidä edes lainkaan paikkansa! … ”

Linkki ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476941970795 – [HS] Pettikö näkökulma?

 

Edelleen kommentti … ”… Hätkähdyttävä ennakoimisen paikka - lukijoille ja meidän asenteille toimittajuutta kohtaan. Herää kysymys kuinka paljon mediassa on naivia ajattelua, tietoista tai tiedostamatonta - itsekritiikitöntä lööppimetsästystä "hyvän jutun" kipeytenä?

Entä, jos tuo lööppimetsästys ulottuu paljon suurempiin maailmanpolitiikan isoihin kuviin tai vaikkapa meidän kotoisiin kansakuntaa laajemmin koskeviin asiatekijöihin! Onko mediasta tulossa markkinatemmellyskenttä, jossa koetetaan toimittajina olla toistaan nokkelampia ja vainuherkempiä, jolloin "omasuoja" tarkoitushakuisuuden osalta rapautuu? … ”                                          

 

Media perässä hiihti itsensä lööppiansaan

Lukijat ovat median ansaintalogistiikan tärkeä elementti. Lukijat eivät vain tilaa aviiseja tai kytkeydy rahalla nettilehtiin, vaan tuovat mainostajia. Media elää mainostajista. Tämä asia on jylisevästi kirjoitettu toimittajien työseinätauluihin. Kuka/ ketkä määräävät mediassa mitä kirjoitetaan? Entä median käynnistämä informaatiosota?

 

Toimittajat käyvät kisaa lööpeistä ja teksteistä

Kenellä räväkin, hätkähdyttävin, koskettavin ja rujoin ingressi lööppeineen *; se saa lukijat innostumaan ja erilaiset, varsinkin nettijulkaisujen seurantajärjestelmät asettavat ranking-listoilla toimittajat johonkin järjestyksen. Joku on aina ykkönen ja muut perässä. Tämä laittaa toimittajat lujille – ovat ikään kuin tulospalkkauksen uhreja avausklikkauksiin ja kaunis koulussa opittu toimittajanvapaus on taaksejäänyttä idealismia.

|* Esimerkki aihealueesta, joka saa lööpit hehkumaan ja kirkumaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/media-tuntuu-kiihdyttavan-natotustaan.html - Tästä aihealueesta ja lietsotusta Venäjän uhasta tulee myöhemmin oma IN – kirjoitus.

 

Miten paljon toimittajat tunnustavat rahan voiman ja miten se näkyy uutisoinnissa?

Tämän salaisuuden pinnalle lukijat ovat nyt päässeet ja nyt on alkamassa pudotuspeli, sillä huonot autonasentajatkaan eivät saa asiakkaita, kuten eivät osaamattomat lehtien puhelinmyyjät tilauksia.

Ajoivatko toimittajat itsensä ansaan ja ylösnousu voi ottaa aikansa ja paluu toimituksellisuuden idealismiin ylevästä riippumattomasta uutisoinnista lahjomattomuuden piiriin – lukijoiden hyväksi ja eduksi, ottanee aikaa vieläkin kauemmin.

Moraali – mihin katosi tutkinnallinen, epäilevä ja kriittinen suhde tietolähteeseen – ja mihin unohtui taustoitus, se ehkä tärkein toimittajaominaisuus. Toimittaja on edelleen tärkeä yhteiskunnan osanen, kunnes kansalaisten suoramedia valtaa kaikki ”niemen notkot ja saarelmat” – ei nyt sentään, toimittajakin on ihminen!

EKSTRA Kritiikkisäveltäjä, mitä se on?

Tämä uusi ”ammattiryhmä” perustuu suureen määrään kansalaisia, joilla on kyky sukeltautua tietomaailmaan, tietovarastoihin, kansalaistietovirtoihin ja muodostaa uusia näkökulmia kritiikin sävelin – kyseenalaistamaan miltei tiedon kuin tiedon, sillä totuutta ei absoluuttisena ilmiönä ole olemassa; on vain yleisesti enemmistön hyväksymä näkymä, vaikka ”viisas tietäjä” sanoisi mitä tahansa. 

Nyt on kysymys kritiikistä, joka on saatava ylätasolle, patoamaan luulojen, arvailujen ja varsinaisten manipulaatioiden järkyttäjäksi – kansalaisvoima yhtenäisenä ilmiönä voi luoda kilpailutilanteessa vahvan asiakriittisyyden aseman – nujertamaan nyt vellovan ”älämölötyksen”, usein ilman mitään todisteita, perusteluja, ainoastaan haukahtelu mielessä. Kansa vastaa usein: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” tai ”ne ovat eri miehet, jotka ruumiita pesee, ja ne, jotka niitä tekevät”.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 90013

DOC Leluilla ja lapsilla hankittua sympatiaa_21102016 – Microsoft Word Starter

PVM 21102016

 

|576|

]]>
2 http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224801-in-leluilla-ja-lapsilla-hankittua-sympatiaa-mika-motivoi-avustusretkille#comments Aleppo Huijaus Hyväntekeväisyys Lelusalakuljettaja Rami Adham Fri, 21 Oct 2016 19:03:11 +0000 Ilkka Luoma http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224801-in-leluilla-ja-lapsilla-hankittua-sympatiaa-mika-motivoi-avustusretkille
EU aikoo perustaa "superliittovaltion" - ja muuta paskapuhetta http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219286-eu-aikoo-perustaa-superliittovaltion-ja-muuta-paskapuhetta <p>Brexitiä ajaneet brittitabloidit (ja mm. monet suomalaiset rajakit ja persut) ovat nyt näemmä rummuttaneet, että &quot;EU AIKOO PERUSTAA SUPERLIITTOVALTION&quot;.</p><p>Kyseessä onkin oikein mallikas esimerkki disinformaation leviämisestä.</p><p>The Sun väittää, että jäsenmaiden omat armeijat lakkautettaisiin, ja viittaa Daily Expressin &quot;näkemään&quot; dokumenttiin. Daily Express taas viittaa Puolan televisioon, ja ilmaisee suunnitelman &quot;herättäneen paniikkia&quot; puolalaisten keskuudessa, he kun ovat &quot;perinteinen liittolaisemme taistelussa federalismia vastaan&quot;.</p><p>Sylttytehdas ei lopulta ole kovin kaukana, riittää kun katsoo Telewizja Polskan etusivulta mikä otsikko sisältää sanan &quot;super&quot;.</p><p>Elikkäs <a href="http://www.tvp.info/25939587/europejskie-superpanstwo-zobacz-oryginalny-dokument">tässä</a> olisi se &quot;vuodettu&quot; Raskan ja Saksan ulkoministereiden kannanotto alkuperäisen julkaisijan sivustolla. Puolan oma (EU-kriittinen) ulkoministeri oli sen TV-kanavalle tarjonnut.</p><p>On täysin ymmärrettävää, että brittiläiset EU-kriittiset mediat eivät halua julkaista osaakaan tekstistä itse - sillä silloin paljastuisi, että ne valehtelevat sisällöstä, säveltävät aivan omiaan.<br /><br />Tokikaan tällä ei ole väliä, koska teksti joka tapauksessa julkaistaan tänään ihan virallisestikin. Ja sen jälkeen sitä tuskin kukaan lukee, ja kukaan alkuperäisten höpöjuttujen lukija nyt ei ainakaan näe siitä uutistakaan missään.</p><p><br /><strong>Sanahelinää, kuultu ennenkin</strong></p><p>Kyseessä ei ole mikään virallinen EU-päätös yhtään mistään, vaan ainoastaan lyhyt englanninkielinen visio siitä, miten EU:ta voitaisiin parantaa.</p><p>Enemmän puolustusyhteistyötä (kerran vuodessa kokoontuva turvallisuusneuvosto), enemmän pakolaisyhteistyötä (elikkäs taattaisiin pakolaisille ihmisarvoinen kohtelu Schengen-alueella), enemmän yhteistä rajanvalvontaa (eli FRONTEXiin pantaisiin vähän lisää rahaa).</p><p>Ai niin, ja ketään ei olla pakottamassa liittymään euroon, ja muutenkin jäsenvaltioiden pitäisi antaa enemmän päättää miten paljon haluavat integroitua ja missä tahdissa.</p><p>On se nyt vittu miten paljon joku The Sun edes pystyy valehtelemaan päin lukijoidensa naamaa. &quot;Dodged that bullet&quot; - jooh.</p><p><br /><strong>Mitä EU oikeasti päätti tänään</strong></p><p>Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina 28.6. <a href="http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT+TA+P8-TA-2016-0294+0+DOC+XML+V0%2F%2FFI&amp;language=FI">päätöslauselman</a>, jonka mukaan brittien toivotaan jättävän 50. artiklan mukaisen eroilmoituksensa viimeistään huomenna.</p><p>Parlamentti myös muistuttaa, että Cameronin helmikuussa kiristämät erikoisehdot unionin jäsenyydelle ovat nyt mitättömät, sillä Iso-Britannia on päättänyt lähteä EU:sta ja kansanäänestyksen tulosta täytyy kunnioittaa kuten Cameron itsekin uhosi.</p><p>Uusista suhteista brittilän ja EU:n kanssa voidaan neuvotella vasta sitten, kun eroprosessi on ensin viety päätökseen. Eikä mitään salaisia neuvotteluja enää tulla sallimaan.</p><p><br /><strong>...</strong></p><p>Mitä EU-kriitikot eivät halua sinun tietävän, on että Euroopan unioni pääsi juuri eroon yhdestä ongelmallisimmista jäsenistään. Ja nyt, mitä todennäköisimmin, myös Skotlanti pääsee lopulta pois Lontoon vallan alta - samoin kuin Pohjois-Irlanti.</p><p>Ja kun todellinen ongelmalapsi Englanti myöhemmin hakee jäsenyyttä uudemman kerran, häntä koipien välissä, <strong>meidän</strong> ei tarvitse enää antaa periksi jäsenmaksuasioissa, viisumivapaudessa tai paljon missään muussakaan.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Brexitiä ajaneet brittitabloidit (ja mm. monet suomalaiset rajakit ja persut) ovat nyt näemmä rummuttaneet, että "EU AIKOO PERUSTAA SUPERLIITTOVALTION".

Kyseessä onkin oikein mallikas esimerkki disinformaation leviämisestä.

The Sun väittää, että jäsenmaiden omat armeijat lakkautettaisiin, ja viittaa Daily Expressin "näkemään" dokumenttiin. Daily Express taas viittaa Puolan televisioon, ja ilmaisee suunnitelman "herättäneen paniikkia" puolalaisten keskuudessa, he kun ovat "perinteinen liittolaisemme taistelussa federalismia vastaan".

Sylttytehdas ei lopulta ole kovin kaukana, riittää kun katsoo Telewizja Polskan etusivulta mikä otsikko sisältää sanan "super".

Elikkäs tässä olisi se "vuodettu" Raskan ja Saksan ulkoministereiden kannanotto alkuperäisen julkaisijan sivustolla. Puolan oma (EU-kriittinen) ulkoministeri oli sen TV-kanavalle tarjonnut.

On täysin ymmärrettävää, että brittiläiset EU-kriittiset mediat eivät halua julkaista osaakaan tekstistä itse - sillä silloin paljastuisi, että ne valehtelevat sisällöstä, säveltävät aivan omiaan.

Tokikaan tällä ei ole väliä, koska teksti joka tapauksessa julkaistaan tänään ihan virallisestikin. Ja sen jälkeen sitä tuskin kukaan lukee, ja kukaan alkuperäisten höpöjuttujen lukija nyt ei ainakaan näe siitä uutistakaan missään.


Sanahelinää, kuultu ennenkin

Kyseessä ei ole mikään virallinen EU-päätös yhtään mistään, vaan ainoastaan lyhyt englanninkielinen visio siitä, miten EU:ta voitaisiin parantaa.

Enemmän puolustusyhteistyötä (kerran vuodessa kokoontuva turvallisuusneuvosto), enemmän pakolaisyhteistyötä (elikkäs taattaisiin pakolaisille ihmisarvoinen kohtelu Schengen-alueella), enemmän yhteistä rajanvalvontaa (eli FRONTEXiin pantaisiin vähän lisää rahaa).

Ai niin, ja ketään ei olla pakottamassa liittymään euroon, ja muutenkin jäsenvaltioiden pitäisi antaa enemmän päättää miten paljon haluavat integroitua ja missä tahdissa.

On se nyt vittu miten paljon joku The Sun edes pystyy valehtelemaan päin lukijoidensa naamaa. "Dodged that bullet" - jooh.


Mitä EU oikeasti päätti tänään

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina 28.6. päätöslauselman, jonka mukaan brittien toivotaan jättävän 50. artiklan mukaisen eroilmoituksensa viimeistään huomenna.

Parlamentti myös muistuttaa, että Cameronin helmikuussa kiristämät erikoisehdot unionin jäsenyydelle ovat nyt mitättömät, sillä Iso-Britannia on päättänyt lähteä EU:sta ja kansanäänestyksen tulosta täytyy kunnioittaa kuten Cameron itsekin uhosi.

Uusista suhteista brittilän ja EU:n kanssa voidaan neuvotella vasta sitten, kun eroprosessi on ensin viety päätökseen. Eikä mitään salaisia neuvotteluja enää tulla sallimaan.


...

Mitä EU-kriitikot eivät halua sinun tietävän, on että Euroopan unioni pääsi juuri eroon yhdestä ongelmallisimmista jäsenistään. Ja nyt, mitä todennäköisimmin, myös Skotlanti pääsee lopulta pois Lontoon vallan alta - samoin kuin Pohjois-Irlanti.

Ja kun todellinen ongelmalapsi Englanti myöhemmin hakee jäsenyyttä uudemman kerran, häntä koipien välissä, meidän ei tarvitse enää antaa periksi jäsenmaksuasioissa, viisumivapaudessa tai paljon missään muussakaan.

]]>
48 http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219286-eu-aikoo-perustaa-superliittovaltion-ja-muuta-paskapuhetta#comments Brexit Euroopan unioni Huijaus Populismi Tue, 28 Jun 2016 14:00:30 +0000 Ville Hautakangas http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219286-eu-aikoo-perustaa-superliittovaltion-ja-muuta-paskapuhetta
Julkinen rekisteri tarpeen (vanhuksia) huijaavista (rakennus)yrityksistä http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213993-julkinen-rekisteri-tarpeen-vanhuksia-huijaavista-rakennusyrityksista <p>Korjaus- ja kuluttajaneuvoja ovat ylityöllistettyjä, koska yritykset huijaavat mm. vanhuksia. Professori <strong>Panu Kaila</strong> muistuttaakin <em>HS</em>ssa rakennusfirmojen moraalittomuudesta.</p><p>Vanhusten törkeä huijaaminen on helppoa, sillä he ovat tottuneet luottamaan ihmisiin. <strong>Jokaiselle vanhukselle tarvitaan apuri suojelemaan häntä röyhkeiltä rahastajilta. Lisäksi tarvitaan julkinen rekisteri firmojen koijauksista.</strong> Tilaajien on kyettävä erotettamaan luotettavat yritykset epäluotettavista.</p><p>Muutama esimerkki Jyväskylästä viime kuukausilta. Kaikki koskevat pienituloisten vanhusten kodin remontteja, joita vanhusten auttajana olen joutunut seuraamaan läheltä:</p><p>- Yrittäjät vakuuttavat luotettavuuttaan ja moittivat toistensa ahneutta ja härskiyttä. He vetoavat myötätuntoiseen vanhukseen kertoilemalla laajasti yksityisyrittäjän saamista laskuista, pakollisista vakuutuksista jne.</p><p>- Yrittäjä lupaa tuoda vanhuksen luo tarjoomista, kun hommat aloitetaan. Lupaus ei pidä. Sen sijaan vieraanvaraisuuteen lapsesta asti opetettu vanhus ostaa satojen eurojen edestä paistilihaa ym. herkkuja tarjousten ja sitten töiden tekijöille. Paljon parempaa ruokaa kuin se, mitä hän ostaa itselleen. Remonttimies ihan tilaakin kahvit tarjoomisineen: &rdquo;Huomenna on taas aikaa kahvituntiin.&rdquo;</p><p>- Yrittäjä tuo vanhuksen luo vaimonsa tarjoamaan maksullista siivousta. Vanhus on pikkupojasta asti auttanut kaikkia korvauksetta, erityisesti häntä vanhempia.</p><p>- Yrittäjällä on aikaa udella, pystyykö vanhus siivoamaan ja kykeneekö hän asumaan kodissaan.</p><p>- Vanhus ja hänen apurinsa vaativat kirjallisesti, että ennen putkitöitten aloittamista on perusteellisesti selvitettävä, missä vika on. Hän ei sen kummemmin seuraa, onko selvitys tehty. Hän on tottunut luottamaan ammatti- ja muihin ihmisiin. Selvitys jäåä tekemättä.</p><p>- Useat remonttitarjouksen tekijät yrittävät puhua vanhuksen pyörryksiin. Kymmenientuhansien remontti on muka välttämätön. Niistä satelee kirjallisia tarjouksia. Kunnan korjausneuvoja kieltää vanhusta menemästä lankaan.</p><p>- Tarjouksen tekijä tuo yllättäin pihaan kalliin laitteen ja pyrkii konehuoneeseen asentamaan sitä paikoilleen, vaikka tarjousta ei ole hyväksytty eikä laitetta ole tilattu.</p><p>- Aikataulut eivät pidä. On useita päiviä, joina vanhukset istuvat mihinkään pääsemättä turhaan odottamassa luvattua työmiestä, asentajaa, putkimiestä.</p><p>- Putkimies väittää, että vesikiertoista lattialämmitystä ei enää koskaan saa vanhuksen taloon entiselleen. Parin päivän päästä toisen firman mies palauttaa nopeasti ja helposti vesikierron entiselleen, ja lattia alkaa taas lämmitä.</p><p>- Remonttiliike kertoo, että remontoitavasta huoneesta tyhjennetään myös vaate- ym. kaapit ja huone suljetaan niin, että pölyä ei pääse muualle asuntoon. Ohjeet ja väitteet muuttuvat hetkessä päinvastaiseksi. Lupaukset eivät toteudu. Asukkaiden allergiaoireet pahenevat.</p><p>- Eräs putkifirma tuo paikalle putkipoikia jotka väittävät, että heiltä pyydettyä työtä ei voi tehdä. He jättävät uuden vessanpöntön keskelle eteistä ja häipyvät. Ammattitaitoinen putkimies toisesta firmasta tekee työn nopeasti.</p><p>- Mies, jonka yritykselle urakka on annettu, raivoaa vanhuksen pihassa äänekkäästi putkimiehelle, jonka on hommannut paikalle.</p><p>- Aikataulut lipsuvat, lupauksia ei pidetä. &nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Korjaus- ja kuluttajaneuvoja ovat ylityöllistettyjä, koska yritykset huijaavat mm. vanhuksia. Professori Panu Kaila muistuttaakin HSssa rakennusfirmojen moraalittomuudesta.

Vanhusten törkeä huijaaminen on helppoa, sillä he ovat tottuneet luottamaan ihmisiin. Jokaiselle vanhukselle tarvitaan apuri suojelemaan häntä röyhkeiltä rahastajilta. Lisäksi tarvitaan julkinen rekisteri firmojen koijauksista. Tilaajien on kyettävä erotettamaan luotettavat yritykset epäluotettavista.

Muutama esimerkki Jyväskylästä viime kuukausilta. Kaikki koskevat pienituloisten vanhusten kodin remontteja, joita vanhusten auttajana olen joutunut seuraamaan läheltä:

- Yrittäjät vakuuttavat luotettavuuttaan ja moittivat toistensa ahneutta ja härskiyttä. He vetoavat myötätuntoiseen vanhukseen kertoilemalla laajasti yksityisyrittäjän saamista laskuista, pakollisista vakuutuksista jne.

- Yrittäjä lupaa tuoda vanhuksen luo tarjoomista, kun hommat aloitetaan. Lupaus ei pidä. Sen sijaan vieraanvaraisuuteen lapsesta asti opetettu vanhus ostaa satojen eurojen edestä paistilihaa ym. herkkuja tarjousten ja sitten töiden tekijöille. Paljon parempaa ruokaa kuin se, mitä hän ostaa itselleen. Remonttimies ihan tilaakin kahvit tarjoomisineen: ”Huomenna on taas aikaa kahvituntiin.”

- Yrittäjä tuo vanhuksen luo vaimonsa tarjoamaan maksullista siivousta. Vanhus on pikkupojasta asti auttanut kaikkia korvauksetta, erityisesti häntä vanhempia.

- Yrittäjällä on aikaa udella, pystyykö vanhus siivoamaan ja kykeneekö hän asumaan kodissaan.

- Vanhus ja hänen apurinsa vaativat kirjallisesti, että ennen putkitöitten aloittamista on perusteellisesti selvitettävä, missä vika on. Hän ei sen kummemmin seuraa, onko selvitys tehty. Hän on tottunut luottamaan ammatti- ja muihin ihmisiin. Selvitys jäåä tekemättä.

- Useat remonttitarjouksen tekijät yrittävät puhua vanhuksen pyörryksiin. Kymmenientuhansien remontti on muka välttämätön. Niistä satelee kirjallisia tarjouksia. Kunnan korjausneuvoja kieltää vanhusta menemästä lankaan.

- Tarjouksen tekijä tuo yllättäin pihaan kalliin laitteen ja pyrkii konehuoneeseen asentamaan sitä paikoilleen, vaikka tarjousta ei ole hyväksytty eikä laitetta ole tilattu.

- Aikataulut eivät pidä. On useita päiviä, joina vanhukset istuvat mihinkään pääsemättä turhaan odottamassa luvattua työmiestä, asentajaa, putkimiestä.

- Putkimies väittää, että vesikiertoista lattialämmitystä ei enää koskaan saa vanhuksen taloon entiselleen. Parin päivän päästä toisen firman mies palauttaa nopeasti ja helposti vesikierron entiselleen, ja lattia alkaa taas lämmitä.

- Remonttiliike kertoo, että remontoitavasta huoneesta tyhjennetään myös vaate- ym. kaapit ja huone suljetaan niin, että pölyä ei pääse muualle asuntoon. Ohjeet ja väitteet muuttuvat hetkessä päinvastaiseksi. Lupaukset eivät toteudu. Asukkaiden allergiaoireet pahenevat.

- Eräs putkifirma tuo paikalle putkipoikia jotka väittävät, että heiltä pyydettyä työtä ei voi tehdä. He jättävät uuden vessanpöntön keskelle eteistä ja häipyvät. Ammattitaitoinen putkimies toisesta firmasta tekee työn nopeasti.

- Mies, jonka yritykselle urakka on annettu, raivoaa vanhuksen pihassa äänekkäästi putkimiehelle, jonka on hommannut paikalle.

- Aikataulut lipsuvat, lupauksia ei pidetä.  

 

]]>
8 http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213993-julkinen-rekisteri-tarpeen-vanhuksia-huijaavista-rakennusyrityksista#comments Huijaus Moraalikato Rakennusala Remontti Vanhukset Sun, 20 Mar 2016 15:27:12 +0000 Katriina Kajannes http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213993-julkinen-rekisteri-tarpeen-vanhuksia-huijaavista-rakennusyrityksista